Πέμπτη 30 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Ιωακειμίδης: Θα είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής;

Γιώργος Ιωακειμίδης: Θα είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής;

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης, επιτυχημένος δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη και για 40 και πλέον χρόνια στην Αυτοδιοίκηση μπορεί να είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής

Μπορεί οι εθνικές εκλογές να είναι κοντά, όμως, και οι αυτοδιοικητικές κάλπες τον επόμενο Οκτώβριο, ανάβουν φωτιές σε τοπικό επίπεδο. Τα σενάρια, οι φήμες και οι σχεδιασμοί δίνουν και παίρνουν, ειδικά για τις μεγάλες περιφέρειες της χώρας, και από αυτές την Περιφέρεια Αττικής όπου φαίνεται ότι θα γίνει μεγάλη μάχη.

Ο λόγος; Η πιθανή υποψηφιότητα του παλαιότερου αυτή τη στιγμή δημάρχου της χώρας, του Γιώργου Ιωακειμίδη, δημάρχου Νίκαιας – Ρέντη. Οι πληροφορίες που έρχονται αναφέρουν ότι ο κ. Ιωακειμίδης μπορεί να θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Αττικής και έχει σοβαρές πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές.

Ηδη μετρήσεις που γίνονται δείχνουν τη δυναμική του και το πόσο ισχυρή θα ήταν μια υποψηφιότητά του. Ο Γ. Ιωακειμίδης εκλέγεται από το 1994 και για επτά συνεχείς φορές δήμαρχος Ρέντη και τώρα και Νίκαιας και μάλιστα με εξαιρετικά υψηλά ποσοστά. Η υψηλή δημοφιλία του και το γεγονός ότι προτιμάται από τους πολίτες που τον ψηφίζουν ανελλιπώς οφείλεται σε δύο λόγους.

Ο πρώτος είναι ότι ο Γ. Ιωακειμίδης και η ομάδα του εργάζονται πολύ σκληρά για τον δήμο του, και πλέον με την εμπειρία των 40 ετών είναι και αποτελεσματικοί.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ο δήμαρχος κατεβαίνει στις εκλογές ανεξάρτητος, δεν του έχουν βάλει δηλαδή κομματικές ταμπέλες με αποτέλεσμα να ψηφίζεται από όλο το πολιτικό φάσμα, καίτοι προερχόμενος από το χώρο της Κεντροαριστεράς.

Μια υποψηφιότητά του θα προκαλέσει κινητοποίηση όλων των πολιτικών δυνάμεων και σίγουρα θα έχει τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, το… βιογραφικό του κ. Ιωακειμίδη στα Αυτοδιοικητικά είναι πλούσιο και σίγουρα από τα πιο δυνατά χαρτιά του.

Πρώτη φορά εξελέγη δήμαρχος Ρέντη το 1994. Από τότε υπηρετεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση εκλεγόμενος επτά συνεχόμενες φορές στο αξίωμα του Δημάρχου, αρχικά στο Δήμο Ρέντη και από το 2010 στον ενιαίο Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη με ποσοστά 60% και άνω.

Το 2014 επανεκλέγεται Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη με ποσοστό 62,3% στον Α΄ γύρο και τον Μάϊο του 2019 πάλι από τον Α΄ Γύρο, επανεκλέγεται με ποσοστό 65%.

Σε πολλές καίριες θέσεις

Διετέλεσε για περισσότερα από 20 χρόνια Πρόεδρος και μέλος όλων σχεδόν των επιτροπών της ΚΕΔΕ και των Διοικητικών Συμβουλίων της, μέλος του Δ.Σ. της ΕΕΤΑΑ και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. (ΕΚΔΔΑ)

Υπήρξε μέλος της 4μελούς αντιπροσωπίας της ΚΕΔΕ στην Ένωση Δήμων και Περιφερειών Ευρώπης (CEMR) και τα πέντε τελευταία χρόνια είναι εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών (C.L.R.A.E.) του Συμβουλίου της Ευρώπης και υπεύθυνος για την Επιτροπή Τρεχουσών Υποθέσεων.

Το 2011 εκλέγεται Αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ ως επικεφαλής ψηφοδελτίου Ανεξάρτητων Δημάρχων.

Το 2014 επανεκλέγεται στα παραπάνω Διοικητικά Συμβούλια επικεφαλής ψηφοδελτίου Ανεξάρτητων Δημάρχων.

Τον Ιανουάριο του 2018,  ομόφωνα εκλέγεται Πρόεδρος του 25μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ.Α. και στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2019 , η παράταξη «Νέα Αυτοδιοίκηση» της οποίας είναι επικεφαλής, καταλαμβάνει την δεύτερη θέση  και 4 έδρες.

Το Νοέμβριο του 2019 εκλέγεται για τρίτη συνεχόμενη φορά μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. επικεφαλής ψηφοδελτίου Ανεξάρτητων Δημάρχων.

Στο Πολυτεχνείο

Έχει καταγωγή από τον Πόντο. Γεννήθηκε το 1954 και μεγάλωσε στις γειτονιές του Πειραιά. Τελείωσε την Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή και σπούδασε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Εργαστήριο Αντισεισμικής Τεχνολογίας του Ε.Μ.Π.

Από το 1972 έως το 1974 πήρε μέρος στην Αντίσταση κατά της Χούντας, συμμετέχοντας στην κατάληψη του Πολυτεχνείου και σε όλες τις αντιστασιακές εκδηλώσεις της εποχής αυτής.

Την περίοδο 1974 έως 1982 συμμετέχει σε όλους τους κοινωνικούς, πολιτικούς και διεκδικητικούς αγώνες που γίνονται στο Ρέντη εκείνη την εποχή, με τη δημιουργία Συλλόγων και Σωματείων.

Το 1982, σε ηλικία 28 ετών, εκλέγεται για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος. Στις Δημοτικές εκλογές του 1986 και του 1990 συμμετέχει ως υποψήφιος Δήμαρχος με τη στήριξη του ΚΚΕ και του ΚΚΕ Εσωτερικού. Από το 1994 έως σήμερα εκλέγεται Δήμαρχος Ρέντη.

Το 1994 συγκεντρώνει ποσοστό 60% στο δεύτερο γύρο, και από το 1998 κατεβαίνει με τη στήριξη του ΣΥΝ και του ΠΑΣΟΚ. Το 1998 συγκεντρώνει ποσοστό 54% από τον πρώτο γύρο, το 2002 ποσοστό 64% από τον πρώτο γύρο και το 2006 με ποσοστό 62,5 από τον πρώτο γύρο.

Την περίοδο 1999-2000 εκλέγεται Πρόεδρος του Συνδέσμου για το Περιβάλλον στους Δήμους Πειραιά και Δυτ. Αττικής. Από το 1999 έως το 2002 αναλαμβάνει Πρόεδρος του Συνδέσμου για τον Ελαιώνα και μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΕΔΚΕ.

Από το 1999 έως σήμερα είναι τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (Ελληνική Εταιρία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης) και Τακτικό μέλος της τετραμελούς αντιπροσωπείας της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε στην πολιτική επιτροπή του C.E.M.R. (General Assembly of European Municipalities and Regions), εκπροσωπώντας τη χώρα σε όλα τα Ευρωπαϊκά και παγκόσμια συνέδρια Αυτοδιοίκησης.

Sports in

Ξέσπασε σε κλάματα στο πούλμαν αγκαλιά με την κούπα o Φορτούνης! (pics)

Συγκλονιστική στιγμή, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού, Κώστα Φορτούνη, να ξεσπάει σε κλάματα πάνω στο πούλμαν με την κούπα του Conference αγκαλιά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 30 Μαϊου 2024