«Χρέος μας να προστατεύσουμε την φύση» είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ
Να ενισχυθεί η αυτοδιοίκηση με τα απαραίτητα Μέσα προκειμένου να συνεχίσει να αποτελεί την πρώτη γραμμή της πολιτικής προστασίας, είναι το ζητούμενο για τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου.
Στο forum του ΣΠΑΥ τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος εξήρε τις προσπάθειες των 11 Δήμων μελών του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εκεί ψηλά στον Υμηττό υπάρχει μια ενδεκάδα πρωταθλητών, οι σταρ της Αυτοδιοίκησης, που μαζί με τους εθελοντές και την πυροσβεστική υπηρεσία, προστατεύουν το πολύτιμο βουνό μας. Στο πρόσωπό τους αντανακλάται η Αυτοδιοίκηση της επόμενης ημέρας. Μια Αυτοδιοίκηση σοβαρή, οργανωμένη, με αρχή, μέση και τέλος».
Απευθυνόμενος στους παριστάμενους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, ο Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε: «Εμείς ως Αυτοδιοίκηση χρειαζόμαστε από εσάς μόνο τα αναγκαία Μέσα προκειμένου να γίνουμε ακόμη πιο χρήσιμοι για τις τοπικές κοινωνίες που υπηρετούμε.
Η Αυτοδιοίκηση μπορεί να γίνει πυλώνας σταθερότητας, ευημερίας και ανάπτυξης. Ειδικά στην Πολιτική Προστασία η Αυτοδιοίκηση είναι πάντα εκεί και σίγουρα μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα – το οποίο και επιζητάμε – αρκεί να έχουμε τα Μέσα που χρειάζονται. Η Αυτοδιοίκηση και θέλει και είναι πάντα στη πρώτη γραμμή, δίπλα στον δημότη και τις ανάγκες του».
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε σήμερα στον συνεδριακό χώρο Μίκης Θεοδωράκης. Ευτυχώς οι άνθρωποι του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης πρόλαβαν να ονομάσουν τον χώρο «Μίκης Θεοδωράκης». Σε μια αντίστοιχη περίπτωση στην Θεσσαλονίκη 5 Δήμοι θέλησαν να δώσουν το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη σε ένα δρόμο και η επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα.
Απαιτείται άμεσος καθορισμός αρμοδιοτήτων. Να ξέρει ο καθένας τι κάνει σε αυτή τη χώρα. Το νομοσχέδιο για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση αυτό τον σκοπό άλλωστε έχει και είμαι βέβαιος πως τα πράγματα θα μπούνε σε μια σειρά για το καλό του τόπου, για το καλό των πολιτών.
Ειπώθηκαν πολλά και σοβαρά πράγματα εδώ. Ένα από αυτά ήταν, πως για να παραμείνουν τα δάση μας ζωντανά πρέπει να τα αγαπήσουμε και να βιώσουμε το μεγαλείο τους. Να τα επισκεφτούμε με όλες μας τις αισθήσεις. Η πρόσκληση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ύψους 30 εκατ. ευρώ για τη διάνοιξη περιπατητικών μονοπατιών μας δίνει την δυνατότητα να μπούμε μέσα στα δάση και να νιώσουμε. Αυτό είναι το σημαντικό. Να τρέξουμε γρήγορα τέτοια έργα διότι εμείς οι άνθρωποι οφείλουμε να σώσουμε την φύση.
Κλείνοντας οφείλω να ευχαριστήσω τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού διότι δείχνει τον τρόπο να «κλωνοποιήσουμε» τέτοιες προσπάθειες σε όλη την χώρα αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο προστασίας των δασών μας. Και τα μέσα πιστεύω πως έρχονται και μέσα από το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ με την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού. Η συνέχεια προβλέπεται συναρπαστική και η Τοπική Αυτοδιοίκηση αξίζει της πλήρους εμπιστοσύνης της Πολιτείας διότι γνωρίζει καλά τον τρόπο. Συγχαρητήρια στον Σ.Π.Α.Υ».
- Κλιματική αλλαγή: Αυτές είναι οι 13 πόλεις που θα μπορούσαν να βρεθούν κάτω από το νερό μέχρι το 2050
- Ντόναλντ Τραμπ μετά τους πυροβολισμούς: «Τίποτα δεν θα με σταματήσει, δεν θα παραδοθώ ποτέ» – Η πρώτη δήλωσή του
- Μεντιλίμπαρ: «Πρέπει να είμαστε πιο γρήγοροι, αν θέλουμε να απειλήσουμε τέτοιες ομάδες»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις