Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο δεκάλογος σωτηρίας των δασών μας

Ο δεκάλογος σωτηρίας των δασών μας

Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού διοργανώνει συνέδριο με θέμα «Ο δεκάλογος σωτηρίας των Δασών μας - Η επόμενη μέρα» στο Συνεδριακό - Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Διήμερο συνέδριο ξεκινάει σήμερα 23 Ιανουαρίου 2023 από τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού στο συνεδριακό κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, με θέμα «Ο δεκάλογος σωτηρίας των Δασών μας – Η επόμενη μέρα».

Στο συνέδριο θα εισηγηθούν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστήμονες και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του τόπου. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου και Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος επισήμανε:

«Με την ιδιότητά μου, ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.) και εκ μέρους όλων των συναδέλφων Δημάρχων γύρω από τον ορεινό όγκο του Υμηττού, θα ήθελα να σας προσκαλέσω στο 2ο FORUM που προγραμματίζουμε για την προστασία του Υμηττού και των Ορεινών Όγκων της Πατρίδας μας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2023 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», στην Αργυρούπολη.

Στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, είχα την ευκαιρία να σας παρουσιάσω αναλυτικά το εμβληματικό έργο του ΣΠΑΥ, για το οποίο δουλέψαμε σκληρά επί σειρά τριών ετών και πλέον, είμαστε στο στάδιο της υλοποίησης με ένα Πρότυπο Σχέδιο Αναβάθμισης των Υποδομών Αντιπυρικής Προστασίας του Υμηττού και με την εφαρμογή του Καινοτόμου Προγράμματος ‘’Smart Υμηττός’’ συνολικού προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ που χρηματοδοτούνται μέσω του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης και θα αποτελέσουν την κορωνίδα μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την θωράκιση των δασικών οικοσυστημάτων.

Λαμβάνοντας υπόψη, ότι ο ορεινός όγκος του Υμηττού χαρακτηρίζεται ως οικοσύστημα Εθνικής και Οικολογικής σημασίας, με 1,5 εκ. πληθυσμό να κατοικεί γύρω από το βουνό και με αφορμή τις μεγάλες καταστροφές από τις πυρκαγιές του 2021 σε Πανελλαδικό επίπεδο, τον περασμένο Νοέμβριο πήραμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε το Μεγαλύτερο Περιβαλλοντικό FORUM για τον Υμηττό».

Sports in

Την ενοχή του οδηγού για το θάνατο του Ιάσονα προτείνει ο εισαγγελέας

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη...» υποστήριξε ο εισαγγελέας, με τον οδηγό να τονίζει ότι «ακόμη και σήμερα η οδηγία της Αστυνομίας είναι αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024