Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
233 εκατ. ευρώ για 58 μεγάλα έργα οδοποιίας από την Περιφέρεια Αττικής

233 εκατ. ευρώ για 58 μεγάλα έργα οδοποιίας από την Περιφέρεια Αττικής

Νίκος Χαρδαλιάς: «Στους δρόμους της Αττικής έχει θέση μόνο η ασφάλεια».

Αυτοψία πραγματοποίησε χθες βράδυ ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, σε έργα οδοποιίας που εκτελούνται στον Δήμο Πεντέλης, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Περιφέρειας για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου που εμπίπτει στην αρμοδιότητά της.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, περισσότερα από 233 εκατ. ευρώ διατίθενται για συνολικά 58 μεγάλα έργα που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Αττικής σε ένα οδικό δίκτυο που αγγίζει τα 1.569 χιλιόμετρα και καλύπτει τις κεντρικές οδικές αρτηρίες του Λεκανοπεδίου. Στο πλαίσιο των έργων, υλοποιούνται εργασίες εκτεταμένων ασφαλτοστρώσεων, τοποθέτησης ηλεκτροφωτισμού και στηθαίων ασφαλείας, σήμανσης και διαγραμμίσεων, φωτεινής σηματοδότησης, καθαρισμού πλευρικών φρεατίων και συντήρησης νησίδων σε όλη την Αττική.

«Η οδική ασφάλεια αποτελεί κεντρικό στοίχημα για τη διοίκηση της Περιφέρειας και σε αυτή την κατεύθυνση επενδύουμε σημαντικούς πόρους για την αναβάθμιση των κεντρικών οδικών αρτηριών σε όλο το Λεκανοπέδιο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής. Και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε απόψε σε ένα σημείο, στο οποίο, παρά το γεγονός ότι εξυπηρετεί χιλιάδες οδηγούς κάθε ημέρα, δεν είχε γίνει η παραμικρή παρέμβαση για 25 περίπου χρόνια. Έχουμε ένα σχέδιο συνεκτικό. Προχωράμε με περισσότερα από 58 έργα, την επόμενη πενταετία, που απαντούν σε όλα τα ζητήματα, με έμφαση στα σημεία υψηλής επικινδυνότητας. Όχι μόνο με ασφαλτοστρώσεις, αλλά και με νησίδες, κόμβους, έξυπνες διαβάσεις, αλλαγή στους φωτεινούς σηματοδότες, τοποθέτηση στηθαίων, όλα όσα απαιτούνται για ένα καλύτερο, σύγχρονο, λειτουργικό και –πρωτίστως– ασφαλές οδικό δίκτυο. Ευχαριστώ τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, ευχαριστώ τη Δήμαρχο Πεντέλης, την Αντιπεριφερειάρχη του Βορείου Τομέα και όλους όσοι μοχθούν, καθημερινά, πρωί και βράδυ, για να μπορέσουμε να φέρουμε αποτελέσματα σε κάθε γειτονιά της Αττικής μας».

Ανάγκη μητροπολιτικής διαχείρισης του κυκλοφοριακού

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη «μητροπολιτικής διαχείρισης του κυκλοφοριακού στην Αττική, σε συνεργασία με το κράτος και τους Δήμους», ώστε να δοθεί μια οριστική, βιώσιμη λύση στο μείζον αυτό ζήτημα και να μειωθεί δραστικά η επικινδυνότητα: «Στους δρόμους της Αττικής έχει θέση μόνο η ασφάλεια, όχι το αίμα», τόνισε χαρακτηριστικά. Και υπογράμμισε: «Η Περιφέρεια Αττικής, μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό που υλοποιούν συστηματικά οι αρμόδιες υπηρεσίες της, δρομολογεί ένα συγκροτημένο πλάνο –με πολύ σαφείς πυλώνες– με στόχο τη βιώσιμη και ασφαλή μετακίνηση για όλους, σε όλη την Αττική».

Από την πλευρά της η Δήμαρχος Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου, δήλωσε: «Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Περιφερειάρχη Αττικής, γιατί ασχολείται με την ουσία. Και η ουσία είναι οι δρόμοι. Τον ευχαριστώ για ακόμα μία φορά θερμά, εκ μέρους όλων των κατοίκων της περιοχής».

Σημειώνεται ότι η εν λόγω παρέμβαση πραγματοποιείται σε ένα από τα πιο επιβαρυμένα κυκλοφοριακά σημεία του Δήμου (Λ. Πεντέλης, Αφροδίτης, Αναπαύσεως, Αλ. Παναγούλη και Πλατεία Ν. Πεντέλης) και περιλαμβάνει αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου οδοστρώματος, τοποθέτηση  αντιολισθητικού ασφαλτοτάπητα και νέες διαγραμμίσεις.

Τα έργα εντάσσονται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ για δράσεις οδοποιίας σε δήμους κυρίως του Βόρειου Τομέα, σε τμήματα του κεντρικού οδικού δικτύου συνολικού μήκους περίπου 20 χιλιομέτρων και εμβαδού 180.000 τετ. μέτρων.

Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης των έργων οδοποιίας –133 εκατ. ευρώ– προέρχεται από το Εθνικό Π.Δ.Ε. (ΠΠΑ), τα 58 εκατ. ευρώ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, 37 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και 5,5 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Sports in

Η «ανάκριση» του Έσε: Τι είπε για Μέσι, Μαραντόνα και Πελέ (vid)

Ο Έσε αποκάλυψε αρκετά πράγματα για εκείνον απαντώντας στο QnA που δημοσίευσε ο Ολυμπιακός στα social media.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024