Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αποκάλυψη: Διάλογοι «φωτιά» αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ με νονούς της νύχτας

Αποκάλυψη: Διάλογοι «φωτιά» αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ με νονούς της νύχτας

Τα «ρουσφέτια» σε νονούς της νύχτας και οι υπόγειες διαδρομές με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ

Συνομιλίες υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με μαφιόζους και νονούς της νύχτας, αποκαλύπτει «Το Bήμα της Κυριακής». Στα χέρια της εφημερίδας βρίσκεται το σχετικό υλικό που αναδεικνύει με γλαφυρό τρόπο τις σχέσεις και τα συστήματα διαπλοκής, εξάρτησης, το πλέγμα συμφερόντων αλλά και τις υπόγειες διαδρομές μεταξύ νονών της νύχτας και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., ακόμα και σε ανώτατο επίπεδο.

Οι συνομιλίες αυτές βρέθηκαν σε εφαρμογές, όπως Viber και WhatsApp, κινητών τηλεφώνων δολοφονηθέντων σε συμβόλαια θανάτου και επί σειρά μηνών αποτελούσαν επτασφράγιστο μυστικό στο εσωτερικό της ελληνικής αστυνομίας.

Στις συνομιλίες, όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης του Βήματος Βασίλης Λαμπρόπουλος, ακούγονται ανώτατοι νυν παράγοντες της Κατεχάκη να λένε ότι θα υποβοηθήσουν κυκλώματα λαθρεμπορίου καυσίμων και άλλους ποινικούς.

Οπως αποκαλύπτουν οι διάλογοι μεταξύ νονών της νύχτας και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., στόχος ήταν οι αστυνομικοί να προχωρούν σε πλημμελείς ελέγχους και να επιτρέπουν στα κυκλώματα να συνεχίσουν ανενόχλητα τη δράση τους.

Ακόμη, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επικαλούνται πρόσβαση σε πολιτικούς παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ώστε να προωθήσουν σε κρίσιμες θέσεις δικούς τους αστυνομικούς, οι οποίοι θα τους εξυπηρετούσαν σε καθημερινή βάση.

Μάλιστα έχουν βρεθεί SMS τα οποία αποστέλλονταν σε επιχειρηματίες για επικείμενους ελέγχους από κρατικές υπηρεσίες.

Τα πρώτα στοιχεία για το παράνομο δίκτυο ΕΛ.ΑΣ. και προσώπων με ύποπτες δραστηριότητες, κυρίως στο λαθρεμπόριο καυσίμων, φαίνεται να αποκαλύφθηκαν μετά την εν ψυχρώ δολοφονία ενός ιδιοκτήτη πρατηρίων καυσίμων.

Συνεννοήσεις με «συνεργάτες υπουργών»

Πρόσθετο ανησυχητικό στοιχείο στα παραπάνω αποτελεί το γεγονός ότι σε πολλούς από τους διαλόγους που αποκαλύπτει «Το Βήμα» υπάρχει αναφορά σε συνεννοήσεις με «συνεργάτες υπουργών» και πρόσωπα σε αντίστοιχες θέσεις.  Eξίσου προβληματικό και ενδεικτικό των διαστάσεων της διαφθοράς είναι ότι οι αναφερόμενες στους διαλόγους μετακινήσεις αστυνομικών φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται και από τα εσωτερικά δεδομένα των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. Ετσι, λίγες ώρες μετά τις καταγεγραμμένες στιχομυθίες, πράγματι  υπάρχουν… περίεργες άνωθεν παρεμβάσεις, οι οποίες αφορούσαν ακριβώς αυτές τις  προσυνεννοημένες τοποθετήσεις αστυνομικών. Αυτές δε εμφανίζονταν ότι έγιναν με «αυστηρά υπηρεσιακά κριτήρια».

Τα πρώτα στοιχεία για το παράνομο δίκτυο ΕΛ.ΑΣ. και προσώπων με ύποπτες δραστηριότητες, κυρίως στο λαθρεμπόριο καυσίμων, φαίνεται να αποκαλύφθηκαν μετά την εν ψυχρώ δολοφονία ενός ιδιοκτήτη πρατηρίων καυσίμων (η περίπτωση και τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας μας). Η υπόθεση αυτή παραμένει ως σήμερα ανεξιχνίαστη. Σύμφωνα με  εσωτερικές αναφορές που συντάχθηκαν μετά τη δολοφονία αυτή, «ορισμένοι συνεργάτες του δολοφονηθέντα εισήγαν διαλύτες από τη Βουλγαρία και λαθραίο γκάζι, το οποίο μεταφερόταν με φορτηγά και με βυτία. Τα ανωτέρω φορτηγά γκαζιού φόρτωναν βιομηχανικό γκάζι από εγκαταστάσεις  νόμιμων εταιρειών και το μετέφεραν σε πρατήρια όπου γινόταν η νόθευση. Βοηθός στο κύκλωμα ήταν γνωστός ποινικός με τα αρχικά Π.Κ. καταδικασμένος αμετάκλητα για απάτες, πλαστογραφίες, παραχάραξη και λαθρεμπόριο διαλυτών από τη Βουλγαρία.  Το κύκλωμα φέρεται να δωροδοκούσε, ανά περιόδους, πλήθος αξιωματικών της Οικονομικής Αστυνομίας, της Δίωξης του Οργανωμένου Εγκλήματος και άλλων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και της ΕΥΠ προκειμένου να χαίρει προστασίας. Απώτερος σκοπός τους φαίνεται είναι να λαμβάνουν εγκαίρως γνώση αστυνομικών επιχειρήσεων σε πρατήρια καυσίμων, τομέας όπου δραστηριοποιούνταν επιχειρηματικά μέλη του εν λόγω κυκλώματος. Για να συμβεί αυτό, προσπαθούν να επιτύχουν τη μετάθεση αστυνομικών στις παραπάνω υπηρεσίες».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024