Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το δεκάρι των ονείρων

Το δεκάρι των ονείρων

Ο Χάμες ήταν το δεκάρι που ονειρεύεται κάθε ομάδα, ήταν ο επιτελικός χαφ που «λύνει και δένει» κουμαντάροντας με μαεστρία το παιχνίδι της ομάδας του.

Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε πολύ απέναντι στον εξαιρετικό ΟΦΗ αλλά κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη (με ανατροπή) επικρατώντας της ομάδας του Ηρακλείου με 2-1.

Και δεν χωρά αμφιβολία πως ήταν μια πανάξια επικράτηση των πρωταθλητών κόντρα σε μια από τις πιο δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος, καθώς θυμίζουμε ότι ο ΟΦΗ δεν έχασε ούτε στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό ούτε στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ.

Ναι, τα βρήκαν σκούρα οι ερυθρόλευκοι αλλά έχει μεγάλη σημασία να εστιάσει κάποιος στον τρόπο με τον οποίον επιτεύχθηκε η ανατροπή από την ομάδα του λιμανιού.

Κι εδώ θα πρέπει να επισημανθεί η εικόνα που είχε ο Ολυμπιακός στην σημερινή αναμέτρηση. Τι «έδειξε» η ομάδα του Μίτσελ σ’ ένα ματς που ξεκίνησε στραβά για τον Ολυμπιακό, από το γκολ που κατάφερε να πετύχει ο Ντίκο πριν το εικοστό λεπτό της αναμέτρησης.

Χρειάστηκε να βγάλει ποιότητα και μεγάλη επιμονή στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός για να πετύχει την ανατροπή.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι χρειάστηκε να κάνει την καλύτερή του εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα για να «γυρίσει τούμπα» το παιχνίδι και να πάρει τη νίκη που τον κρατάει στην «μάχη» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός έκανε την καλύτερη εμφάνισή του στο πρωτάθλημα δημιουργώντας δώδεκα φάσεις για γκολ στην εστία του ΟΦΗ.

Μια «ντουζίνα» καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν είχαν οι ερυθρόλευκοι αλλά έπεσαν πάνω στον εντυπωσιακό γκολκίπερ του ΟΦΗ, Χρήστο Μανδά ο οποίος έκανε σωρεία δύσκολων αποκρούσεων.

Ο Ολυμπιακός «σφυροκόπησε» τον ΟΦΗ από τη στιγμή που βρέθηκε πίσω στο σκορ και ο Χάμες Ροντρίγκες πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση, με διαφορά την καλύτερη του στη σεζόν.

Ο Κολομβιανός ήταν το δεκάρι που ονειρεύεται κάθε ομάδα, ήταν ο επιτελικός χαφ που «λύνει και δένει» κουμαντάροντας με μαεστρία το παιχνίδι της ομάδας του.

Δεν ήταν όμως μόνο δημιουργική η συνεισφορά του διεθνούς μέσου, καθώς ο Χάμες ήταν μια διαρκής απειλή για την εστία του ΟΦΗ με δυνατά σουτ εκτός περιοχής που έφεραν σε δύσκολη θέση τον Μανδά.

Ο Χάμες πήρε στις πλάτες του το παιχνίδι του Ολυμπιακού και η προσωπικότητα που έχει βοήθησε τους ερυθρόλευκους να κάνουν την ανατροπή.

Δεν υπήρξε στιγμή στο ματς που να μην ζητήσει την μπάλα ο Κολομβιανός, δεν υπήρξε επιθετική προσπάθεια που να μην έχει κάνει μια καλή επιλογή ο διεθνής χαφ.

Ο Χάμες «ξεδίπλωσε» στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη το πλούσιο ταλέντο που διαθέτει αλλά και την ηγετική φυσιογνωμία του.

Με δυο κουβέντες, ήταν το δεκάρι των ονείρων του Ολυμπιακού, καθώς τα έκανε όλα για να δώσει την ώθηση που είχε μεγάλη ανάγκη η ομάδα του Πειραιά.

Βεβαίως θα ήταν άδικο να μην αναφερθεί ο άξιος συμπαραστάτης που είχε ο Κολομβιανός στο επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού και αναφερόμαστε στον Ροντινέι.

Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ των πρωταθλητών παρουσίασε τους λόγους που έκαναν τον Ολυμπιακό να επιμείνει στην απόκτησή του, καθώς έκανε αμέτρητες κούρσες από τα δεξιά, προκαλώντας πολλά «ρήγματα» στην αμυντική διάταξη των φιλοξενούμενων.

Αν μάλιστα είχε καταφέρει να σκοράρει στην μεγάλη ευκαιρία που είχε στο δεύτερο ημίχρονο, τότε σίγουρα θα έπαιρνε τον τίτλο του MVP του παιχνιδιού.

Είναι όμως πολύ σημαντικό που οι ερυθρόλευκοι βρίσκουν στο πρόσωπο του Βραζιλιάνου, έναν ακραίο αμυντικό που μπορεί να «τρυπήσει» την άμυνα του αντιπάλου, δημιουργώντας με το παιχνίδι του έναν έξτρα παίκτη στην επίθεση του Ολυμπιακού.

Χρήζει βεβαίως ιδιαίτερης μνείας και η εντυπωσιακή αντίδραση του Πασχαλάκη στα δύο τετ α τετ των παικτών του ΟΦΗ στα τελευταία λεπτά του αγώνα, καθώς αυτές οι δύο αποκρούσεις δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να κάνουν το μεγάλο «μπαμ» στο Καραϊσκάκη.

Δύο φάσεις που προήλθαν από λάθος και αδράνεια παικτών του Ολυμπιακού κι αυτό είναι σίγουρα κάτι που θα επισημάνει στους παίκτες του ο Μίτσελ.

Sports in

Ποδόσφαιρο στην Ουκρανία - Η αθέατη πλευρά της δεκαετούς κρίσης και του πολέμου

Το αφεντικό της Σαχτάρ Ντόνετσκ είχε να αντιμετωπίσει τις ανταραχές, πριν η Ρωσία εισβάλει και σταματήσει τα πάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024