Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-89: Θρύλος… όνειρο νίκησε και τους Ισραηλινούς

Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-89: Θρύλος… όνειρο νίκησε και τους Ισραηλινούς

Ο Ολυμπιακός έκανε ακόμη μία μεγάλη εμφάνιση στο κατάμεστο ΣΕΦ, επικρατώντας της Μακάμπι Τελ Αβίβ με σκορ 95-89, ανεβαίνοντας ξανά στην κορυφή της Euroleague.

Δεν σταματάει πουθενά ο Ολυμπιακός που επικράτησε της Μακάμπι Τελ Αβίβ με σκορ 95-89 στο γεμάτο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Euroleague, παραμένοντας φυσικά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αν και δεν ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του από τα μέσα της πρώτης περιόδου και έφτασε σε άλλη μία νίκη, πηγαίνοντας στο 14-7. Στα σημαντικά ο τραυματισμός του Κώστα Σλούκα που είχε έναν μυϊκό σπασμό στη μέση και αποχώρησε από το παιχνίδι.

Κορυφαίος για τους Πειραιώτες ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ με 23 πόντους, ενώ Σακίλ ΜακΚίσικ και Κώστας Παπανικολάου είχαν από 13 και 10 αντίστοιχα. Παράλληλα ο Τόμας Γουόκαπ είχε 9 πόντους και 12 ασίστ που ήταν ρεκόρ καριέρας. Από την άλλη πλευρά, ο Ρόμαν Σόρκιν έκανε το ματς της ζωής του με 23 πόντους, 14 είχε ο Μπόλντγουιν με 4/16 σουτ και από 13 οι Άνταμς και Κόλσον.

Πως έπαιξαν

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Μακάμπι να είναι εντυπωσιακά εύστοχη, επιβάλλοντας έτσι τον ρυθμό της, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που έψαχνε τα πατήματά του. Έτσι οι Ισραηλινοί έτρεξαν ένα επιμέρους 21-10, παίρνοντας διψήφια διαφορά. Ο Μπαρτζώκας παρενέβη στο ματς και έβαλε τον Ταρίκ Μπλακ που για ακόμη μια φορά τον έβγαλε… ασπροπρόσωπο.

Από το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου οι «ερυθρόλευκοι» έσφιξαν την άμυνά τους, βρήκαν σκορ με τους Βεζένκοφ και ΜακΚίσικ κλείνοντας την περίοδο στο -1 (25-24). Η συνέχεια έμοιαζε… εφιαλτική για τη Μακάμπι. Ο Μπλακ έκανε πάρτι στις δύο ρακέτες, ο ΜακΚίσικ έκανε ό,τι ήθελε επιθετικά και ο Βεζένκοφ βρήκε ρυθμό μετά από ένα κακό ξεκίνημα. Έτσι όσο περνούσε η ώρα το προβάδισμα που εξασφάλισαν οι Πειραιώτες ανέβαινε. Το +10 (44-34) ήρθε από ένα τρίποντο του Λαρεντζάκη. Από εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα επιμέρους 7-2 και έτσι πήγε στα αποδυτήρια στο +15 (51-36).

Η τρίτη περίοδος άρχισε με τις δύο ομάδες να μην παίζουν καλή άμυνα και σκοράροντας αρκετά. Η μεγάλη πληγή για τους Πειραιώτες ήταν τα επιθετικά ριμπάουντ της Μακάμπι, αλλά και η τρομερή εμφάνιση του Σόρκιν, τον οποίο και δεν μπορούσαν να σταματήσουν. Έτσι οι Ισραηλινοί έτρεξαν ένα επιμέρους 28-20 και έτσι μείωσαν σε μονοψήφιο αριθμό πόντων.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Μακάμπι πλησίασε αρκετά, όμως ο Ολυμπιακός είχε την ψυχραιμία να ανοίξει και πάλι τη διαφορά σε διψήφιο. Το παιχνίδι είχε πάρει τον δρόμο του όμως τρία συνεχόμενα τρίποντα και έφερε τη απόσταση των ομάδων γύρω στους έξι πόντους που ήταν και η διαφορά με την οποία είχαν κερδίσει οι Ισραηλινοί. Τελικά δεν άλλαξε κάτι και το τελικό σκορ ήταν το 95-89.

Τα δεκάλεπτα: 24-25, 51-36, 71-64, 95-89.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024