Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η κληρονομιά του Πεδουλάκη

Η κληρονομιά του Πεδουλάκη

Ο Πάρις Λί έχει αρχίσει και βρίσκει το ρόλο του

Αν και η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ θα γίνει αρχές Μαρτίου, ο Πάρις Λι από τη θητεία του στη Μονακό ακόμα είχε «κλειδώσει» το βραβείο του 2ου αντρικού ρόλου. Ουσιαστικά στη «σκιά» του Μάικ Τζέιμς επιθετικά δεν είχε την ευκαιρία να δείξει την κλάση του καθώς η βασική του δουλειά ήταν να «φτιάχνει» παιχνίδι για τον σούπερ σταρ της γαλλικής ομάδας.

Αμυντικά όμως ήταν εξολοθρευτής και από τους καλύτερους στη διοργάνωση. Στα πέντε απαιτητικά παιχνίδια των πλέι οφ με τον Ολυμπιακό ο Λι ήταν από τους πρωταγωνιστές της Μονακό που έφτασε τους Ερυθρόλευκους στα όρια τους πριν αποκλειστεί. Μάλιστα ο Λι είχε πάει πολύ καλά απέναντι στον Κώστα Σλούκα αμυντικά σε κάποια από αυτά τα παιχνίδια.

Ο λάτρης της άμυνας και του δυνατού παιχνιδιού, Αργύρης Πεδουλάκης δεν άργησε (βασιζόμενος στο έμπειρο μάτι του) να κάνει την πρώτη εισήγησή του ως τεχνικός διευθυντής και η πρώτη μεταγραφή της νέας σεζόν είχε γίνει πριν καν τελειώσει η προηγούμενη για τον Παναθηναϊκό !

Στις 22 Μαϊου ο παίκτης είχε συμφωνήσει με το τριφύλλι ενώ ακόμα δεν είχε ξεκαθαρίσει το τοπίο για τον προπονητή της νέας χρονιάς!

Όμως κακά τα ψέματα ποιος κόουτς δεν θα ήθελε ένα «εργαλείο» σαν τον Αμερικανό γκάρντ στο οπλοστάσιό του.

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς χθες το βράδυ έκανε το αυτονόητο βλέποντας την ομάδα του να πηγαίνει στα…βράχια σε ένα ακόμα παιχνίδι από το ημίχρονο.

Αποφάσισε να ρίξει…κομάντος της άμυνας στο γήπεδο καθώς η αντίπαλός του μετά τους διαδοχικούς τραυματισμούς δύο εκ των καλύτερών της παικτών, των Κίναν Έβανς και Αϊζάια Τέιλορ είχε έρθει στην Αθήνα με εναλλακτικές λύσεις στα γκαρντ (Ντίμσα και  Λεκάβιτσους).

Και μόλις άρχισε η ασφυκτική πίεση (με μπροστάρη τον Λι σε άμυνα και επίθεση) ήταν λογικό να…πιουν θάλασσα.

Το εξωπραγματικό 62-23 του δευτέρου μέρους (δηλαδή μια διαφορά 39 πόντων σε 20 λεπτά απέναντι στην 5η ομάδα της Ευρωλίγκας) είχε την εξήγησή του.

Ο πάγκος

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε δώσει το πράσινο φως στον κόουτς Ράντονιτς να κάνει όποια αλλαγή θέλει, αλλά ο Μαυροβούνιος κατάλαβε άμεσα ότι εκτός από την πόρτα της εξόδου υπάρχει και η θέση στον πάγκο.

Δεν χρειαζόταν δηλαδή να διώξει πάση θυσία κάποιον, αλλά μπορούσε πιο απλά να στείλει στον πάγκο όσους δεν υπηρετούν τη φιλοσοφία ενός αγώνα.

Ο Λί από την πρώτη του άφιξη στην Αθήνα είχε ξεκαθαρίσει στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού ότι αν χρειαστεί είναι έτοιμος να πάρει ακόμα και το ρόλο του ηγέτη. Όμως με Γκριγκόνις, Πονίτκα και αργότερα Μπέικον αυτός ο ρόλος ήταν «πιασμένος».

Το βασικό θέμα είναι ότι ο Ράντονιτς (που χθες για παράδειγμα εάν το παιχνίδι συνεχιζόταν στο ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου θα ήταν το…τελευταίο του) κατάλαβε έστω και αν βρίσκεται υπό πίεση ότι αρκεί να ανακατεύει όσο μπορεί την τράπουλα και να βάζει κάθε στιγμή παίκτες που είναι έτοιμοι για όλα, πάντα με βάση και τις αδυναμίες του αντιπάλου ή τις  ιδιαιτερότητες του κάθε αγώνα.

Και ο Πάρις Λί είναι ίσως ο μόνος παίκτης του Παναθηναϊκού που είναι παντός καιρού και αποτελεί τη χαρά του προπονητή.

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024