Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κάνιε Γουέστ: Η Αυστραλία «κλείνει την πόρτα» στον διάσημο ράπερ

Κάνιε Γουέστ: Η Αυστραλία «κλείνει την πόρτα» στον διάσημο ράπερ

Όπως όλα δείχνουν οι ακραίες δηλώσεις του Κάνιε Γουέστ έχουν «σηκώσει θύελλες» και εκτός των ΗΠΑ.

Την έξοδο δείχνει η Αυστραλία στον διάσημο ράπερ, Κάνιε Γουέστ μετά από αίτημά του για έκδοση βίζας.

Φαίνεται πως οι πρόσφατες αντισημιτικές δηλώσεις του καλλιτέχνη προκάλεσαν αντιδράσεις σε όλη την υφήλιο, με αποτέλεσμα η Αυστραλία να είναι αρνητική στο να του επιτρέψει την είσοδο στη χώρα.

Συγκεκριμένα, ο Αυστραλός υπουργός Παιδείας, Τζέισον Κλερ καταδίκασε τις δηλώσεις του ράπερ περί Ολοκαυτώματος και Χίτλερ και υπενθύμισε πως και άλλοι που είχαν προβεί σε ανάλογες δηλώσεις, τους είχε απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα.

«Τέτοιοι άνθρωποι, που έχουν κάνει αίτηση για βίζα προκειμένου να μπουν στην Αυστραλία, έχουν απορριφθεί στο παρελθόν», δήλωσε ο Κλερ στο Nine News. «Αναμένω ότι αν κάνει αίτηση, θα πρέπει να περάσει μέσα από την ίδια διαδικασία και να απαντήσει τις ίδιες ερωτήσεις με εκείνους τους ανθρώπους», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το CNN, τα ΜΜΕ της Αυστραλίας ανέφεραν πως ο Κάνιε Γουέστ θέλει να επισκεφθεί τη χώρα λόγω της συντρόφου του που έχει μεγαλώσει στη Μελβούρνη.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, και πρώην υπουργός Μετανάστευσης, Πίτερ Ντάτον, δήλωσε την Τρίτη πως θα ήταν διατεθειμένος να αρνηθεί την είσοδο στη χώρα στον Γουέστ, ωστόσο αυτό αποτελεί απόφαση της κυβέρνησης.

«Τα αντισημιτικά σχόλιά του είναι επαίσχυντα, η διαγωγή του και η συμπεριφορά του είναι αποκρουστική», είπε ο Ντάτον σε συνέντευξή του. «Δεν είναι άτομο με καλό χαρακτήρα και ο υπουργός έχει τη δυνατότητα να εμποδίσει κάποιον να έρχεται στη χώρα μας με κακό χαρακτήρα».

Ο Peter Wertheim, συν-διευθύνων σύμβουλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Αυστραλιανού Εβραϊσμού, συναντήθηκε με αξιωματούχους την Τρίτη για να συζητήσει την απαγόρευση εισόδου.

«Είχαμε μια εποικοδομητική συνεδρίαση», δήλωσε ο Wertheim στο Sky News του CNN. «Έχουμε υποστηρίξει ότι αυτό το συγκεκριμένο άτομο δεν πληροί το τεστ χαρακτήρα και ότι θα ήταν προς το εθνικό συμφέρον να μην του χορηγηθεί βίζα και αναφέραμε τους λόγους μας με κάποιες λεπτομέρειες σε αυτήν την επιστολή» ανέφερε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται πως τους τελευταίους μήνες αρκετές εταιρείες – κολοσσοί έχουν διακόψει τη συναργασία τους με τον Κάνιε Γουέστ, ενώ αποκλείστηκε και από το Twitter εξαιτίας των αντισημιτικών σχολίων του και ξεσπασμάτων στα social media.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024