Τέλος από την Adidas ο Κάνιε Γουεστ μετά τα αντισημιτικά σχόλια – Η ανακοίνωση της εταιρείας
Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν τα σχόλια του τραγουδιστή
Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas ανακοίνωσε σήμερα ότι σταματάει «αμέσως» τη συνεργασία της με τον Κάνιε Γουέστ, γνωστό πλέον με το όνομα Ye, έπειτα από σχόλια αντισημιτικού χαρακτήρα που έκανε τις τελευταίες εβδομάδες ο αμερικανός ράπερ.
«Έπειτα από εμπεριστατωμένη εξέταση, η εταιρεία έλαβε την απόφαση να βάλει τέλος αμέσως στη σύμπραξη με τον Γε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο όμιλος.
Διαβάστε επίσης: Κάνιε Γουέστ: Η οικογένεια του Τζόρτζ Φλόιντ τον μηνύει για 250 εκατ. δολάρια
«Η Adidas δεν ανέχεται τον αντισημιτισμό ούτε οποιαδήποτε άλλη μορφή λόγου μίσους. Τα πρόσφατα σχόλια και οι ενέργειες του Ye ήταν απαράδεκτα, μισητά και επικίνδυνα και παραβιάζουν τις αξίες της εταιρείας για πολυπολιτισμικότητα και συμπερίληψη, αμοιβαίο σεβασμό και δικαιοσύνη» τονίζει η εταιρεία και συνεχίζει: «Μετά από ενδελεχή έλεγχο, η εταιρεία έλαβε την απόφαση να τερματίσει αμέσως τη συνεργασία με τον Ye, να σταματήσει την παραγωγή προϊόντων με το σήμα Yeezy και να σταματήσει όλες τις πληρωμές προς τον Ye και τις εταιρείες του. Η Adidas θα σταματήσει την επιχείρηση Adidas Yeezy με άμεση ισχύ».
Ακόμα ανέφερε ότι αυτό θα έχει βραχυπρόθεσμη αρνητική επίπτωση έως και 250 εκατ. ευρώ (246 εκατ. δολάρια) στα καθαρά κέρδη του 2022.
Ο γερμανικός γίγαντας αθλητικών ειδών είχε αντιμετωπίσει πιέσεις μεταξύ άλλων από πολίτες και τους ίδιους τους υπαλλήλους του να σταματήσει τη συνεργασία με τον Ye, ο οποίος δήλωσε σε ένα podcast στις 16 Οκτωβρίου: «Μπορώ να λέω αντισημιτικά πράγματα και η Adidas δεν μπορεί να με απορρίψει. Τώρα τι γίνεται;».
- Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι στην Ευρώπη
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
- ΛΔ Κονγκό: Εξαπλώνεται ταχύτερα ο Εμπολα μαζί με τους θανάτους – Δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε θεραπεία
- Στο στόχαστρο των ΗΠΑ το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν – Καταστράφηκε πύργος επικοινωνιών και μια γέφυρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)













































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442