Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπόθεση ψευτογιατρού: «Πλήρωσα 35.000 ευρώ σε θεραπείες» – Θύμα του φυσικοθεραπευτή μιλά για τα όσα βίωσε

Υπόθεση ψευτογιατρού: «Πλήρωσα 35.000 ευρώ σε θεραπείες» – Θύμα του φυσικοθεραπευτή μιλά για τα όσα βίωσε

Στο φως η μαρτυρία ενός πρώην αθλητή για το πώς ήρθε σε επαφή με τον 65χρονο ψευτογιατρό από την Αθήνα που υποσχόταν πρωτοποριακές θεραπείες σε ασθενείς

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για τον ψευτογιατρό ο οποίος υπόσχονταν «πρωτοποριακές θεραπείες» αποσπώντας από τα θύματά του χιλιάδες ευρώ.

Στο φως η μαρτυρία ενός πρωην αθλητή για το πώς ήρθε σε επαφή με τον 65χρονο από την Αθήνα που υποσχόταν πρωτοποριακές θεραπείες σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα.

«Γνώρισα το γιατρό το 2009 καθώς ήμουν αθλητής και μέλος της Εθνικής ομάδας. Τον γνώρισα μέσω ενός φίλου που είχε πληροφορηθεί γι’ αυτόν σε ένα ταξίδι. Τον είχε γνωρίσει σε ένα αεροπλάνο και του είχε συστηθεί ότι θεραπεύει τη σκλήρυνση κατά πλάκας», ανέφερε στην ΕΡΤ ο μάρτυρας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, ο ίδιος τον επισκέφθηκε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, τη μυϊκή δυστροφία, και αφού τον ρώτησε αν είχε ξανά αντιμετωπίσει μια τέτοια πάθηση σαν δική τη δική του ο 65χρονος φυσικοθεραπευτής του απάντησε: «ο Γερμανός που συνεργάζομαι ο καθηγητής, ο γενετιστής έχει δεκάδες παθήσεις ίδιες με εσένα και τις έχουν θεραπεύσει».

Ρωτώντας περισσότερες λεπτομέρειες, σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο κατηγορούμενος για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος του απάντησε ότι «θα παρέμβουμε στο γονίδιο αλλά πρώτα πρέπει να κάνουμε ειδικές εξετάσεις».

«Ήταν ένα σενάριο που θα μπορούσα να το πιστέψω»

Όπως εξιστόρησε τα όσα άκουσε ήταν αυτά που γνώριζε και ο ίδιος από τις διαδικτυακές αναζητήσεις του.

Το γεγονός ότι δεν υπήρχε επίσημα ίαση της πάθησης και ότι θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με μια γονιδιακή θεραπεία ήταν ένα σενάριο το οποίο πίστεψε ο ίδιος, όπως είπε στην ΕΡΤ.

«Ηταν ένα σενάριο που θα μπορούσα να το πιστέψω. Παρόλα αυτά, δεν αποδέχτηκα απευθείας διότι δεν είχα την οικονομική δυνατότητα άμεσα να έχω 5.000 ευρώ που θα κόστιζε το ταξίδι στη Γερμανία με τις εξετάσεις» σημείωσε ο μάρτυρας αποκαλύπτοντας ότι ο κατηγορούμενος του εξήγησε ότι θα έπρεπε να καλύψει τα έξοδα και των δύο για το ταξίδι και τις εξετάσεις στη Γερμανία.

Περιγράφοντας την κατάσταση την οποία βίωνε είπε «εκείνη την περίοδο έπαιρνα την απόφαση ότι θα σταματήσω τις φρούδες ελπίδες και θα αρχίσω να δέχομαι αυτό που έχω και να ζω με το πρόβλημα και ελπίζοντας ότι μια μέρα στο Θεό ότι κάποια έρευνα θα βρεθεί και δεν θα είμαι σε βαριά μορφή, ώστε τουλάχιστον να σταματήσει πιο νωρίς».

Συνεχίζοντας την συγκλονιστική περιγραφή του ο άνδρας που δεν θέλησε να αποκαλυφθεί το πρόσωπο και το όνομά του, ανέφερε στην εκπομπή ότι είδε σε όνειρο ότι έτρεχε ξανά. «Αυτό μου έδωσε ένα μήνυμα ότι ίσως αυτό είναι και το αποφάσισα. Προσπάθησα, δανείστηκα, βρήκα και αποφάσισα να του πω να κάνουμε το ταξίδι στη Γερμανία. Έτσι και έγινε. Τα τακτοποίησε όλα στα ραντεβού», πρόσθεσε.

Περιγράφοντας τη διαδικασία των εξετάσεων στη γερμανική κλινική που έκανε την εξειδικευμένη εξέταση στον εγκέφαλο και έπειτα στο ιατρείο του Γερμανού συνεργάτη του 65χρονου είπε ότι δεν μπορούσε να φανταστεί ότι τίποτα από αυτά δεν ήταν αληθινό. Ερωτηθείς πόσα του κόστισε η «θεραπευτική θεραπεία» αποκάλυψε ότι συνολικά πλήρωσε 35.000 ευρώ σε θεραπείες.

«Η απάτη δεν ξεκίνησε το 2009 αλλά σιγά σιγά» είπε ο μάρτυρας αποκαλύπτοντας ότι όσο περνούσε ο καιρός αυξάνονταν και οι απαιτήσεις για τις «θεραπείες» με την ένεση να φτάνει ακόμα και τα 25.000 ευρώ.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024