Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Ο επικεφαλής της CIA συνάντησε τον Ζελένσκι υπό άκρα μυστικότητα στο Κίεβο

Ουκρανία: Ο επικεφαλής της CIA συνάντησε τον Ζελένσκι υπό άκρα μυστικότητα στο Κίεβο

Ο διευθυντής της CIA μετέβη υπό άκρα μυστικότητα στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Ζελένσκι.

Ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς ταξίδεψε υπό άκρα μυστικότητα στο Κίεβο στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας και συνάντησε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως αποκάλυψε χθες Πέμπτη η αμερικανική εφημερίδα Washington Post επικαλούμενη πληροφορημένες πηγές.

Ενημέρωση για τη Ρωσία

Ο Μπερνς ενημέρωσε τον Ζελένσκι για τις εκτιμήσεις της CIA για τα μελλοντικά στρατιωτικά σχέδια της Ρωσίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Μάχες μεγάλης κλίμακας

Πριν λίγες ημέρες, σε άλλο δημοσίευμά της, η αμερικανική εφημερίδα ανέφερε ότι ο στρατός των ΗΠΑ έχει ξεκινήσει ένα διευρυμένο, πιο εξελιγμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης των ουκρανικών δυνάμεων, το οποίο επικεντρώνεται σε μάχες μεγάλης κλίμακας και έχει ως στόχο να ενισχύσει την ικανότητα της Ουκρανίας ν’ ανακτήσει εδάφη από τις ρωσικές δυνάμεις, όπως δήλωσε την Κυριακή ο ανώτατος στρατηγός του Πενταγώνου.

Ο στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ενημέρωσε κατά τη διάρκεια πτήσης από την Ουάσιγκτον προς την Ευρώπη ότι η εκπαίδευση άρχισε την Κυριακή στο Grafenwoehr της Γερμανίας και θα συνεχιστεί για πέντε ή έξι εβδομάδες, σύμφωνα με την Washington Post.

«Πόλεμο με συνδυασμένα όπλα»

Περίπου 500 ουκρανοί στρατιώτες θα περάσουν από την αρχική φάση της εκπαίδευσης, η οποία επικεντρώνεται σε αυτό που ο στρατός αποκαλεί «πόλεμο με συνδυασμένα όπλα», στον οποίο τα άρματα μάχης, το πυροβολικό, τα οχήματα μάχης και άλλα όπλα τοποθετούνται σε επίπεδα για να μεγιστοποιήσουν τη δύναμη πυρός.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024