Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: 600 πυραύλους Brimstone στέλνει η Βρετανία

Ουκρανία: 600 πυραύλους Brimstone στέλνει η Βρετανία

H Βρετανία αναμένεται να δώσει 600 πυραύλους Brimstone προς την Ουκρανία, όπως είχε υποσχεθεί στον Ουκρανό Πρόεδρο.

Η Βρετανία είναι έτοιμη να στείλει 600 πυραύλους Brimstone στην Ουκρανία να να υποστηρίξει τη χώρα στον αγώνα κατά της Ρωσίας.  Ο Γουάλας συναντήθηκε με άλλους υπουργούς Άμυνας στη στρατιωτική βάση Τάπα στην Εσθονία.

Περιέγραψε ένα προαναγγελθέν πακέτο στρατιωτικής υποστήριξης για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής αρμάτων μάχης Challenger και ανέφερε λεπτομέρειες για τους τύπους πυραύλων που θα προμηθεύσει η Βρετανία.

Τι ανέφερε ο Γουάλας

«Μπορώ να πω ότι προτιθέμεθα να στείλουμε και άλλους 600 πυραύλους Brimstone οι οποίοι θα είναι απίστευτα σημαντικοί στο να βοηθήσουν την Ουκρανία να κυριαρχήσει στο πεδίο της μάχης» δήλωσε ο Γουάλας.

Ο Γουάλας είπε ότι η ενότητα της Δύσης ενάντια στην εισβολή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν παραμένει ισχυρή και ότι οι σύμμαχοι «είναι έτοιμοι να συνεχίσουν έτσι για μακρύ χρονικό διάστημα».

«Αν ο πρόεδρος Πούτιν ποντάρει στο ότι θα βαρεθούμε φέτος, κάνει λάθος. Θα σχεδιάσουμε για φέτος και για του χρόνου και για το μεθεπόμενο έτος και για μετά» είπε.

Στόλτενμπεργκ: Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ θα παράσχουν στην Ουκρανία «βαρέα και πιο σύγχρονα όπλα»

Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ θα παράσχουν στην Ουκρανία «βαρέα και πιο σύγχρονα όπλα» για να τη βοηθήσουν να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις της Ρωσίας, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Η ομάδα επαφής για την Ουκρανία θα συνεδριάσει (την Παρασκευή) στο Ράμσταϊν (στην αμερικανική βάση στη Γερμανία) και το κυριότερο μήνυμα θα είναι η αυξημένη υποστήριξή μας, με βαρέα και πιο σύγχρονα όπλα», είπε ο Στόλτενμπεργκ στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Οι συζητήσεις αυτές θα επικεντρωθούν στην παράδοση τεθωρακισμένων και σύγχρονων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας.

Η Βρετανία έχει ήδη υποσχεθεί να δώσει 14 άρματα Challenger 2 και η Πολωνία δηλώνει έτοιμη να στείλει στην Ουκρανία 14 άρματα Leopard 2, γερμανικής κατασκευής, εφόσον το Βερολίνο δώσει την άδεια για την παράδοσή τους. Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, στη δική του ομιλία νωρίτερα, δεν έκανε καμία αναφορά στο θέμα αυτό.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024