Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
BBC: Ζητά συγγνώμη για το σεξιστικό σχόλιο για την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας

BBC: Ζητά συγγνώμη για το σεξιστικό σχόλιο για την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας

Το BBC παραδέχτηκε το λάθος του και ζήτησε συγγνώμη για το σεξιστικό σχόλιο που έκανε για την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας.

Το λάθος του παραδέχτηκε το BBC σήμερα (20/01) για το σεξιστικό σχόλιο που είχε κάνει στην είδηση για την παραίτηση της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν. Η Τζασίντα Άρντερν, 42 ετών, ανακοίνωσε την Πέμπτη (19/01) ότι θα αποχωρήσει από τα καθήκοντά της στις αρχές Φεβρουαρίου ύστερα από πεντέμισι χρόνια στην εξουσία, λέγοντας ότι «δεν έχει πλέον την ενέργεια» για μια νέα θητεία.

Καλύπτοντας την είδηση, το BBC World κοινοποίησε στη συνέχεια ένα άρθρο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τίτλο: «Η Τζασίντα Άρντερν παραιτείται: μπορούν πράγματι οι γυναίκες να τα έχουν όλα;»» Η φράση προκάλεσε σάλο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς χρήστες του διαδικτύου να κάνουν λόγο για σεξισμό.

Η συγγνώμη του BBC

«Γρήγορα αναγνωρίσαμε ότι ο αρχικός τίτλος δεν ήταν κατάλληλος και τον αλλάξαμε. Διαγράψαμε επίσης το σχετικό tweet» με το άρθρο, ανέφερε σήμερα ένας εκπρόσωπος του BBC στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Σε ποιον κόσμο ζείτε;» διερωτήθηκε ένας οργισμένος χρήστης του Twitter.

«Είναι ντροπή, BBCWorld», κατήγγειλε μια άλλη. «Η Τζασίντα Άρντερν υπήρξε για χρόνια ηγέτιδα και διεθνής ηρωίδα. Χάρη σε αυτήν, πολλές άλλες γυναίκες έχουν μεγαλύτερες φιλοδοξίες και θα γνωρίσουν μεγαλύτερη επιτυχία. Εκείνη τα έκανε όλα».

Η επιτυχία της Άρντερν

Κατά τη διάρκεια της θητείας της, η Άρντερν αντιμετώπισε την πανδημία Covid-19, μια φονική ηφαιστειακή έκρηξη και τη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας, τη σφαγή 51 πιστών μουσουλμάνων σε ένα τέμενος του Κράισττσερτς από έναν ρατσιστή υπέρμαχο της υπεροχής της λευκής φυλής το 2019.

Πολύ δημοφιλής στο εξωτερικό, έχοντας κοσμήσει εξώφυλλα των περιοδικών Vogue και Time, απολαμβάνει εδώ και καιρό ποσοστά αποδοχής ρεκόρ και στη Νέα Ζηλανδία, όπου τα μέσα ενημέρωσης ορισμένες φορές μιλούν ακόμη και για «Jacindamania», για «μανία για την Τζασίντα».

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024