Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 73-60: Βασιλιάς της Ευρώπης ο Θρύλος

Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 73-60: Βασιλιάς της Ευρώπης ο Θρύλος

Με… ατσάλινη άμυνα ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης με 73-60 στο ΣΕΦ και ανέβηκε στην κορυφή της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης με 73-60 στο ΣΕΦ, για την 20η αγωνιστική της Euroleague, παίρνοντας την 13η νίκη του στη διοργάνωση και ανέβηκε ξανά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Αμυντικό σεμινάριο από τους «ερυθρόλευκους» που κράτησαν τους Ισπανούς στη χειρότερή τους φετινή επίδοση.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έπαιξαν… λυσσασμένη άμυνα κόντρα στη «βασίλισσα» και παίρνοντας ώθηση από το κατάμεστο ΣΕΦ πήραν τη νίκη απέναντι στους Μαδριλένους. Κορυφαίος ο Τόμας Γουόκαπ με 18 πόντους, από κοντά Σλούκας και Βεζένκοφ με 11 και 15 πόντους αντίστοιχα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επανήλθε στην κλασική του πεντάδα για το ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τον Αϊζάια Κάνααν να παίρνει ξανά θέση. Οι δύο ομάδες μπήκαν νευρικά στο ματς, με τον Έντι Ταβάρες να ξεκινάει πολύ δυνατά στο ματσάρισμά του με τον Φαλ και να αποτελεί μόνιμο «πονοκέφαλο» για τον Ολυμπιακό. Γουόκαπ και Παπανικολάου έφεραν τους «ερυθρόλευκους» στο +6 (14-8), με τον ψηλό της «βασίλισσας» να απαντάει για το 14-10. Ο Ολυμπιακός είχε ενέργεια στην άμυνα, ωστόσο ο μόνος που είχε σταθερότητα στην άλλη πλευρά του παρκέ, ήταν ο Τόμας Γουόκαπ, με τον Αμερικανό να σκοράρει για τρεις από τη γωνία για το 19-12 του Ολυμπιακού, πριν απαντήσει ο Χεζόνια για το 19-15 της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Ρεάλ κατάφερε να τρέξει ένα μικρό σερί και να πάρει «κεφάλι» στο σκορ με 19-20, για να βάλει «φρένο» ο Μπολομπόι που είχε περάσει στη θέση του Φαλ. Ο Σλούκας με τρίποντο έκανε το 24-22 στα μισά της περιόδου, ενώ ο ΜακΚίσικ με δύο δύσκολες ενέργειες έφερε τον Ολυμπιακό στο +5 (29-24). Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να διατηρήσουν τη διαφορά σε αυτά τα επίπεδα και στην τελευταία επίθεση, με 12¨ στο ρολόι, ο ΜακΚίσικ δημιούργησε εξαιρετικά για τον Γουόκαπ που από τη γωνία ευστόχησε για τρεις και διαμόρφωσε το 36-28 σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός πήγε τη διαφορά στους 10 (38-28 και 40-30), με τον Φαλ να ανταποκρίνεται πολύ καλύτερα πάνω στον Ταβάρες και στις δύο πλευρές του παρκέ. Οι Μαδριλένοι μείωσαν στους 5 (45-40), ωστόσο οι νταμπλούχοι Ελλάδος άντεξαν σε αυτήν τη μίνι αντεπίθεση και απάντησαν με σερί 7-0 και με ένα τρίποντο του Κάνααν βρέθηκαν για πρώτη φορά στο +12 (52-40), με τον Χεζόνια να κάνει το 54-44 με μια δύσκολη προσπάθεια για το τέλος της τρίτης περιόδου.

Στην τελευταία περίοδο, οι «ερυθρόλευκοι» διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το προβάδισμά τους και έβαλαν ακόμα περισσότερο τον κόσμο τους στην εξίσωση, κυρίως με τις εντυπωσιακές τους άμυνες, Η διαφορά δεν μπόρεσε να πέσει ποτέ σε χαμηλά επίπεδα, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει για ακόαμ μία φορά διαφορετικούς πρωταγωνιστές, όπως τους ΜακΚίσικ και Μπλακ που ήταν καθοριστικοί σε αρκετές φάσεις. Ο Βεζένκοφ έκανε το 65-50 και κάπου εκεί όλα είχαν τελειώσει. Ο Μούσα διαμόρφωσε το τελικό 73-60 με δύο βολές και ο Ολυμπιακός πήρε ακόμα μία σπουδαία νίκη στην έδρα του, ικανοποιώντας στο έπακρο τους οπαδούς του, που ζητούσαν επίμονα το… ευρωπαϊκό.

Οι «ερυθρόλευκοι» πλέον στρέφουν την προσοχή τους στην αναμέτρηση της επόμενης αγωνιστικής, κόντρα στη Μακάμπι, ξανά στο Φάληρο.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 36-28, 54-44, 73-60

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024