Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο διάλογος «κωφών» και οι κυβερνήσεις συνεργασίας

Ο διάλογος «κωφών» και οι κυβερνήσεις συνεργασίας

Κόμματα και πολιτικοί μιλούν για συναίνεση και συνεργασίες ενόψει εκλογών και... ελέω απλής αναλογικής, αλλά όταν συνδιαλέγονται η αίσθηση της ακοής είναι απούσα - συνειδητά βεβαίως.

Δυο… κόμματα – μη μας πουν και αγενείς – μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα!

Ο λόγος για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή οι υποκλοπές. Και ο «αχυρώνας», του ΚΚΕ.

Προκειμένου να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, η ΝΔ, αφού παραδέχτηκε ότι «υπήρξε παρακολούθηση του ΚΚΕ», καταλόγισε «σκοτεινά παιχνίδια» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επειδή αποχώρησε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το ζήτημα των συνακροάσεων στον Περισσό, που είχε καταγγείλει το ΚΚΕ από το 2016.

Το κυβερνών κόμμα, μάλιστα, συνέδεσε την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα το 2019 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς – όπως τόνισε – «το αδίκημα από κακούργημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα, επομένως έχει παραγραφεί».

Όλα… καλά μέχρι εδώ, με τη διαφορά ότι το ΚΚΕ δεν κατήγγειλε τις παρακολουθήσεις στο τηλεφωνικό του κέντρο μόνο τον καιρό της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από το 2016 μέχρι και το 2022 – άρα, και επί ΝΔ.

Ο Περισσός, άλλωστε, έκανε λόγο για «άθλια συμπαιγνία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ», με στόχο το «θάψιμο» της υπόθεσης.

Το λένε καθαρά οι άνθρωποι, εξάλλου: «Πρόκειται για την υπόθεση εκείνη που, αν και αποτέλεσε αντικείμενο της πρόσφατης Εξεταστικής Επιτροπής, ‘θάφτηκε’ στην κυριολεξία με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά και την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων».

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού αγνόησε κανονικότατα την ανακοίνωση του ΚΚΕ (σ.σ. εκλογές έρχονται, όσο να πεις – «δεν τα βάζουμε» με τον Περισσό), έπραξε το ίδιο με τον μεγάλο αντίπαλο – εξέδωσε μία ανακοίνωση για να απαντήσει στη ΝΔ.

Μιλώντας για «ανακοίνωση – παραλήρημα για τις δήθεν ‘διαπιστώσεις- φωτιά’, που προέκυψαν στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών σε σχέση με τις καταγγελίες του ΚΚΕ για παρακολουθήσεις του τηλεφωνικού του κέντρου, είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν λόγια για να απαντήσει κανείς στα σοβαρά», σχολίασε η Κουμουνδούρου.

Ε, μια και είναι δύσκολο να απαντήσει κανείς στα σοβαρά, ας μην απαντήσω καθόλου, σου λέει…

Και έτσι, στρέφεται κατά της ΝΔ, τονίζοντας πως η κυβερνητική πλειοψηφία «τα έχει πια κάνει όλα: Και φίμωση, και συγκάλυψη, και εκβιασμούς, και υπονόμευση της Εξεταστικής, και λάσπη για την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ».

Όλα… καλά και πάλι, αν απαντούσατε πού και πού επί της ουσίας, «σύντροφοι» της Πειραιώς και της Κουμουνδούρου.

Βέβαια, λείπει από την κουβέντα μας το ΠΑΣΟΚ – αφού για μία ακόμη φορά έγινε «πολύφερνη νύφη» για μετεκλογικές συνεργασίες, εξαιτίας αυτής της… «αποφράδας» απλής αναλογικής – αλλά δεν ανακατεύτηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Οι ανακοινώσεις του ήταν, ως συνήθως, αιχμηρές τόσο για την κυβέρνηση, όσο και για την αξιωματική αντιπολίτευση για διάφορα άλλα θέματα.

Με λίγα λόγια και εντρυφώντας στις κομματικές ανακοινώσεις, εδώ μιλάμε για… διάλογο κωφών και εσείς μου θέλετε και κυβερνήσεις συνεργασίας!

Υ.Γ. Στο κοινό των δημοσκοπήσεων πάει το «εσείς» – ως γνωστόν, τα κόμματα επιδιώκουν συνεργασίες μόνο όταν δεν γίνεται αλλιώς και, φυσικά, πάντα για το καλό της χώρας.

Sports in

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς για τα ημιτελικά του ATP Masters 500 της Βαρκελώνης. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024