Οι τρεις Εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση, επιβεβαίωσαν ότι υπήρξε παρακολούθηση του ΚΚΕ χωρίς νόμιμη επισύνδεση ή με νέες τεχνολογίες και σύγχρονο λογισμικό, ενώ προχώρησαν σε μια διαπίστωση - φωτιά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Σκοτεινά παιχνίδια καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ με αφορμή την αποχώρησή του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το ζήτημα των υποκλοπών – συνακροάσεων στον Περισσό που είχε καταγγείλει το ΚΚΕ από το 2016.

Υπήρξε παρακολούθηση του ΚΚΕ

Μάλιστα η ΝΔ συνδέει την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα το 2019 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την υπόθεση αυτή καθώς όπως αναφέρει «το αδίκημα από κακούργημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα, επομένως έχει παραγραφεί!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΚΕ: Άθλια συμπαιγνία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το «θάψιμο» των συνακροάσεων

Ωστόσο σημειώνεται ότι η ΝΔ παραδέχεται ότι υπήρξε παρακολούθηση των γραφείων του ΚΚΕ καθώς όπως αναφέρει: «Οι τρεις Εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση, επιβεβαίωσαν ότι υπήρξε παρακολούθηση του ΚΚΕ χωρίς νόμιμη επισύνδεση ή με νέες τεχνολογίες και σύγχρονο λογισμικό».

Σκοτεινά παιχνίδια

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Τα σκοτεινά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το ζήτημα της παρακολούθησης του τηλεφωνικού κέντρου και των επικοινωνιών του ΚΚΕ το 2016.

»Οι τρεις Εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση, επιβεβαίωσαν ότι υπήρξε παρακολούθηση του ΚΚΕ χωρίς νόμιμη επισύνδεση ή με νέες τεχνολογίες και σύγχρονο λογισμικό, ενώ προχώρησαν σε μια διαπίστωση – φωτιά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

»Γνωστοποίησαν, ότι με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2019 το αδίκημα από κακούργημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα, επομένως έχει παραγραφεί!

Νέα δεδομένα και σοβαρά ερωτηματικά

»Η εξέλιξη αυτή, αποκαλύπτει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον λόγο της συγκεκριμένης αλλαγής στον ΠΚ, δημιουργεί νέα δεδομένα και προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά για τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ ενώ παράλληλα «απαντά» στην αγωνία του να αποχωρήσει άρον άρον από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

»- Γιατί δεν παρέμειναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση με αντικείμενο την παρακολούθηση του ΚΚΕ το 2016; Μήπως γνώριζαν ότι θα αποκαλυφθεί η αλήθεια και επέλεξαν να αποχωρήσουν προσχηματικά;

»- Αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για την παραγραφή του αδικήματος;

»- Είναι ή όχι υποκριτική η στάση τους, περί αναζήτησης της αλήθειας για τις υποκλοπές, όταν οι ίδιοι ήταν εκείνοι που είχαν σχέση με ρυπαρά κυκλώματα;»

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr