Οι ξένοι βασιλείς που ήρθαν στην Ελλάδα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αναχώρησαν για τις πατρίδες τους, όμως η οικογένειά του παραμένουν στην Αθήνα ενόψει του τρισαγίου που θα γίνει μέσα στην εβδομάδα.
Την Πέμπτη αναμένεται να τελεστεί το τρισάγιο για τη συμπλήρωση εννέα ημερών από τον θάνατο του τέως βασιλιάς Κωνσταντίνου.
Ο στενός οικογενειακος κύκλος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που εχει παραμείνει στην Αθήνα θα καταφθάσει στα κτήματα του Τατοΐου μπροστά στον τάφο προκειμένου να παραστεί στην τελετή.
Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα επιτραπεί η πρόσβαση στους πολίτες που ίσως θελήσουν να παραστούν στην επιμνημόσυνη δέηση. Στο σημείο, πάντως τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν «δρακόντεια», με περιπολικά να περιφρουρούν μέχρι αυτή την ώρα τόσο τους βασιλικούς τάφους όσο και τα ανάκτορα, σύμφωνα με το Star.
Πάντως και σήμερα αρκετοί ήταν εκείνοι που βρέθηκαν στο Τατόι. Προσπάθησαν με τα πόδια να φτάσουν στον λοφίσκο Παλαιόκαστρο, όπου βρίσκονται οι βασιλικοί τάφοι.
Μια «θάλασσα» από στεφάνια στο Τατόι
Φτάνοντας σήμερα στο σημείο που έγινε η ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα δει γύρω από το μνήμα μια «θάλασσα» από στεφάνια που έστειλαν για να τον τιμήσουν, φίλοι, συγγενείς και επιχειρηματίες.
Πάνω όμως στο μνήμα του τέως τοποθετήθηκαν στην σειρά όλα τα στεφάνια με τα ονόματα των παιδιών και της συζύγου του Αννας Μαρίας σαν μια ύστατη «αγκαλιά» στο σημείο που θα κείτεται αιώνια.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας