Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Γιος καταδικασμένου μέλους της 17Ν συνελήφθη ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης

Πάτρα: Γιος καταδικασμένου μέλους της 17Ν συνελήφθη ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης

Πρόκειται για ένα από τα 7 άτομα που συνελήφθησαν ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε υποθέσεις ληστειών, διακεκριμένων κλοπών, ναρκωτικών, κατοχής όπλων και εκρηκτικών και παράβαση της νομοθεσίας για τις ραδιοσυχνότητες.

Γιος καταδικασμένου μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» είναι ανάμεσα στους 7 συλληφθέντες στην Πάτρα στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που σύμφωνα με την Αστυνομία ενέχονται σε υποθέσεις ληστειών, διακεκριμένων κλοπών, ναρκωτικών, κατοχής όπλων και εκρηκτικών και παράβαση της νομοθεσίας για τις ραδιοσυχνότητες.

Έφοδοι σε σπίτια

Από τις εφόδους που έχουν πραγματοποιήσει οι αστυνομικοί, εντοπίστηκαν, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, μεταξύ άλλων, βιβλία για την τρομοκρατία, υδροπονική κάνναβη, ασύρματος μέσω του οποίου φέρονται να άκουγαν τη συχνότητα της ΕΛ.ΑΣ., εκρηκτικά και όπλα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης σε ένα από τα σπίτια που έγιναν έρευνες έχουν εντοπιστεί δύο πιστόλια, 180 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης καθώς και πυροκροτητές.

Οι ληστείες και οι περούκες

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια των ερευνών εντόπισαν και περούκες φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των ληστειών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η  εγκληματική οργάνωση ενέχεται σε επτά ληστείες, από το 2020 και έπειτα. Συγκεκριμένα σε τρεις τράπεζες, τρία ΕΛΤΑ και στο σουπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» στην οδό Νοταρά..

Ποιος είναι ο «Στέλιος» της 17Ν

Πρόκειται για τον 57χρονο σήμερα Κωνσταντίνο Καρατσώλη, ο οποίος εμφανιζόταν ως «Στέλιος» στην τρομοκρατική οργάνωση της «17 Νοέμβρη».

Έχει καταγωγή από την Αγιά Πάργας. Υποστήριξε ότι στρατολογήθηκε το 1988  στη 17Ν από τον Ηρακλή Κωστάρη σε μια συνάντηση που είχε κανονίσει με τον Δημήτρη Κουφοντίνα και τον Σάββα Ξηρό.

Αυτοί ήταν και οι άνθρωποι που του διάλεξαν το ψευδώνυμο «Στέλιος».

Συνελήφθη το καλοκαίρι του 2002 στην Ήπειρο, όπου παραθέριζε με την οικογένειά του. Ομολόγησε τη συμμετοχή του σε τέσσερις ενέργειες, για τις οποίες έχει αναληφθεί η ευθύνη από την τρομοκρατική οργάνωση.

Καταδικάστηκε αρχικά με 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στην οργάνωση, σε ληστεία και έκρηξη ενώ μετά από την έφεση η ποινή μειώθηκε σε 17 χρόνια κάθειρξη. Αποφυλακίστηκε το 2010.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024