Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κορυφαίοι διαιτητές του χάντμπολ συνδέονται με χειραγωγημένους αγώνες.

Κορυφαίοι διαιτητές του χάντμπολ συνδέονται με χειραγωγημένους αγώνες.

Συνολικά η Sportradar έχει καταγράψει 26 αγώνες χάντμπολ μεταξύ Σεπτεμβρίου 2016 και Νοεμβρίου 2017 που δείχνουν σαφή σημάδια χειραγώγησης.  

Σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων συνταράσσει τον κόσμο του χάντμπολ. Απόρρητη έκθεση βάζει στο στόχαστρό της οκτώ κορυφαία ζευγάρια διαιτητών ως ύποπτα για χειραγωγημένους αγώνες και διασυνδέσεις με εγκληματικές οργανώσεις. Ανάμεσα στους υπόπτους υπάρχουν διαιτητές που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Πολωνία και τη Σουηδία.

Σύμφωνα με το TV2 Sport της τηλεόρασης της Δανίας το κροατικό δίδυμο Ματία Γκούμπιτσα και Μπόρις Μιλόσεβιτς που διηύθυνε την Παρασκευή τον αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ανάμεσα στη Γερμανία και το Κατάρ φέρεται να έχει ανάμιξη σε χειραγώγηση συνολικά επτά κορυφαίων ευρωπαϊκών αγώνων.

Η έκθεση εκπονήθηκε το 2018 από τη Sportradar η οποία θεωρείται ως μία από τις κορυφαίες εταιρίες ανάλυσης στον κόσμο στην ανίχνευση χειραγωγημένων αγώνων και μαζί της συνεργάζονται οι μεγαλύτερες ομοσπονδίες.

Συνολικά η Sportradar έχει καταγράψει 26 αγώνες χάντμπολ μεταξύ Σεπτεμβρίου 2016 και Νοεμβρίου 2017 -ανάμεσα τους αναμετρήσεις του Τσάμπιονς Λιγκ και εθνικών ομάδων- που δείχνουν σαφή σημάδια χειραγώγησης.

Οι διαιτητές των συγκεκριμένων αγώνων είχαν συμφέρον να επηρεάσουν το αποτέλεσμά τους με στόχο την απόκτηση παράνομου κέρδους, αναφέρει η έκθεση.

Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που μια αναφορά της  Sportradar δίνει τόσο συγκεκριμένα στοιχεία και κρούει τόσο έντονα τον κώδωνα του κινδύνου.

Σύμφωνα με την έκθεση επτά εταιρίες στοιχημάτων ήρθαν σε επαφή με τη Sportradar λόγω «ύποπτα» μεγάλων χρηματικών ποσών που παίχτηκαν σε συγκεκριμένα γεγονότα στους αγώνες, όπως για παράδειγμα να έρθουν ισόπαλα στο ημίχρονο ή να ολοκληρωθούν με χαμηλό σκορ.

Στα ύποπτα παιχνίδια παρατηρούνται απαράδεκτες αποφάσεις που προωθούν το στοίχημα που έχει παιχτεί στον αγώνα.

Μιλώντας στο TV2 οι Κροάτες Γκούμπιτσα και Μιλόσεβιτς δήλωσαν άγνοια για το θέμα τονίζοντας πως δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί τους ούτε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ούτε η αστυνομία.

Να σημειωθεί πάντως πως η έκθεση της Sportradar δεν συνεπάγεται αυτόματα πως τα ύποπτα παιχνίδια είναι και χειραγωγημένα.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024