Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία: Η εισαγγελία ζητά να ερευνηθεί ο ρόλος του Μπολσονάρο στις ταραχές της Μπραζίλια

Βραζιλία: Η εισαγγελία ζητά να ερευνηθεί ο ρόλος του Μπολσονάρο στις ταραχές της Μπραζίλια

Η γενική εισαγγελία της Βραζιλίας ζητά από το Ανώτατο Δικαστήριο να ερευνήσει τον ρόλο που έπαιξε ο Ζαΐχ Μπολσονάρο και την ενδεχόμενη ευθύνη του στη λεηλασία δημοσίων κτιρίων από οπαδούς του στην πρωτεύουσα Μπραζίλια.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς της Βραζιλίας ζήτησαν χθες Παρασκευή από το Ανώτατο Δικαστήριο να ερευνήσει τον ρόλο του τέως προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρο στις αντιδημοκρατικές ενέργειες που είχαν ως αποτέλεσμα την εισβολή σε κυβερνητικά κτίρια από υποστηρικτές του στη Μπραζίλια την περασμένη Κυριακή (στη φωτογραφία αρχείου του AP/Eraldo Peres, επάνω, ο Μπολσονάρο δείχνει τις λέξεις «Θεός, οικογένεια, Βραζιλία» που έχει γράψει στο χέρι του).

Να γίνει έρευνα

Η γενική εισαγγελία ζήτησε τη διενέργεια έρευνας για τον Ζαΐχ Μπολσονάρο και την ενδεχόμενη ευθύνη του στη λεηλασία δημοσίων κτιρίων από οπαδούς του στην πρωτεύουσα στις 8 Ιανουαρίου.

Ο Μπολσονάρο, ο οποίος βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες από τα τέλη Δεκεμβρίου, πρέπει να ερευνηθεί επειδή θεωρείται ύποπτος ότι είναι ένας από τους «υποκινητές και ηθικούς αυτουργούς» της λεηλασίας σε εθνικά ιδρύματα στη Μπραζίλια, μια εβδομάδα μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον αριστερό αρχηγό του κράτους Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, εξηγεί η εισαγγελία σε ανακοίνωση, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ανάκληση βίζας

Στις ΗΠΑ πάνω από 40 βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος ζητούν από την κυβέρνηση Μπάιντεν να στηρίξει το κράτος δικαίου στη Βραζιλία και ν’ ανακληθεί η αμερικανική βίζα που έχει ο τέως πρόεδρος της Βραζιλίας.

Συγκεκριμένα, 41 βουλευτές έστειλαν επιστολή, καλώντας την αμερικανική κυβέρνηση να στηρίξει τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου στη Βραζιλία.

«Επιπλέον, δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον κ. Μπολσονάρο ή σε άλλους βραζιλιάνους πρώην αξιωματούχους να βρουν καταφύγιο στις ΗΠΑ, για να ξεφύγουν από τη δικαιοσύνη για τυχόν εγκλήματα που μπορεί να έχουν διαπράξει όταν βρίσκονταν στην εξουσία», σημειώνουν στην επιστολή.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024