Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρεάλ - Μπάγερν 2-1: Αδιανόητη ανατροπή και επική πρόκριση στον τελικό για τους Μαδριλένους (vids)

Ρεάλ – Μπάγερν 2-1: Αδιανόητη ανατροπή και επική πρόκριση στον τελικό για τους Μαδριλένους (vids)

Με δύο γκολ του Χοσέλου στα τελευταία λεπτά (88’ – 90+1’), η Ρεάλ έκανε την ολική ανατροπή απέναντι στην Μπάγερν και προκρίθηκε στον τελικό του Champions League.

Η Ρεάλ το έκανε ξανά με ανατροπή στο τέλος, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά πως αυτή η διοργάνωση της ανήκει. Όταν το πήρε απόφαση, η Βασίλισσα έριξε στο καναβάτσο την Μπάγερν και με δύο γκολ του Χοσέλου πήρε τη νίκη 2-1 στον δεύτερο ημιτελικό του Champions League και μαζί την πρόκριση στον τελικό, ύστερα κι από το 2-2 του Μονάχου.

Οι «μερένχες» ήταν καλύτεροι σε όλο το ματς, είχαν απέναντί τους έναν εκπληκτικό Μάνουελ Νόιερ, όμως βρέθηκαν να χάνουν από γκολ του Αλφόνσο Ντέιβις, ο οποίος πιθανότατα θα είναι παίκτης τους τη νέα σεζόν. Ο Χοσέλου βρήκε τη λύση στο 88′ και στο 90+1′ όμως και έστειλε τους Ισπανούς στο «Γουέμπλεϊ», όπου την 1η Ιουνίου θα αντιμετωπίσουν την Ντόρτμουντ και θα διεκδικήσουν την 15η «κουπα με τα μεγάλα αυτιά» στην ιστορία τους.

«Εφτάψυχη» η Ρεάλ Μαδρίτης, γύρισε το ματς στα τελευταία λεπτά και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Ντόρτμουντ!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, κερδίζοντας κόρνερ μόλις στα 15 δευτερόλεπτα. Η μπάλα κυκλοφορούσε περισσότερο από πόδια των γηπεδούχων, χωρίς να δημιουργήσουν τη μεγάλη φάση μέχρι το 13′. Πρώτα ο Βινίσιους έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Μάνουελ Νόιερ είπε «όχι» από κοντά στον Ροντρίγκο στη διπλή μεγάλη ευκαιρία της Ρεάλ.

Ο Βινίσιους έκανε σχεδόν ό,τι ήθελε την άμυνα της Μπάγερν παίζοντας από δεξιά, όμως το μεγάλο πρόβλημα των Ισπανών ήταν η αποτυχία να εκτελέσουν. Οι Βαυαροί προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν, κυρίως στην αντεπίθεση, όμως ο πιο γρήγορος παίκτης του ρόστερ τους, Λιρόι Σανέ, βρέθηκε εντελώς εκτός κλίματος και σπαταλούσε επιθέσεις ακόμα και για να διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή.

Ο Νόιερ από τη μία κλήθηκε να αποκρούσει ακόμα και σέντρα σουτ του Ροντρίγκο, ο Αντρέι Λουνίν από την άλλη έστειλε κόρνερ ένα μακρινό σουτ του Χάρι Κέιν που κατέληγε άουτ, σε μία άτυπη μονομαχία των δύο τερματοφυλάκων.

Στο δεύτερο μέρος η Ρεάλ μπήκε ξανά καλύτερα, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτή που βρήκαν το γκολ. Σε μία αντεπίθεση από αριστερά στο 68′, ο Ντέιβις νίκησε τον Αντόνιο Ρίντιγκερ και με υπέροχο σουτ έγραψε το 1-0 για την Μπάγερν, αλλάζοντας όλα τα πλάνα στο παιχνίδι.

Ο Αντσελότι έριξε αμέσως τους Καμαβινγκά και Λούκα Μόντριτς στο ματς και ο Τούχελ τον Κιμ στη θέση του Σανέ, γυρίζοντας την Μπάγερν σε διάταξη με τρεις στόπερ.

Οι «μερένγκες» στην συνέχεια έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα όμως το γκολ ελέγχθηκε από τον Σίμον Μαρτσίνιακ και ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Νάτσο στον Γιόσουα Κίμιχ. Στην συνέχεια ο ρυθμος έπεσε, με την Ρεάλ να προσπαθεί να βρει το γκολ. Ο Αντσελότι έριξε στη μάχη τον Χοσέλου και στο 88′ ο Ισπανός επιθετικός εκμεταλλεύτηκε λάθος του Νόιερ που έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και με ριμπάουντ ισοφάρισε σε 1-1.

Προτού συνέλθουν οι Βαυαροί, με τον Τούχελ να έχει αποσύρει Τζαμάλ Μουσιάλα και Χάρι Κέιν, ήρθε άλλη μια αμυντική ολιγωρία στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Χοσέλου να κάνει το 2-1 από κοντά.

Οι συνθέσεις:

ΡΕΑΛ: Λουνίν, Καρβαχάλ, Ρίντιγκερ, Νάτσο, Μεντί, Τσουαμενί (70′ Καμαβινγκά), Κρόος (69′ Μόντριτς), Βαλβέρδε (81′ Ντίαθ), Μπέλιγχαμ (90+10′ Μιλιτάο), Ροντρίγκο (81′ Χοσέλου), Βινίσιους

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Κίμιχ, Ντε Λιχτ, Ντάιερ, Μαζραουί, Πάβλοβιτς, Λάιμερ, Σανέ (78′ Κιμ), Μουσιάλα (85′ Μίλερ), Γκνάμπρι (27′ Ντέιβις), Κέιν (85′ Τσούπο-Μότινγκ)

Sports in

Και στο τέλος το πρωτάθλημα πάει στην… Σίτι

Όταν η Σίτι μπαίνει στην... τελική ευθεία έχοντας ρόλο «οδηγού» τότε έχει τον τρόπο για να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024