Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ: Είχα έναν πολύ συναρπαστικό μπαμπά

Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ: Είχα έναν πολύ συναρπαστικό μπαμπά

«Πάντα με ξυπνούσε τα μεσάνυχτα για να τραγουδήσουμε», είχε δηλώσει η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ στο Good Morning America το 2009 για τον πατέρα της, Έλβις Πρίσλεϊ.

Η Λίζα Μαρί ήταν μόλις 9 ετών όταν ο Έλβις Πρίσλεϊ πέθανε το 1977. Πατέρας και κόρη είχαν μια εξαιρετικά στενή σχέση, μιας ήταν και το μοναδικό παιδί του μεγάλου καλλιτέχνη που απέκτησε με την ηθοποιό Πρισίλα Πρίσλεϊ.

Γεννήθηκε την 1η Φλεβάρη του 1968, στο Μέμφις των ΗΠΑ και έφερε μεγάλη χαρά στον βασιλιά του ροκ εν ρολ. Ανάμεσα στο πολύ επιβαρυμένο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του, πάντα έβρισκε χρόνο να μοιράζεται όμορφες στιγμές με την αγαπημένη και μονάκριβη κόρη του. Της έκανε όλα τα χατίρια. Μάλιστα, κάποια στιγμή, όταν η μικρή Λίζα Μαρί είπε στον πατέρα της ότι δεν είχε δει ποτέ χιόνι, ο Έλβις την πήρε και πέταξαν μαζί στο Άινταχο για να το δει. Ο Έλβις είχε ονομάσει το ιδιωτικό του τζετ Convair 880 «the Lisa Marie».

Η μεγάλη κληρονόμος του Έλβις, η καριέρα στο τραγούδι και η μεγάλη απώλεια του γιου

Η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ ήταν η κληρονόμος της επιχείρησης Elvis Presley Enterprises, όμως πούλησε το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών της σε εταιρεία επενδύσεων και διαχείρισης κεφαλαίων το 2005. Διατήρησε τον έλεγχο της Graceland, ιδιοκτησίας στο Μέμφις (Τενεσί) που ανήκε στον πατέρα της και όπου βρέθηκε ο διάσημος τραγουδιστής χωρίς τις αισθήσεις του τον Αύγουστο του 1977, προτού μεταφερθεί σε νοσοκομείο όπου ο θάνατός του αποδόθηκε σε καρδιακή ανακοπή.

Η ζωή της Λίζας Μαρί πέρασε από πολλές περιπέτειες, χωρίς να καταφέρει να διαγράψει επιτυχημένη διαδρομή ούτε στο τραγούδι, ούτε στην υποκριτική.

Στο πρώτο της άλμπουμ της με τίτλο «To Whom It May Concern», τραγούδησε στο μελαγχολικό «Lights Out» ότι «κάποιος έσβησε τα φώτα εκεί στο Μέμφις. Εκεί έχει ταφεί η οικογένειά μου».

Η 54χρονη απέκτησε 4 παιδιά. Τον Ιούλιο του 2020, ο γιος της Μπέντζαμιν, αυτοπυροβολήθηκε στην έπαυλη της οικογένειάς του σε ηλικία 27 ετών, μετά από καυγά με τη φίλη του.

Το 2022 στο περιοδικό People, η Πρίσλεϊ είχε πει ότι η ζωή της είχε «χτυπηθεί» από τον θάνατο, το πένθος και την απώλεια από την παιδική της ηλικία, σημειώνοντας ότι ο θάνατος του γιου της ήταν ένα πλήγμα για την ίδια και τις τρεις κόρες της. «Το πένθος δεν σταματά και δεν φεύγει έναν χρόνο ή χρόνια μετά την απώλεια. Το πένθος είναι κάτι που πρέπει να κουβαλάς μαζί σου για το υπόλοιπο της ζωής σου».

 

O γάμος με τον Μάικλ Τζάκσον

Εκτός του μουσικού Ντάνι Κίο, με τον οποίο χώρισαν το 1994, είχε επίσης παντρευτεί με τον ηθοποιό Νίκολας Κέιτζ καθώς και με τον ηθοποιό και συνθέτη Μάικλ Λόκγουντ. Η σχέση όμως που την χαρακτήρισε και συγκέντρωσε πλήθος δημοσιευμάτων ήταν ο γάμος της με τον θρύλο της ποπ Μάικλ Τζάκσον (1994-1996). Έγινε έναν μόλις χρόνο μετά την πρώτη καταγγελία σε βάρος του Τζάκσον για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου.

Ο αναπάντεχος γάμος με την κόρη του Έλβις Πρίσλεϊ ήρθε σε μια εποχή που ο Τζάκσον αντιμετώπιζε την μεγαλύτερη κρίση στην καριέρα του. Οι σκοτεινές πτυχές της ιδιωτικής του ζωής του και οι ύποπτες, στενές φιλίες με μικρά αγόρια, έριξαν για πάντα σκιά στο όνομά του. Oι δυό τους ανεξάρτητα με την πραγματική φύση της σχέσης τους ήταν πολύ φιλική.

Το αναπάντεχο τέλος

Η Πρίσλεϊ βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών στο Μπέβερλι Χιλς. Εκείνη και η μητέρα της ήταν εκεί για να δουν τον Όστιν Μπάτλερ να κερδίζει βραβείο για την ερμηνεία του στον ρόλο του Έλβις Πρίσλεϋ στην ταινία «Elvis». Και ήταν η τελευταία εμφάνιση της.

Ο θάνατός της 54χρονης κόρης του Ελβις Πρίσλεϊ διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο του Λος Άντζελες όπου μεταφέρθηκε μετά από καρδιακή ανακοπή το πρωί της Πέμπτης (τοπική ώρα).

«Με βαριά καρδιά πρέπει να μοιραστώ τα άσχημα νέα, μας άφησε η όμορφη κόρη μου Λίζα Μαρί», είπε η Πρισίλα Πρίσλεϊ σε δήλωσή της το βράδυ της Πέμπτης. «Ήταν η πιο παθιασμένη, δυνατή και αγαπημένη γυναίκα που γνώρισα ποτέ».

Είχε πέσει σε κώμα και βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024