Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τατιάνα Πάτιτζ: Ο κόσμος της μόδας την αποχαιρετά - «Ενσάρκωσε την ευρωπαϊκή πολυπλοκότητα»

Τατιάνα Πάτιτζ: Ο κόσμος της μόδας την αποχαιρετά – «Ενσάρκωσε την ευρωπαϊκή πολυπλοκότητα»

Σίντι Κρόφορντ, Ναόμι Κάμπελ και Κρίστι Τέρλινγκτον λένε το δικό τους «αντίο» στο θρυλικό μοντέλο

Θλίψη έχει σκορπίσει στον χώρο του μόντελινγκ η είδηση του θανάτου της Τατιάνα Πάτιτζ. To θρυλικό μοντέλο των ’90s έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, σε ηλικία 56 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο του μαστού.

Μαζί με την Ναόμι Κάμπελ, τη Σίντι Κρόφορντ, τη Κρίστι Τέρλινγκτον και τη Λίντα Εβαντζελίστα, η Πάτιτζ είχε πρωταγωνιστήσει στο δημοφιλές βιντεοκλίπ του Τζορτζ Μάικλ για το μυθικό τραγούδι «Freedom».

Οι «Fab five», όπως ονομάστηκαν, συνεργάστηκαν σε διάφορα πρότζεκτ, σάρωσαν τις πασαρέλες και αποτέλεσαν τα μεγαλύτερα ονόματα στη βιομηχανία της μόδας τη δεκαετία του ’90.

Αφού έμαθε για τον θάνατο της φίλης της, η Σίντι Κρόφορντ έσπευσε να της πει το δικό της αντίο μέσω του Instagram.

Δημοσίευσε μία κοινή τους φωτογραφία και στη λεζάντα έγραψε: «Πολύ θλιβερό να ακούς ότι έφυγε η πανέμορφη Τατιάνα Πάτιτζ. Ήμασταν από μωρά μαζί στον χώρο της μόδας και νιώθω πως μεγαλώσαμε μαζί. Ήμασταν μαζί σε τόσες φωτογραφίσεις και στα παρασκήνια των σόου. Την έβρισκα γλυκομίλητη, ευαίσθητη, ευγενική, περίεργη και ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει αυτά τα διαπεραστικά μάτια; Η αγάπη της για τα ζώα και την φύση ήταν μεταδοτική. Στέλνω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά της και ειδικά, στον γιο της που λάτρευε».

Η ανάρτησή της

Συγκλονίζει η Κρίστι Τέρλινγκτον

Το μοντέλο με τη σειρά του, αναφέρεται στη γνωριμία της με την Πάτιτζ και στη κοινή φωτογράφισή τους για την αμερικανική Vogue.

«Έμαθα για τον ξαφνικό θάνατο της Τατιάνα όταν προσγειώθηκα σε ένα αεροδρόμιο νωρίτερα σήμερα. Από τότε, το μόνο που μπορώ να δω είναι το πρόσωπό της, να ακούω τη φωνή της και φυσικά να πλημμυρίζω από αναμνήσεις. Η Τατιάνα ενσάρκωσε, για μένα, την ευρωπαϊκή πολυπλοκότητα και το στυλ. Ήταν στη δεύτερη φωτογράφισή μου για την αμερικανική Vogue που ζευγαρώσαμε για πρώτη φορά.

Ήμουν μια 16χρονη μαθητής γυμνασίου από τη Βόρεια Καλιφόρνια που του επετράπη να αφήσει το σχολείο για να ταξιδέψει μόνος στο Παρίσι για πρώτη φορά για αυτήν την ειδική ευκαιρία. Θα έμενα στο Hotel Crillon για μια νύχτα πριν συναντηθώ με την υπόλοιπη ομάδα. Η Τατιάνα ζούσε ήδη στο Παρίσι εκείνη την εποχή και της είχε ανατεθεί η αποστολή, ή αγγαρεία, να με παραλάβει στο δρόμο για το αεροδρόμιο. Όταν φτάσαμε στο ξενοδοχείο μας, με κάλεσε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της, όπου ήπιαμε σαμπάνια από το μίνι μπαρ, φάγαμε σοκολάτες Toblerone και καπνίσαμε. Λαμπερή, εκλεπτυσμένη και ζεστή. Έμεινα στο διαμέρισμά της για μια νύχτα στο Παρίσι. Είσαι αξέχαστη», έγραψε η Κρίστι Τέρλινγκτον.

Ο αποχαιρετισμός της Ναόμι Κάμπελ

Η Ναόμι Κάμπελ ανάρτησε μία σειρά φωτογραφιών της με την εκλιπούσα και συνόδευσε την ανάρτησή της με ένα μήνυμα. Έγραψε αναλυτικά: «Τατιάνα Πάτιτζ. Ευγενική. Γενναιόδωρη. Ντροπαλή. Λάτρης των ζώων μερικές φορές περισσότερο από των ανθρώπων.

Όταν σε γνώρισα στα 16 στο Alaia show θυμάμαι μόλις είπα Ουάου!! Η παρουσία και το ανάστημά σου, τα μάτια σου και το νευρικό ντροπαλό χαμόγελό σου θειική ενέργεια που μας τράβηξε όλους…

Πρώτη φορά στο Λος Άντζελες το έζησα μαζί σου, να μου δείχνεις τις τοποθεσίες και τις παραλίες που κυκλοφορείς με το κόκκινο κάμπριο Volkswagen σου.

Το πιο αξιομνημόνευτο από όλα, ήταν εκείνο το ταξίδι όπου μου σύστησες τον Herb Ritts… που σε αποκαλούσε Tatski, θα είμαι για πάντα ευγνώμων και θα αγαπώ τις όμορφες αναμνήσεις..

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στον Jonah, τη Sophie και την οικογένεια και αγαπημένοι να έχετε αιώνια ειρήνη… Είσαι πάνω μαζί με τον μπαμπά. Έφυγες τόσο νωρίς, αναπαύσου εν ειρήνη».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024