Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν η Μασία έγραφε… χρυσή ιστορία

Όταν η Μασία έγραφε… χρυσή ιστορία

Δώδεκα χρόνια από την ιστορική Χρυσή Μπάλα του 2011, όταν οι τρεις τελικοί υποψήφιοι ήταν απόφοιτη από τη περίφημη Μασία.

Μπορεί η τωρινή κατάσταση της Μπαρτσελόνα να μη θυμίζει σε καμία περίπτωση τις μεγάλες ομάδες των «μπλαουγκράνα», ωστόσο δεν πάνε και πολλά χρόνια από τις ένδοξες εποχές της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα. Εκείνου του συνόλου που ταπείνωνε στην κυριολεξία κάθε της αντίπαλο και δεν άφηνε ποτέ κανένα περιθώριο.

Η περίφημη Μπαρτσελόνα του Πεπ είχε κατακτήσει τα πάντα. Με μπροστάρηδες την «Αγία Τριάδα», Μέσι, Ινιέστα και Τσάβι οι «μπλαουγκράνα» κυριάρχησαν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και έγραψαν τη δικιά τους ιστορία.

Η συγκεκριμένη τριάδα είχε καταφέρει και κάτι το μοναδικό που δεν είχε ξαναγίνει. Το France Football που δίνει τη Χρυσή Μπάλα είχε βγάλει τους τρεις υποψήφιους του διάσημου ατομικού βραβείου για τη σεζόν 2009/10, με τους τρεις «μπλαουγκράνα» να παλεύουν μεταξύ τους για τον τίτλο.

Οι δύο Ισπανοί και ο Αργεντίνος είχαν ως κοινό παρονομαστή την «αποφοίτηση» τους από τη μεγάλη σχολή ακαδημιών της Μπαρτσελόνα, την περίφημη Μασία, η οποία απέδειξε πως βρίσκεται δίκαια στις κορυφαίες σχολές του πλανήτη.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιτυχία της Μασία, η οποία μέχρι και σήμερα καμαρώνει για το συγκεκριμένο επίτευγμα, καθώς ποτέ ξανά στην ιστορία του μεγάλου ατομικού βραβείου δεν έχουν φτάσει στο τέλος τρεις ποδοσφαιριστές από την ίδια ακαδημία.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024