Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πόσες φορές έχει πάθει… Μονακό ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν…

Πόσες φορές έχει πάθει… Μονακό ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν…

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στο Πριγκιπάτο, έχασε ένα δικό του παιχνίδι από τη Μονακό και έπαθε ξανά… μπλακ άουτ στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Μονακό στο Πριγκιπάτο στο πρώτο παιχνίδι της «διαβολοβδομάδας» με 64-60 και έπεσε από την κορυφή στην πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου. Οι ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν μια εξαιρετική εμφάνιση στην άμυνα, περιόρισαν τα «ατού» των Μονεγάσκων, όμως στην επίθεση ήταν πολύ άστοχοι και το πλήρωσαν.

Το χειρότερο όμως για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν είναι ούτε η αστοχία, ούτε η ήττα, αλλά ο τρόπος που ήρθε αυτή, καθώς συνέβη με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έχει γίνει τις περισσότερες φέτος.

Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες ξεκίνησαν εντυπωσιακά την αναμέτρηση στο Μονακό προηγήθηκαν με 8-20 στην πρώτη περίοδο, ενώ μέχρι το 17ο λεπτό ήταν μπροστά με διψήφια διαφορά και πολύ καλό μπάσκετ απέναντι σε μια ομάδα με παρόμοιους στόχους. Από εκεί και μετά άρχισε να πέφτει η απόδοση του Ολυμπιακού, ενώ η ίδια… πάθηση εμφανίστηκε στην τρίτη περίοδο και ουσιαστικά του στοίχισε τη νίκη στην τέταρτη.

Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να έχει ρεκόρ 11-7 στη φετινή Euroleague, να παίζει κατά γενική ομολογία το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη (το παραδέχονται και οι αντίπαλοι του), όμως έχει «πετάξει» τουλάχιστον 2-3 παιχνίδια που κρατούσε στα χέρια του. Από τις 7 ήττες οι Πειραιώτες έχουν χάσει πιο εύκολα το ματς με την Εφές στην Κωνσταντινούπολη, παρότι μέχρι και λίγο πριν το φινάλε ήταν κοντά στο σκορ, ενώ από εκεί και πέρα έχει ηττηθεί α λα… Μονακό στα υπόλοιπα έξι παιχνίδια.

Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός την έχει πατήσει τρεις φορές φέτος και ο τρόπος είναι λίγο πολύ παρόμοιος. Η αρχή έγινε από τη Μονακό στο ΣΕΦ, όπου επικράτησε με 86-81 Η παρέα του Μάικ Τζέιμς, χάρη σε ένα επιμέρους 23-14 που έκανε στην τρίτη περίοδο. Στο χθεσινό ματς το επιμέρους σκορ ήταν 15-8 υπέρ των Μονεγάσκων και ο τρόπος που είχε έρθει και τότε η ήττα ήταν όπως ο χθεσινός.

Από εκεί και πέρα, μια βδομάδα μετά ο Ολυμπιακός ηττήθηκε ξανά στην έδρα του από τη Βαλένθια με 82-83. Το προβάδισμα μετά από 30 λεπτά ήταν στο +13 για τους Πειραιώτες (71-58) και όλα έδειχναν πως έμεναν απλώς 10 λεπτά για να «σφραγίσουν» το ροζ φύλλο αγώνα οι παίκτες του Μπαρτζώκα. Ωστόσο, με ένα επιμέρους 25-11 οι Ισπανοί πέτυχαν μία τεράστια ανατροπή… παγώνοντας το Φάληρο και έφυγαν με μία σπουδαία νίκη στις αποσκευές τους.

Η επόμενη ήττα ήρθε μακριά από το ΣΕΦ και πιο συγκεκριμένα στο Τελ Αβίβ από τη Μακάμπι. Ο Ολυμπιακός κλασικά προηγούνταν στο πρώτο μέρος με διψήφιες διαφορές, η Μακάμπι μείωσε στην τρίτη περίοδο, όμως και πάλι τα πάντα ήταν στο χέρι της ομάδας του Μπαρτζώκα.

Το προβάδισμα που κρατούσε ο Ολυμπιακός στο Ισραήλ μετά το φινάλε της 3ης περιόδου ήταν μικρότερο απ’ ότι κόντρα στη Βαλένθια, αλλά και πάλι αυτό που συνέβη στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν δικαιολογείται. Η «ερυθρόλευκη» άμυνα δέχθηκε 27 πόντους σε 10 λεπτά και μοιραία ηττήθηκε με 90-84.

Ίδια ακριβώς εικόνα και στην έδρα της Βιλερμπάν πριν από μερικές αγωνιστικές. Μόνο που το προβάδισμα του Ολυμπιακού, όπως προείπαμε, ήταν ακόμη μεγαλύτερο. +20 στη δεύτερη περίοδο (22-42) και +16 στο ημίχρονο (31-47). Στο τρίτο δεκάλεπτο όμως η Βιλερμπάν άρχισε να ισορροπεί το ματς, παρά το +21 (33-54) στις αρχές, μείωσε αρκετά (50-61) και στα τελευταία δέκα λεπτά η άμυνα της ελληνικής ομάδας δέχθηκε ξανά 27 πόντους με συνέπεια να ηττηθεί με σκορ 77-75, σε μία βραδιά που για 30 λεπτά όλα έμοιαζαν ιδανικά, αλλά δεν κατέληξαν όπως οι «ερυθρόλευκοι» θα ήθελαν…

Ο Ερυθρός Αστέρας είναι η τελευταία ήττα του Ολυμπιακού χρονικά μετά από αυτή στο Πριγκιπάτο. Ο Ολυμπιακός κρατούσε το προβάδισμα με εξαιρετικό μπάσκετ στο πρώτο ημίχρονο, όμως το γνωστό… μπλακ άουτ ήρθε ξανά στην τέταρτη περίοδο. Με συνολικά 50 πόντους που δέχτηκαν οι Πειραιώτες, είδαν τον Βολντόζα και την παρέα του να περνάνε από το ΣΕΦ με 86-90 και να υποχρεώνουν τον Ολυμπιακό σε ακόμη μια ήττα στο φινάλε και σε ακόμη ένα ματς, όπου προηγούνταν με φοβερή εμφάνιση στο ημίχρονο. Από τις 7 ήττες οι 6 έχουν έρθει λίγο πολύ με τον ίδιο τρόπο, με τον Ολυμπιακό να παθαίνει… μπλακ άουτ στην επανάληψη…

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024