Ένα από τα πλέον αειθαλή muscle car ετοιμάζεται να υποδεχτεί την ηλεκτροκίνηση με την μορφή μιας υβριδικής έκδοσης

Η αμερικανική φίρμα είχε ανακοινώσει ήδη από την πρεμιέρα της όγδοης κατά σειρά γενιά της Corvette, ότι μέρος της γκάμας της C8 θα αποτελέσει μια υβριδική έκδοση. Βάσει των νέων ανακοινώσεων της Chevrolet η εξηλεκτρισμένη Corvette είναι πλέον –σχεδόν- γεγονός καθώς η αμερικανική φίρμα ανακοίνωσε την πρεμιέρα της στις 17 Ιανουαρίου.

Εκτός από την πρώτη υβριδική Corvette στην 70χρονη ιστορία του μοντέλου, η εξηλεκτρισμένη έκδοση θα είναι επίσης και η πρώτη τετρακίνητη. Αν και προς το παρόν η Chevrolet δεν δίνει στις δημοσιότητες τις προδιαγραφές του μοντέλου, πέρα από ένα χορταστικό teaser, οι διαρροές που έχουν υπάρξει κατά καιρούς αναφέρουν ότι η E-Ray όπως θα ονομάζεται θα εφοδιάζεται με τον συνδυασμό του V8 κινητήρα LT2 με χωρητικότητα 6,2 λίτρων της Stingray με ηλεκτρικό μοτέρ.

Σε ό,τι αφορά τα μεγέθη ο κινητήρας των 6,2 λίτρων αποδίδει 550 ίππους στην περίπτωση της Stingray μέγεθος που αναμένεται να προσαυξηθεί κατά 150 ίππους χάρη στην παρουσία του ηλεκτρικού μοτέρ με την συνδυαστική να αυξάνεται κατά αυτόν τον τρόπο στην περιοχή των 650 ίππων.

Επίσης με βάσει το teaser η E-Ray θα διαθέτει και ένα νέο πρόγραμμα οδήγησης με την ονομασία Stealth και παρόλο που η Chevrolet δεν δίνει περαιτέρω διευκρινίσεις, για την επίμαχη δυνατότητα, προφανώς θα πρόκειται για τη δυνατότητα της υβριδικής Corvette να κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για λίγα χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η διάταξη που θα αξιοποιήσει η υβριδική Corvette θα είναι ένα μοτέρ για κάθε άξονα με το ηλεκτροκινητήρα να αναλαμβάνει τον μπροστινό άξονα και τον V8 τον πίσω, κάτι που σημαίνει ότι συνδυαστικά και με το πρόγραμμα Stealth η Ε-Ray θα κινείται βασιζόμενη στον μπροστινό άξονα της επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr