Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Στεάουα Βουκουρεστίου 3-1: Μεγάλη νίκη και στο... βάθος Παναθηναϊκός

Ολυμπιακός – Στεάουα Βουκουρεστίου 3-1: Μεγάλη νίκη και στο… βάθος Παναθηναϊκός

Ο Ολυμπιακός έκανε άλμα πρόκρισης στα ημιτελικά του CEV Challenge Cup, επικρατώντας με 3-1 σετ, της Στεάουα Βουκουρεστίου, παίρνοντας ισχυρό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στη Ρουμανία. Στο βάθος ο «εμφύλιος» με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός παρ’ ότι βρέθηκε πίσω με σετ, κατάφερε να φέρει «τούμπα» το ματς και να επικρατήσει με το «καθαρό» 3-1, της Στεάουα Βουκουρεστίου και απέκτησε μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του CEV Challenge Cup, εκεί όπου είναι πιθανό να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, που αντιμετωπίζει αύριο την ολλανδική Ορίον. Κυρίαρχοι οι «ερυθρόλευκοι» από το δεύτερο σετ και μετά, ανέκαμψαν μετά το αρχικό μουδιασμένο ξεκίνημα και κατακτώντας τρία σετ στη σειρά, πήραν τη νίκη.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο παιχνίδι και από την αρχή επιβεβαίωσαν πως το επίπεδό τους είναι πολύ υψηλό. Σε ολόκληρο το πρώτο σετ πήγαιναν χέρι-χέρι, χωρίς κανείς από τους δύο να μπορεί να ξεφύγει με διαφορά μεγαλύτερη των 2 πόντων. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 23-22, με τους Ρουμάνους να ισοφαρίζουν και στη συνέχεια τον Πέτσα να βγάζει άσο για το 23-24 και νέο άσο για το 23-25 και την κατάκτηση του σετ, με την μπάλα να χτυπάει στη κορδέλα του φιλέ και να μπερδεύει την υποδοχή των «ερυθρόλευκων».

Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός ξεκίνησε σαφώς καλύτερα, παίρνοντας ένα προβάδισμα με 5-2. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 9-8, ωστόσο σε αυτό το σημείο οι παίκτες του Τζουλιάνι πάτησαν γκάζι και με τέσσερις συνεχόμενους πόντους έκαναν το 13-8. Ο Παγένκ ανέβασε τη διαφορά και στο +9 (20-11), για να διατηρήσουν εύκολα το προβάδισμά τους οι Πειραιώτες μέχρι το τέλος και να κατακτήσουν το σετ με 25-16.

Οι Ρουμάνοι έδειξαν να μπαίνουν πιο καλά στο ξεκίνημα του τέταρτου σετ και προηγήθηκαν με 0-3, ωστόσο ο Ολυμπιακός αντέδρασε γρήγορα, και ισοφάρισε σε 4-4. Μέχρι και το 7-7 οι δύο ομάδες πήγαιναν και πάλι μαζί, με τον Ολυμπιακό να τρέχει σε εκείνο το σημείο ένα σερί 5 πόντων και να παίρνει το προβάδισμα με 12-7, βάζοντας τα θεμέλια για την κατάκτηση του σετ. Η διαφορά παρέμεινε υψηλή, έφτασε τους 8 πόντους και το τρίτο σετ κατέληξε σε «ερυθρόλευκα» χέρια.

Το τέταρτο σετ είχε και πάλι παρόμοιο ξεκίνημα με τα προηγούμενα, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ και να παραμένουν έτσι για αρκετή ώρα. Ο Ολυμπιακός μετά το 16-16, έκανε το ξεπέταγμα και προηγήθηκε με 19-16, για να πάρει στη συνέχεια διαφορά 5 πόντων, 22-17, και να φτάσει στην κατάκτηση με 25-19 και να πανηγυρίσει μια σπουδαία νίκη απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο.

Πλέον οι δύο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους για τη ρεβάνς στη Ρουμανία, που θα γίνει την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου (18.00).

Τα σετ: 23-25, 25-16, 25-16, 25-19

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024