Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο κίνδυνος τιμωρίας για την ΑΕΚ 

Ο κίνδυνος τιμωρίας για την ΑΕΚ 

Η ΑΕΚ θα έρθει αντιμέτωπη με νέες ευθύνες

Ορατός είναι ο κίνδυνος να «πληρώσει» ακριβά η ΑΕΚ τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Κι αυτό γιατί η Ενωση είναι υπότροπη, καθόσον ουδείς πρέπει να λησμονεί τι ακριβώς διαδραματίστηκε στο πρώτο ματς που διεξήχθη στη Νέα Φιλαδέλφεια, δηλαδή στην Αγια Σοφιά και στο παιχνίδι απέναντι στον Ιωνικό στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου. Και επειδή η μνήμη αξίζει να είναι δυνατή, ιδού: τότε, η ΑΕΚ πήρε τους βαθμούς με άνετη νίκη, ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα εισέπραξε και ένα πρόστιμο – μαμούθ, ύψους 33.000 ευρώ! Επειδή το κοινό άναψε καπνογόνα και υπήρξαν πυροτεχνήματα.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε πως πέριξ του αγωνιστικού χώρου έκαναν βόλτες φίλοι της ομάδας. Βέβαια, όπως έγινε γνωστό, η ΑΕΚ υποστήριξε πως οι πυρσοί (και ήταν σύμφωνα με τη μέτρηση της Αστυνομίας, 1075!) αποτελούσαν ένα κομμάτι του τελετουργικού για απόδοση τιμών σε όσους «έφυγαν».

Τώρα, προφανώς η ΑΕΚ θα έρθει αντιμέτωπη με νέες ευθύνες. Μετά τον Ιωνικό, κάτι οι εκκλήσεις των ιθυνόντων, κάτι η ψυχραιμία που προσπάθησαν να δείξουν οι οπαδοί, η κατάσταση έφτιαξε. Όχι στο 1000%, πάλι υπήρχαν πολλοί χωρίς εισιτήριο στις εξέδρες, ξανά έφτασαν οι αρμόδιοι στο συμπέρασμα πως οι διάδρομοι γέμισαν από οπαδούς, γενικά υπήρξαν αρκετά «θέματα». Και το βράδυ της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό είχαμε ξανά καπνογόνα και μια κροτίδα που έπεσε κοντά στον Μπρινιόλι, με αποτέλεσμα ο Ιταλός γκολκίπερ του Τριφυλλιού να βρεθεί για λίγο στο έδαφος, εμφανώς τρομαγμένος.

Η συνέχεια: ορισμένοι κατέληξαν πως πρέπει να τιμωρηθεί η ΑΕΚ και μάλιστα η συγκεκριμένη άποψη εκφράστηκε -μεταξύ άλλων- και από τον Κώστα Κατσουράνη, έναν παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ομάδας. Ορισμένοι δε, συνδυάζουν την ανακοπή που υπέστησαν δύο φίλοι της ομάδας με την κακή, τη βαριά ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα στο γήπεδο ή και τα δακρυγόνα που έριξε η αστυνομία.

Γιατί ήταν όντως αποπνικτική, εντελώς ακατάλληλη για τον οποιονδήποτε, ακόμη και αν δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας. Θα έχει ενδιαφέρον η συνέχεια. Γιατί η ΑΕΚ φλερτάρει με τιμωρία, ίσως κεκλεισμένων των θυρών σε κάποιο επόμενο ματς, με το ραντεβού απέναντι στον Παναιτωλικό να είναι προ των πυλών. Αλλά το ζητούμενο σχετίζεται με την κοινή παραδοχή πως οι υπεύθυνοι κάποτε θα πρέπει να λάβουν σοβαρά μέτρα προκειμένου να βελτιωθεί η όλη εικόνα. Και να ξεκαθαρίσει η ατμόσφαιρα που θυμίζει τοπίο στην ομίχλη.

Sports in

«Οριστικό deal του Ολυμπιακού με Μπαρτζώκα – Ανανεώνει μέχρι το 2027»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βρει οριστικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027 – Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024