Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τo «μαύρο πρόβατο» γίνεται τώρα πρεσβευτής

Τo «μαύρο πρόβατο» γίνεται τώρα πρεσβευτής

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ετοιμάζεται για το Αυστραλιανό Οπεν ελπίζοντας να βιώσει μια εξαιρετική υποδοχή

Πέρυσι τέτοια εποχή, ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν έτρεχε στη Μελβούρνη για να προλάβει ένα μπαλάκι, στο περίφημο Αυστραλιανό Οπεν, αλλά για να αποφύγει τις κάμερες και τις ενοχλητικές ερωτήσεις.

Ο Σέρβος τενίστας που βρίσκεται στην Αυστραλία (κατέκτησε το τουρνουά της Αδελαϊδας) για «ζέσταμα» ενόψει το πρώτου γκράν σλάμ της χρονιάς που αρχίζει τη Δευτέρα  (το κυρίως ταμπλό) πριν από έναν χρόνο ήταν Persona non grata (ανεπιθύμητο πρόσωπο) για όλη τη χώρα.

Είχε ταξιδέψει ανεμβολίαστος για τον κορονοϊό, παρουσιάζοντας μια ιατρική εξαίρεση που είχε εξασφαλίσει από γιατρό με το σκεπτικό ότι είχε νοσήσει αρχές Δεκεμβρίου και πίστευε όλα θα πήγαιναν καλά.

Όμως τον κράτησαν αυτόματα στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης (σε μια αίθουσα για αρκετές ώρες) και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ένα ξενοδοχείο για λαθρομετανάστες. Πέρασε ακόμα και από δίκη εξπρές (!) και τελικά απελάθηκε από τη χώρα στις 16 Ιανουαρίου, 11 μέρες μετά την άφιξή του και μάλιστα του απαγορεύτηκε η είσοδος για την επόμενη τριετία στην Αυστραλία !

Παράλληλα σε γκάλοπ που είχε γίνει οι Αυστραλοί ήταν εναντίον του μαζικά θεωρώντας ορθώς ότι δεν σεβάστηκε με τη συμπεριφορά του και τους πολίτες της χώρας.

Ενα χρόνο μετά…

Ένα χρόνο μετά τίποτα δεν θυμίζει στον Τζόκοβιτς αυτή την οδυνηρή εμπειρία, αλλά αντίθετα ζει το όνειρό του. Κατέκτησε το 92ο τίτλο του με το 250άρι της Αδελαϊδας (όσους έχει και ο Ναδάλ και τους περνάνε μόνο ο Τζίμι Κόνορς με 109, ο Ρότζερ Φέντερερ με 103 και ο Ιβάν Λέντλ με 94) και ετοιμάζεται να γράψει ιστορία με τον 10ο τίτλο του στο Αυστραλιανό Οπεν που αν συμβεί θα πιάσει και στην κορυφή των γκράν σλάμ των Ράφα Ναδάλ με 22 τρόπαια.

Οι διοργανωτές από…μαύρο πρόβατο πέρυσι εφέτος έχουν τον Νολε σχεδόν ως πρεσβευτή του τουρνουά και τον θεωρούν ως τη μεγάλη ατραξιόν της διοργάνωσης.

Η αλλαγή της κυβέρνησης της Αυστραλίας λειτούργησε ευεργετικά για τον μεγάλο τενίστα καθώς ο νέος πρόεδρος Αντονι Αλμπανέζε είναι πιο ελαστικός από τον προκάτοχό του Σκότ Μόρισον και στα μέτρα κατά του κορονοϊού αλλά και γενικότερα και αμέσως από τα πρώτα πράγματα που έκανε ήταν να ακυρώσει την τριετή απαγόρευση στη χώρα του Σέρβου τενίστα.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση του χορήγησε βίζα για να ταξιδέψει και να λάβει κανονικά μέρος στο πρώτο γκράν σλάμ του 2023, λέγοντας ότι αποφάσισε να ανακαλέσει την απόφαση να ακυρώσει τη βίζα του Τζόκοβιτς αφού έλαβε υπόψη όλους τους σχετικούς παράγοντες.

Από την ακύρωση της βίζας του Τζόκοβιτς τον Ιανουάριο του 2022, όλοι οι συνοριακοί περιορισμοί που σχετίζονται με τον Covid-19 έχουν καταργηθεί στην Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης παροχής αποδεικτικών στοιχείων για την κατάσταση εμβολιασμού, προκειμένου να εισέλθει κάποιος στη χώρα.

Ήδη ο διευθυντής του «Australian Open», Κρεγκ Τάιλι, μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι ο Τζόκοβιτς αναμενόταν στην Αυστραλία, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα γίνει ευπρόσδεκτος και άρχισε να δημιουργεί το κατάλληλο κλίμα ελπίζοντας σε αποθέωση του Νόλε.

Ανοιγμα στους οπαδούς

«Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους Αυστραλούς θεατές. Είμαστε ένα πολύ καλά μορφωμένο αθλητικό κοινό, ιδιαίτερα όσοι έρχονται στο τένις, τους αρέσει το άθλημα, τους αρέσει να βλέπουν μεγαλεία, τους αρέσει να βλέπουν υπέροχους αθλητές, σπουδαίους αγώνες. Κι έχω μεγάλη πεποίθηση ότι οι οπαδοί θα αντιδράσουν όπως ελπίζουμε να αντιδράσουν και να το σεβαστούν»

Η διοργάνωση είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο «Melbourne Park» από τις 16 έως τις 29 Ιανουαρίου και είναι χαρακτηριστικό ότι και ο ίδιος ο Νόβακ Τζόκοβιτς δηλώνει ανυπόμονος να αγωνιστεί ξανά στο αγαπημένο του Grand Slam, ελπίζοντας οι Αυστραλοί να τον υποδεχθούν με αγάπη και όχι με αποδοκιμασίες για τα όσα συνέβησαν στις αρχές του 2022.

«Πάντα ζητάω το καλύτερο από τον εαυτό μου, οπότε ας δούμε. Όλα αυτά τα χρόνια, είμαι τυχερός που ξεκινάω πάντα δυνατά στην Αυστραλία και λατρεύω να παίζω εκεί. Μετά από όσα συνέβησαν νωρίτερα στη χρονιά, ελπίζω να έχω μια καλή υποδοχή εκεί και εύχομαι αυτό να με βοηθήσει να παίξω ξανά καλό τένις” είπε χαρακτηριστικά ο 35χρονος Σέρβος.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024