Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εξέλιξη σοκ για τον Νόβακ Τζόκοβιτς (pic)

Εξέλιξη σοκ για τον Νόβακ Τζόκοβιτς (pic)

Αποχώρησε από την ομάδα του Σέρβου ο φυσιοθεραπευτής, Ούλισες Μπάντιο, ο οποίος τα τελευταία 5.5 χρόνια ήταν ο «φύλακας άγγελός» του Νόλε.

Σε μια απρόσμενη αλλαγή, που αφορά μέλος της προπονητικής του ομάδας, προχώρησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος, λίγες ώρες πριν δώσει το πρώτο του παιχνίδι για το 2023 (σ.σ. στο United Cup), ανακοίνωσε την αποχώρηση του φυσιοθεραπευτή, Ούλισες Μπάντιο, από την ομάδα του και την αντικατάστασή του με τον Κλαούντιο Ζιμάγκλια.

Ο Ούλισες Μπάντιο δεν ήταν απλά ένας φυσιοθεραπευτής για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά ο «φύλακας άγγελος» του Σέρβου τενίστα. Οι δύο τους συνεργαζόντουσαν από τον Μάιο του 2017, με τον Αργεντινό να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις σπουδαίες επιτυχίες του Νόλε.

Σημαντική η βοήθειά του

Ο Λατινοαμερικάνος βοήθησε πολύ τον Νόβακ Τζόκοβιτς όταν τραυματίστηκε στον αγκώνα το 2017, αλλά και στο Αυστραλιανό Οπεν του 2021, όταν ο Σέρβος τενίστας υπέστη θλάση στους προσαγωγούς κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με τον Τέιλορ Φριτζ για τον 3ο γύρο της διοργάνωσης. Ο Μπάντιο ήταν δίπλα στον Νόβακ και με τις τεχνικές του τον βοήθησε να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ο Αργεντινός ήταν το δεξί χέρι του Νόβακ και η αποχώρησή του από το προπονητικό τιμ του Σέρβου μετά από 5.5 χρόνια δημιουργεί πάρα πολλές απορίες. Μια συνεργασία που ήταν απόλυτα πετυχημένη ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνει γνωστός ο λόγος του διαζυγίου.

Οσον αφορά στον αντικαταστάτη του Ούλισες Μπάντιο, ο Κλαούντιο Ζιμάγκλια βρίσκεται ήδη στην Αυστραλία και μάλιστα ήταν παρών στην πρώτη προπόνηση του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αδελαΐδα. Εχει εμπειρία με τενίστες, καθώς στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με τους Μίλος Ράονιτς και Γιάνικ Σίνερ, ενώ πρόσφατα είχε δουλέψει με τον Μπράντον Νακασίμα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι εκτός από τον Κλαούντιο Ζιμάγκλια, στο προπονητικό τιμ του Σέρβου προστέθηκε επίσης ο Μίλαν Αμάνοβιτς, ο οποίος θα έχει επίσης συμβουλευτικό ρόλο σε θέματα φυσικής κατάστασης. «Ο Μίλαν θα είναι επίσης μαζί μου για κάποιες εβδομάδες στη σεζόν και θα είναι μαζί μου και στο Australian Open», ανέφερε ο Νόλε.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Τζόκοβιτς ξεκινάει το 2023 με το 250άρι τουρνουά της Αδελαΐδας, με στόχο να βρεθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στα μέσα Ιανουαρίου, όταν θα αρχίσει το Αυστραλιανό Οπεν, όπου θα διεκδικήσει τον 10ο τίτλο του στην Μελβούρνη και 22ο συνολικά σε επίπεδο Grand Slam.

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024