Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μονακό – Ολυμπιακός 64-60: Όλα στραβά και τζάμπα ήττα

Μονακό – Ολυμπιακός 64-60: Όλα στραβά και τζάμπα ήττα

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 64-60 από τη Μονακό, σε ένα πολύ κακό επιθετικά βράδυ, όπου για τρία δεκάλεπτα δεν λειτούργησε τίποτα για τους «ερυθρόλευκους».

Την ήττα με 64-60 γνώρισε ο Ολυμπιακός απέναντι στη Μονακό στο Πριγκιπάτο για την 18η αγωνιστική της Euroleague, με τους «ερυθρόλευκους» να πραγματοποιούν ένα κακό επιθετικά παιχνίδι, με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτα.

Δεν λειτούργησε τίποτα καλά για τους Πειραιώτες, οι οποίοι είχαν πού κακά ποσοστά στο τρίποντο και στις βολές που εν τέλει του στοίχισαν τη νίκη.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκίνησε το ματς με την κλασική του πεντάδα, επαναφέροντας σε αυτήν τον Σάσα Βεζένκοφ, μαζί με τους Κάνααν, Γουόκαπ, Παπανικολάου και Φαλ.

Ο Βούλγαρος φόργουορντ πέτυχε τους πρώτους τέσσερις πόντους των νταμπλούχων Ελλάδος για το 2-4, με τον Παπανικολάου να αναλαμβάνει στη συνέχεια και κάνει το 2-9 με τρίποντο και κάρφωμα στον αιφνιδιασμό. Ο Ολυμπιακός έκανα καταπληκτική δουλειά στο μαρκάρισμα του Μάικ Τζέιμς, με τον Αμερικανό να οδηγείται σε κακές αποφάσεις και να παραμένει άποντος για όλο το πρώτο δεκάλεπτο.

Ο Μοτεγιούνας έκανε το 4-11 για να φτάσουν στη συνέχεια για πρώτη φορά οι «ερυθρόλευκοι» στο +12 (4-16) με βολή του Φαλ. Ο Μπλακ σκόραρε για το 6-20, με τον Χολ να απαντάει για να κλείσει η πρώτη περίοδος με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 8-20.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός έφτασε ξανά τη διαφορά στο +14 (10-24) με καλάθι του Λαρεντζάκη. Σε εκείνο το σημείο ξαναπέρασε στο ματς ο Μάικ Τζέιμς, με τον Αμερικανό να πετυχαίνει τρία σερί τρίποντα και να μειώνει σε 19-27.

Ακολούθησε νέο ρεσιτάλ τριπόντων από Πίτερς, Οκόμπο, και Τζέιμς για το 22-34, με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται ένα «black out» του Ολυμπιακού και να τρέχουν ένα σερί 9-0, για το 31-34, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν στο φινάλε του πρώτου μέρους και διεύρυναν το σερί τους στο 15-0 για να πάρουν κεφάλι στο σκορ για πρώτη φορά στο ματς. Φαλ και Κάνααν απάντησαν για να ισοφαρίσει ο Ολυμπιακός σε 39-39, με τη Μονακό ωστόσο να έχει γυρίσει εντελώς τον διακόπτη και να ανακτά ένα προβάδισμα πέντε πόντων (45-40), για να ολοκληρωθεί η τρίτη περίοδος με το σκορ στο 46-42, με τον Ολυμπιακό να έχει σκοράρει μόνο οκτώ πόντους, ενώ παράλληλα είχε και πολλά αβίαστα εύκολα λάθη.

Παρ’ όλα αυτά οι «ερυθρόλευκοι» χάρη στην άμυνά τους ήταν μέσα στο ματς. Η Μονακό βρέθηκε στο +7 (52-45) μετά από τετράποντο του Οκόμπο, με τον Ολυμπιακό να απαντάει με δικό του μικρό σερί 6-0 πριν ο Σλούκας ισοφαρίσει με βολές στο 53-53.

Οι Μονεγάσκοι με δύο τρίποντα έδειξαν να «κλειδώνουν» τη νίκη κάνοντας το 59-53, ο Πίτερς όμως αρχικά και ο ΜακΚίσικ στη συνέχεια ευστόχησαν από τα 6,75μ. και έφεραν το ματς στα ίσα με ένα λεπτό να απομένει. Ο Τζέιμς ευστόχησε σε φλόουτερ, ο Σλούκας δεν μπόρεσε να βρει το ιδανικό σουτ και αστόχησε από τα 6μ. για να διαμορφωθεί λίγο αργότερα το τελικό 64-60.

Πλέον ο Ολυμπιακός στρέφει την προσοχή του στην επόμενη εκτός έδρας αναμέτρηση, απέναντι στη Βίρτους Μπολόνια, την Πέμπτη για την 19η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 8-20, 31-34, 46-42, 64-60

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024