Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: «Εξετάζεται παρέμβαση στις τιμές των καυσίμων» λέει ο Σαλβίνι

Ιταλία: «Εξετάζεται παρέμβαση στις τιμές των καυσίμων» λέει ο Σαλβίνι

Το θέμα των νέων αυξήσεων των τιμών καυσίμων στην Ιταλία θα αναλυθεί αύριο (10/01) στο υπουργικό συμβούλιο.

Στην Ιταλία, το τελευταίο διάστημα, έχει παρατηρηθεί αύξηση των τιμών των καυσίμων. Ο Υπουργός Υποδομών, ανέφερε πως για την αύξηση στην τιμή των καυσίμων, πρόκειται να συνεδριάσει αύριο (10/01) το υπουργικό συμβούλιο εξετάζοντας παρέμβαση.

«Στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο θα εξετάσουμε ενδεχόμενη παρέμβαση σε ό,τι αφορά την αύξηση της τιμής της βενζίνης. Θα ασχοληθούμε με την αύξηση του κόστους των πρώτων υλών και άλλων υλικών, θα δούμε αν πρέπει να παρέμβουμε και αν υπάρχουν τα αναγκαία χρήματα για να μπορέσουμε να παρέμβουμε», δήλωσε ο Σαλβίνι. Υπενθυμίζεται ότι την 31η Δεκεμβρίου έπαψε να ισχύει η μείωση των κρατικών φόρων στα καύσιμα και η τιμή τους άρχισε σταδιακά να αυξάνεται.

«Δεν μπορείς να πληρώνεις ένα λίτρο βενζίνης 1,70 ευρώ σε μια πόλη και 2,39 ευρώ σε μια άλλη»

«Χαίρομαι που πραγματοποιούνται εντατικοί έλεγχοι διότι και σε αυτήν την περίπτωση, όπως σε εκείνη του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, υπάρχουν κάποιοι που επωφελούνται. Δεν μπορείς να πληρώνεις ένα λίτρο βενζίνης 1,70 ευρώ σε μια πόλη και 2,39 ευρώ σε μια άλλη, πρέπει να γίνουν προσεκτικοί έλεγχοι», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός Υποδομών και γραμματέας του κόμματος της Λέγκα.

Τις τελευταίες ημέρες, η οικονομική αστυνομία και η εισαγγελία της Ρώμης ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν ελέγχους με στόχο να εξακριβώσουν αν η αύξηση της τιμής των καυσίμων συνδέεται με φαινόμενα κερδοσκοπίας. Οι ενώσεις καταναλωτών της χώρας υπογραμμίζουν ότι παρότι σταμάτησε η μείωση του κρατικού φόρου στα καύσιμα, μειώθηκε η τιμή του πετρελαίου στη διεθνή αγορά και, κατά συνέπεια, οι αυξήσεις στα πρατήρια βενζίνης θεωρούνται αδικαιολόγητες.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024