Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
New Year's Resolutions: Οδηγός για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής

New Year’s Resolutions: Οδηγός για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής

Το 2023, κάνε το μεγαλύτερο δώρο στον οργανισμό σου

Η χρονιά είνα επισήμως εδώ και αυτό ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει: αν δεν το έχεις κάνει ήδη, είναι μια πολύ καλή στιγμή να ορίσεις τους στόχους σου για το 2023. Τα περίφημα New Year’s Resolutions μπορεί να έχουν τη φήμη των υποσχέσεων στον εαυτό μας που… μένουν στα χαρτιά, όμως δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που καταφέρνουν να πετύχουν την αλλαγή που επιθυμούν, με αφορμή το νέο έτος. Πώς τα καταφέρνουν; Θέτοντας ρεαλιστικούς στόχους και φροντίζοντας να διευκολύνουν τη ζωή τους.

Για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων, το σημαντικότερο New Year’s Resolution – αλλά και η πιο συνηθισμένη αθετημένη υπόσχεση – αφορά την επίτευξη ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Αν θέλεις το 2023 να προσφέρεις στον εαυτό σου το σημαντικότερο δώρο, πρέπει να ξεκινήσεις προσδιορίζοντας τα απαραίτητα βήματα, αλλά και εξασφαλίζοντας τα αναγκαία εφόδια για καθέναν από τους ενδιάμεσους στόχους σου.

Δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις; Συγκεντρώσαμε τις βασικότερες κινήσεις που θα πρέπει να κάνεις για να ζήσεις πιο υγιεινά, αλλά και όλα τα προϊόντα που θα σου χρειαστούν για αυτό το σκοπό, από τον τεράστιο κατάλογο της GymBeam σε είδη fitness – είτε μιλάμε για τρόφιμα και συμπληρώματα διατροφής, είτε για σειρές ρούχων ειδικά σχεδιασμένες ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των αθλητών. Άλλωστε, από τις 9 έως τις 22 Ιανουαρίου, η εταιρεία «τρέχει» εκπτώσεις νέας χρονιάς για να σε βοηθήσει να αποκτήσεις όλα όσα χρειάζεσαι για ένα νέο έτος γεμάτο υγεία.

Ανάμεσά τους θα βρεις κάτι για κάθε σου ανάγκη και επιθυμία, με εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής, ενώ θα έχεις πάντα τη σιγουριά που σου δίνει η προσεκτική μελέτη του κάθε προϊόντος από ειδική ομάδα nutrition specialists, που εργάζονται στα εργαστήρια της GymBeam για τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων. Πέραν των ειδικών, η εταιρεία δίνει μεγάλη σημασία στο διαρκές feedback από τους πελάτες της, αλλά και από τους μακροχρόνιους συνεργάτες της που δραστηριοποιούνται στον χώρο της γυμναστικής, του fitness και της διατροφής.

Φρόντισε να μη σου λείψει τίποτα

Είτε έχεις στόχο την ενδυνάμωση, είτε τη βελτίωση της υγείας σου, είτε την απώλεια βάρους, ένας υγιεινός τρόπος ζωής προϋποθέτει ότι λαμβάνεις όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σου για να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της καθημερινότητας. Φυσικά, ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχεις, είναι υιοθετώντας μια ισορροπημένη διατροφή. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να διαπιστώσεις ότι και ένα συμπλήρωμα διατροφής είναι απαραίτητο, ιδίως για ορισμένα θρεπτικά συστατικά που δεν είναι εύκολο να λάβεις από τα τρόφιμα, αλλά και σε περίπτωση που περνάς αρκετές ώρες στο γυμναστήριο με αποτέλεσμα να έχεις και αυξημένες ανάγκες σε ορισμένα ιχνοστοιχεία.

Τα κυριότερα συμπληρώματα διατροφής που ενδέχεται να χρειαστείς είναι:

  • Πρωτεΐνη: Ένα συμπλήρωμα όπως η bestseller πρωτεΐνη Just Whey της GymBeam θα σε βοηθήσει αν προσπαθείς να αυξήσεις τη μυϊκή σου μάζα, αλλά και σε περίπτωση που έχεις βάλει στόχο τη βελτίωση των διατροφικών σου συνηθειών και τη διατήρηση της βέλτιστης υγείας των οστών. Πρόκειται για σκόνη πρωτεΐνης ορού γάλακτος, με πληθώρα σημαντικών συστατικών, που παρασκευάζεται από γάλα χορτονομής. Περιέχει ένα λειτουργικό συνδυασμό συμπυκνωμένου, απομονωμένου και  υδρολεμένου ορού γάλακτος, χάρη στον οποίον έχει μεγάλη βιοδιαθεσιμότητα. Επιπλέον, ιδιαίτερα εύπεπτο, το οποίο οφείλεται, κυρίως, στο πρόσθετο σύμπλεγμα πεπτικών ενζύμων  DigeZyme®.
  • Τεστοστερόνη: Απαραίτητη για όσους επιθυμούν να πετύχουν το μέγιστο της αθλητικής τους απόδοσης και να ενεργοποιήσουν τη μυϊκή τους ανάπτυξη, η αύξηση της τεστοστερόνης μπορεί να γίνει με τρόπο ασφαλή και αποτελεσματικό. Αγαπημένη επιλογή το Tribulus Terrestris, ένα ισχυρό εκχύλισμα που παράγεται από το ομώνυμο φυτό και το οποίο είναι γνωστό για την περιεκτικότητά του σε στεροειδείς σαπωνίνες. Η ισχυρή, αλλά και απολύτως φιλική προς τον οργανισμό δράση του είναι κοινό μυστικό όλων όσοι ασχολούνται με το fitness. Ήρθε η στιγμή να γίνει και το δικό σου.
  • Βιταμίνη D: Παρά τον διάσημο ελληνικό ήλιο – που φέτος μας τίμησε και για περισσότερο καιρό με την παρουσία του – έρευνες έχουν δείξει ότι η έλλειψη βιταμίνης D είναι εξαιρετικά συνηθισμένο φαινόμενο και στην Ελλάδα. Και από τη στιγμή που τα τρόφιμα δεν μπορούν να σου την προσφέρουν στην ποσότητα που σου χρειάζεται, ένα συμπλήρωμα διατροφής όπως η Βιταμίνη D3 2000IU της GymBeam είναι ακριβώς αυτό που έχεις ανάγκη για τη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού σου, αλλά και τη διατήρηση της καλής υγείας των δοντιών, των οστών και των μυών.
  • Πολυβιταμίνες: Για να έχεις τη σιγουριά ότι λαμβάνεις όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και ιχνοστοιχεία σε επαρκείς ποσότητες, η καλύτερη λύση είναι ένα ολοκληρωμένο σύμπλεγμα πολυβιταμινών, όπως το Vitality της GymBeam. Σχεδιασμένο για να ανταποκρίνεται στις καθημερινές διατροφικές ανάγκες των αθλητών, το σύμπλεγμα ανόργανων συστατικών, βιταμινών και αντιοξειδωτικών, περιέχει τη βέλτιστη δόση βιταμινών C, E και B, αλλά και δραστικές ουσίες όπως το gingo biloba και μέταλλα όπως ο ψευδάργυρος, το πυρίτιο, το χρώμιο, ο σίδηρος και το μαγνήσιο.

Φτάσε στο ιδανικό σου βάρος

Η έννοια του «υγιούς βάρους» είναι ευρύτερη από ό,τι φαντάζεσαι, ενώ δεν χρειάζεται να αδυνατίσεις για να σπάσεις τα αθλητικά σου ρεκόρ. Παρόλα αυτά, αν για τον οποιονδήποτε λόγο έχεις θέσει ως στόχο την απώλεια βάρους, αλλά η ζυγαριά έχει «κολλήσει» στα ίδια κιλά, ίσως αυτό που χρειάζεσαι για να επιταχύνεις τη διαδικασία χωρίς να επιβαρύνεις τον οργανισμό σου, να είναι ένας ποιοτικός λιποδιαλύτης.

Στις κορυφαίες επιλογές ανήκει αναμφίβολα ο Λιποδιαλύτης L-Καρνιτίνη, ο οποίος βρίσκεται ήδη εκ φύσεως σε όλα τα κύτταρα του σώματός σου, συμμετέχοντας στη μεταφορά λιπαρών οξέα στα μιτοχόνδρια, τα οποία παράγουν ενέργεια για τη λειτουργία του κυττάρου. Σε υγρή μορφή και πρακτική συσκευασία, ενδέχεται να είναι το «κλειδί» για να φτάσεις στο ιδανικό σου βάρος.

Εναλλακτικά, το Beast Burn Fat Burner είναι σχεδιασμένο ειδικά για τις ανάγκες του γυναικείου σώματος. Το λειτουργικό σύμπλεγμα περιέχει εκτός των άλλων καφεΐνη, που είναι γνωστή για την ενίσχυση του μεταβολισμού και την αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας, αλλά και λιποδιαλύτες όπως η L-καρνιτίνη και η συνεφρίνη και αρκετές ακόμη πολύτιμες ουσίες που μπορούν να συμβάλουν στην επίτευξη του ιδανικού βάρους.

Διατήρησε τη νεανικότητά σου

Δεν αναφερόμαστε μόνο στο attitude που έχεις απέναντι στη ζωή και στις δραστηριότητες με τις οποίες γεμίζεις την καθημερινότητά σου, αλλά και στην κάλυψη των αναγκών που αποκτά ο οργανισμός σου καθώς μεγαλώνει. Ένα από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα, είναι το κολλαγόνο, που το σώμα μας παράγει σε επαρκείς ποσότητες μέχρι την ηλικία των 20 ετών. Στη συνέχεια, η παραγωγή αυτού του απαραίτητου δομικού υλικού του σώματός μας μειώνεται, με αποτέλεσμα την πρόκληση διάφορων προβλημάτων.

Το RunCollg®, η μοναδική φόρμουλα της GymBeam, περιέχει υψηλής ποιότητας υδρολυμένο βόειο κολλαγόνο και βιταμίνη C, χωρίς ενισχυτικά γεύσης. Ο συνδυασμός των συστατικών του συμβάλλει στη φυσιολογική παραγωγή κολλαγόνου και στη σωστή λειτουργία των οστών, των χόνδρων, των ούλων, του δέρματος, των δοντιών και των αιμοφόρων αγγείων. Περιέχει μέχρι και 92% πρωτεΐνη ανά δόση, και πέραν της εκδοχής χωρίς γεύση, μπορείς να το βρεις με τις μοναδικές γεύσεις πορτοκάλι, μάνγκο – maracuja, πράσινο μήλο και φράουλα – ακτινίδιο.

Βρες το κίνητρο

Δυσκολεύεσαι ακόμη να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου; Ίσως δεν έχεις βρει ακόμη το είδος προπόνησης που σου ταιριάζει. Δοκίμασε διαφορετικά αθλήματα ή γυμναστήρια (καμιά φορά όλα είναι θέμα instructor) και βεβαιώσου ότι κάνεις τις επιλογές που θα διευκολύνουν το ταξίδι σου στο fitness. Για παράδειγμα, η καλύτερη σχολή χορού για ‘σένα, ίσως δεν είναι εκείνη που έχει τις περισσότερες πιστοποιήσεις και βραβεία, αλλά αυτή που… βρίσκεται πιο κοντά στο σπίτι σου, για να προλαβαίνεις να πηγαίνεις στα μαθήματα.

Άλλο ένα μυστικό για να βρεις το κίνητρο για γυμναστική; Τα κατάλληλα αθλητικά ρούχα, που θα είναι τόσο λειτουργικά όσο και καλαίσθητα, κάνοντάς σε να ανυπομονείς να τα φορέσεις και να πας για προπόνηση. Στη GymBeam θα βρεις πλούσιες συλλογές με ρούχα για άνδρες και γυναίκες, ειδικά σχεδιασμένα για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες πολλών διαφορετικών αθλημάτων, για να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετα την ώρα της γυμναστικής, αλλά και για να κολακεύουν το σώμα σου κάνοντάς σε να αισθάνεσαι όμορφα.

Θυμήσου ότι είσαι ό,τι τρως

Όσο και αν γυμναστείς, και όσο και αν ενισχύσεις τον οργανισμό σου με συμπληρώματα, η υγιεινή διατροφή είναι απολύτως απαραίτητη για την επίτευξη ενός πραγματικά υγιεινού τρόπου ζωής. Για πολλούς το πιο δύσκολο resolution, στην πραγματικότητα μπορεί να γίνει η αφορμή για ακόμη πιο νόστιμα γεύματα, γεμάτα γεύση και θρεπτικά συστατικά.

Πώς θα τα καταφέρεις; Στη GymBeam θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία από υγιεινά τρόφιμα, σχεδιασμένα για να έχουν ευεργετικές επιδράσεις στο σώμα και να υποστηρίζουν τις προσπάθειές σου στο fitness. Από τα βούτυρα ξηρών καρπών και τα ενεργειακά ποτά που σε βοηθούν να αναπληρώσεις δυνάμεις πριν και μετά την προπόνηση, μέχρι τα έτοιμα υγιεινά (και λαχταριστά) γεύματα και τα μαγειρικά λάδια, η εταιρεία έχει προνοήσει ώστε να σου παρέχει όλα όσα χρειάζεσαι.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024