Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές 2023: Ενισχύει το άρωμα γυναίκας στα ψηφοδέλτια η ΝΔ

Εκλογές 2023: Ενισχύει το άρωμα γυναίκας στα ψηφοδέλτια η ΝΔ

Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση «ψηφοδέλτια» στη ΝΔ που επιχειρείται να έχουν έντονο άρωμα γυναίκας.

Καλοκαίρι του 2022 ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επιλέξει να ανακοινώσει μαζί, προσδοκώντας προφανώς και συμβολισμούς, τέσσερις γυναίκες υποψήφιες: τις υφυπουργούς Δόμνα Μιχαηλίδου στην Α’ Πειραιώς, Μαρία Συρεγγέλα στον Δυτικό Τομέα, Σοφία Ζαχαράκη στην Ανατολική Αττική και την πρώην γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου στην Εύβοια.

Περισσότερες είναι εκείνες που έχουν ήδη πάρει ατύπως το πράσινο φως ή συζητιούνται εντόνως στο γαλάζιο στρατόπεδο, όπου είναι σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση «ψηφοδέλτια».

Ποια ονόματα «κλειδώνουν»

Μαζί με την προερχόμενη από την Κεντροαριστερά, δικηγόρο και αντιδήμαρχο Αθηναίων Αννα Ροκοφύλλου στην Α’ Αθήνας αναμένεται να ανακοινωθούν άλλες δύο δικηγόροι: η Φαίδρα Τσαλαχούρη συντονίστρια στη ΝΔ για θέματα νομικής υποστήριξης ΑμεΑ και η Εβίτα Βαρελά.

Στον Βόρειο τομέα αναμένεται εκ νέου η αρχαιολόγος Μαριάνθη Μήκα και η Φωτεινή Βρύνα (ήταν στα ψηφοδέλτια το 2015) ενώ φέρεται να κλειδώνει η δημοσιογράφος Αρια Αγάτσα.

Στα Νότια θα κατέβουν οι δύο τομεάρχες της ΝΔ Ντόρα Πάλλη (Aθλητισμού) και Ιωάννα Γκελεστάθη (Προστασίας του Πολίτη) ενώ στον Δυτικό τομέα αναμένεται η δικηγόρος Ράνια Σαγιάκου.

Στην Ανατολική Αττική θα κατέβει πάλι η πολιτική επιστήμονας Βάσω Κόλλια και ακούγεται η προερχόμενη από την τοπική αυτοδιοίκηση (Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη) Ολγα Πολίτου.

Για τη Δυτική Αττική συζητείται η νεαρή αντιδήμαρχος Μάνδρας Ευαγγελία Κουτσοδήμα, ενώ εμπειρία σε μάχες της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν η Ρένα Καραλαριώτου στη Λάρισα και η Ελένη Τσαντηράκη στο Ηράκλειο Κρήτης (εκεί προδιαγράφεται ξανά η Νικολέτα Σφακιανάκη).

Για τη Β’ Πειραιά ακούγεται έντονα το όνομα της προέδρου του ΣΕΦ Χριστίνας Τσιλιγκίρη.

Στη Θεσσαλονίκη συζητούνται η Αφροδίτη Νέστορα (για την Α’) και η Κατερίνα Ζιούτα (στη Β’) και στην Αχαΐα η αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛΑΣ Ευσταθία Γιαννιά, η ιατρός Ασπασία Ρηγοπούλου και η Ελένη Ταπεινού.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024