Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ετοιμάζεται ειδικό «ρόστερ» της ΝΔ για το προεκλογικό… τερέν

Ετοιμάζεται ειδικό «ρόστερ» της ΝΔ για το προεκλογικό… τερέν

Ποιος είναι ο ρόλος των εξωκοινοβουλευτικών στελεχών και των γενικών γραμματέων στη γαλάζια εκστρατεία ενόψει κάλπης – Τι συζητείται στην πρώτη συνάντηση συντονισμού υπό τον Μητσοτάκη στο Μαξίμου

Ποιος είναι ο ρόλος των εξωκοινοβουλευτικών στελεχών και των γενικών γραμματέων στη γαλάζια εκστρατεία ενόψει κάλπης –  Τι έγινε σήμερα στην πρώτη συνάντηση συντονισμού υπό τον Μητσοτάκη στο Μαξίμου   

 

 

Στην αφετηρία της τελικής ευθείας (τριών ή περισσότερων μηνών) προς τις εκλογές τοποθέτησε και επίσημα σήμερα την κυβέρνηση και το κόμμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας σε διευρυμένη σύσκεψη στο Μαξίμου μια σειρά από στελέχη του. Ουσιαστικά ήταν η πρώτη προεκλογική συνάντηση συντονισμού υπό τον πρωθυπουργό, η οποία σηματοδοτεί την αρχή μιας πιο συστηματικής προετοιμασίας για τις εθνικές – και κατά τα φαινόμενα – διπλές κάλπες.  

 

Η προετοιμασία περιλαμβάνει παράλληλα και τη συγκρότηση ειδικού «ρόστερ» που θα μπει στο «τερέν» του προεκλογικού αγώνα, δίνοντας δημόσια τις «μάχες» με τη σημαία της ΝΔ. Με βάση τον σχεδιασμό, αυξημένος προδιαγράφεται ο ρόλος εξωκοινοβουλευτικών στελεχών και γενικών γραμματέων, οι οποίοι θα συνθέσουν μαζί με κομματικά στελέχη τη γαλάζια επιτροπή εκλογικού αγώνα.  

 

«Επιστρατεύομαι…» 

 

Προς το παρόν το έχει πει δημόσια ο Γιάννης Σμυρλής, μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας Δημοσίων Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας στο υπουργείο Εξωτερικών. «Επιστρατεύομαι στον εκλογικό αγώνα για τη νέα μεγάλη νίκη της ΝΔ» έγραψε στην ανάρτησή του, ανακοινώνοντας την παραίτηση από τη θέση του στο Εξωτερικών. Ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος (άλλωστε δεν μπορεί να γίνει πια αυτό, λόγω συνταγματικού κωλύματος) αλλά έγκυρες πηγές λένε ότι πράγματι «πηγαίνει στη ΝΔ» με ενισχυμένο ρόλο στην προεκλογική κινητικότητα και σε οργανωτικά θέματα της παράταξης.  

 

Π. Μαρινάκης

Αυτό το «επιστρατεύομαι…» ισχύει και για άλλους κι ας μην το έχουν διατυπώσει ευθέως. Ήδη έχουν προχωρήσει οι συνεννοήσεις με αυτά τα πρόσωπα από τους επιτελείς που τρέχουν τις προεκλογικές διεργασίες – μεταξύ άλλων από τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Γιάννη Μπρατάκο, τον γραμματέα της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη, τον σύμβουλο του πρωθυπουργό Θανάση Νέζη.     

 

Υπουργοί και γραμματείς 

 

Στελέχη προερχόμενα από τη ΝΔ, που όμως δεν θα κυνηγήσουν τον σταυρό, καθώς και εξωκοινοβουλευτικοί (υπουργοί, γραμματείς) θα συνθέσουν το γαλάζιο «ρόστερ», υπηρετώντας τις κεντρικές οδηγίες που γεμίζουν το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ. Άλλωστε οι βασικές αρχές του προγράμματος για την επόμενη τετραετία, οι προτεραιότητες της ΝΔ, οι προεκλογικοί στόχοι και οι τρόποι προβολής του κυβερνητικού έργου συζητήθηκαν ανλυτικά στη σημερινή σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη με το επικοινωνιακό team του Μαξίμου, τους Μπρατάκο, Άκη Σκέρτσο και Θανάση Κοντογεώργη καθώς τους επιτελείς της κομματικής έδρας ανάμεσά τους ο επικεφαλής της επιτροπής Προγράμματος της ΝΔ Χάρης Θεοχάρης.  

Α. Σκέρτσος

Εκστρατεία

 

Αν και ο ίδιος ο Μητσοτάκης αναμένεται να ηγηθεί της προεκλογικής παρουσίας της ΝΔ, βγαίνοντας μπροστά με κάθε ευκαιρία, ο στόχος είναι στηρίζουν συνεχώς δημόσια τις θέσεις της παράταξης τα μέλη της επιτροπής εκλογικού αγώνα. Από τα κυβερνητικά στελέχη, πέραν του Μπρατάκου καθώς και του διδύμου Σκέρτσου και Κοντογεώργη, οι οποίοι είναι ήδη σε επικοινωνία με τον Θεοχάρη για τη σύνθεση του προγράμματος «νέας τετραετίας», θα κληθεί στην πρώτη γραμμή ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς με αυξημένο ρόλο στην προεκλογική καμπάνια. Ο ίδιος ακουγόταν και για τη θέση του εκπροσώπου, όμως το σενάριο δεν προχωράει.  

Θ. Κοντογεώργης

 

Επίσης σε πρώτο πλάνο αναμένονται ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρής Λιβάνιος, ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, καθώς και γενικοί γραμματείς, όπως ο Δημήτρης Φραγκάκης (ΕΟΤ), ο Θανάσης Μπαλέρμπας (Ιθαγένειας) κ.ά.   

 

 

Νίκος Ρωμανός.

Επί ποδός θα είναι βεβαίως συνολικά οι ομάδες επικοινωνίας σε Μαξίμου και Πειραιώς και τα στελέχη που ήδη έχουν κομβικό ρόλο στην κομματική έδρα, όπως είναι ο γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός, οι οποίοι επίσης δεν θα είναι υποψήφιοι.

Στέλιος Κονταδάκης

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024