Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα 8 χρόνια από την επίθεση στο Charlie Hebdo - «Η ελευθερία είναι το θεμέλιο των κοινωνιών μας»

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα 8 χρόνια από την επίθεση στο Charlie Hebdo – «Η ελευθερία είναι το θεμέλιο των κοινωνιών μας»

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τι συνέβη. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τι αντιπροσώπευαν», γράφει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αφορμή τη θλιβερή επέτειο των 8 χρόνων από την δολοφονική επίθεση στο σατιρικό περιοδικό «Charlie Hebdo» κατά την οποία σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 11 από τους κορυφαίους σκιτσογράφους και δημοσιογράφους της Γαλλίας ανήρτησε:

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τι συνέβη. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τι αντιπροσώπευαν. Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ. Η ελευθερία είναι το θεμέλιο των κοινωνιών μας».

Τα γεγονότα

Υπενθυμίζεται ότι τα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo είχαν γίνει στόχος τρομοκρατικής επίθεσης τον Ιανουάριο του 2015.

Πριν από οκτώ χρόνια, επίσης, στις 7 Ιανουαρίου 2015, φανατικοί τρομοκράτες, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι δρουν στο όνομα του Ισλάμ, επιτέθηκαν στα γραφεία του γαλλικού σατιρικού περιοδικού «Charlie Hebdo» σκοτώνοντας 12 εργαζόμενους (στην πλειοψηφία τους σκιτσογράφους) και τραυματίζοντας άλλους 11, τιμωρώντας τους έτσι για την «προσβολή» του Προφήτη Μωάμεθ.

Sports in

Μπράιτον – Άστον Βίλα 1-0: Ήττα για τους «Villans» πριν τον Ολυμπιακό, έχασαν και τον Ρότζερς

Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η Άστον Βίλα έχασε με 1-0 από την Μπράιτον στο «AMEX» ενώ είδε τον Ρότζερς να αποχωρεί τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024