Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκος Ανδρουλάκης: Η συνάντηση με τον Βαρθολομαίο στο Φανάρι και το Κρητικόπουλο που έπιασε τον σταυρό

Νίκος Ανδρουλάκης: Η συνάντηση με τον Βαρθολομαίο στο Φανάρι και το Κρητικόπουλο που έπιασε τον σταυρό

Δείτε τα βίντεο του in από την επίσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη στην Κωνσταντινούπολη

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται σήμερα, ανήμερα των Θεοφανίων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης παρακολούθησε τη θεία λειτουργία των Θεοφανίων στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και στον Αγιασμό των Υδάτων στον Κεράτιο κόλπο.

Στη συνέχεια είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, με τον οποίο αντάλλαξε δώρα, όπως φαίνεται στο βίντεο που δίνει στη δημοσιότητα το in.

Δείτε το βίντεο

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι τον σταυρό έπιασε ένας άνδρας που κατάγεται από την Κρήτη, τόπος καταγωγής και του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Προτεραιότητα να συνεχίσει να χτυπά δυνατά η καρδιά του Ελληνισμού στην Κωνσταντινούπολη»

Δυο ιστορικά εκπαιδευτικά ιδρύματα άρρηκτα συνδεδεμένα με τους Έλληνες της Πόλης, την Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή και το Ζωγράφειο Λύκειο, επισκέφτηκε χθες, Πέμπτη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στο πλαίσιο της διήμερης παρουσίας του στην Κωνσταντινούπολη προσκεκλημένος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε το γεγονός ότι ενώ το 1964 στην Κωνσταντινούπολη λειτουργούσαν 49 σχολεία με 3.000 μαθητές, σήμερα απέμειναν 7, συμπεριλαμβανομένων των σχολείων της Ίμβρου, με συνολικά 300 μαθητές.

«Αυτό, όμως, δείχνει ότι κάποιοι άνθρωποι δίνουν καθημερινά τιτάνιο αγώνα και έχουμε χρέος να στηρίξουμε τους καθηγητές, τους σχολάρχες και τους μαθητές. Για εμάς είναι πρώτη προτεραιότητα να συνεχίσει να χτυπά δυνατά η καρδιά του Ελληνισμού εδώ, να υπάρχουν τα σχολεία μας, ο πολιτισμός και η κουλτούρα μας» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο Διευθυντής της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής, Δημήτρης Ζώτος, και ο Διευθυντής του Ζωγραφείου Λυκείου, Γιάννης Δεμιρτζόγλου, ξενάγησαν τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στις εγκαταστάσεις και συζήτησαν επί μακρόν μαζί του.

«Δεσμεύομαι ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπερασπιστούμε την προσπάθειά τους και να συμβάλλουμε να επιλυθούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν προκειμένου να διευκολυνθεί το σημαντικό έργο που επιτελούν εδώ στην Πόλη» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024