Amazon: Επιβεβαίωσε την απόλυση πάνω από 18.000 εργαζομένων – Και στην Ευρώπη
Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon ανακοίνωσε χθες Τετάρτη πως θα απολύσει «λίγους περισσότερους από 18.000» εργαζομένους του, καταργώντας θέσεις εργασίας και στην Ευρώπη.
Σε μήνυμά του το οποίο μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο του ομίλου, ο διευθύνων σύμβουλος Αντι Τζάσι ανέφερε πως η Amazon, που είχε ήδη αναγγείλει τον Νοέμβριο πως οι απολύσεις θα έφθαναν τις 10.000, αναθεώρησε προς τα πάνω την εκτίμησή της και προβλέπει «την κατάργηση λίγων περισσότερων από 18.000» θέσεων εργασίας (φωτογραφία, επάνω, από AP/Mark Lennihan).
Το 6% του εταιρικού προσωπικού
Θα επηρεαστούν κατά κύριο λόγο τα τμήματα ηλεκτρονικού εμπορίου και οι διευθύνσεις προσωπικού. Ο αριθμός των απολύσεων αντιπροσωπεύει χονδρικά το 6% του εταιρικού προσωπικού (≈300.000) και σηματοδοτεί απότομη αλλαγή πορείας για την επιχείρηση, που πρόσφατα είχε διπλασιάσει το πλαφόν των μισθών που προσέφερε για να προσελκύσει περισσότερο ταλέντο.
Ο κ. Τζάσι εξήγησε πως οι σχεδιασμοί αποδείχθηκαν «δυσκολότεροι» απ’ ό,τι προβλεπόταν λόγω της «αβεβαιότητας» για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας αλλά και επειδή η εταιρεία «έκανε ταχύτατα προσλήψεις τα τελευταία χρόνια».
Ο δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης
Αν προστεθούν στο εργατικό δυναμικό της οι εργαζόμενοι στις αποθήκες της, η Amazon απασχολεί πάνω από 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους στις ΗΠΑ, με άλλα λόγια είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης σ’ όλη τη χώρα, πίσω μόνο από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Walmart. Αναμένει επιβράδυνση του τζίρου και κερδών της λόγω του πληθωρισμού, και η τιμή της μετοχής της μειώθηκε κατά το ήμισυ τον τελευταίο χρόνο.
Οι απολύσεις της Amazon πλέον ξεπερνούν κατά πολύ τις 11.000 που ανακοίνωσαν η Meta (Facebook, Instagram) και αυτές που ανήγγειλαν αρκετές εταιρείες του κλάδου της τεχνολογίας.
Πηγή: ΑΠΕ
- Λάρισα: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. 47χρονος κρεοπώλης για διακίνηση ναρκωτικών
- Ρευματοκλοπές: Στα 450 εκατ. ευρώ ετησίως το κόστος – Στα 60 ευρώ η επιβάρυνση ανά λογαριασμό
- Το ερώτημα που έχει διχάσει τους σταρ του Χόλιγουντ – Είναι ή δεν είναι το Die Hard χριστουγεννιάτικη ταινία;
- Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δήμου Πειραιά: Ευρύ φάσμα δράσεων εστιάζοντας στις ευρωπαϊκές αξίες
- Οι αμοιβές των μάνατζερ εκτοξεύονται
- Καρυστιανού: Ο έλεγχος της ΑΑΔΕ δεν έγινε μόνο για τον εκφοβισμό αλλά για να μάθουν με ποιους συνεργαζόμαστε
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Σωματείου Ναυτικών Γονέων ΑμεΑ
- Αγρότες: Με τα τρακτέρ τους οδεύουν για τις σήραγγες των Τεμπών – Θα τις κλείσουν για 5 ώρες μόνο για τα φορτηγά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 22.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/chris-leggat-2iOqib5eLE8-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442