Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Toyota Small SU EV: Άρωμα από το επόμενο ηλεκτρικό C-HR

Toyota Small SU EV: Άρωμα από το επόμενο ηλεκτρικό C-HR

Δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος αλλά για την πρώτη εμφάνιση ως δοκιμαστικού πρωτότυπου του Small SU EV, ενός compact crossover με ηλεκτρική τεχνολογία λίγο μεγαλύτερου από το Toyota Yaris Cross

Φωτογραφίες: Automedia, Toyota

Στα τέλη του 2021, o όμιλος  Toyota με μια ασυνήθιστη κίνηση, έδωσε μια πρώτη γεύση από μια πλειάδα ηλεκτρικών πρωτοτύπων που θα διαμορφώσουν το ηλεκτρικό μέλλον της. Ανάμεσα σε αυτά τα οποία ξεπερνούσαν τα 16 περιλαμβάνοντας και ορισμένα προϊόντα της Lexus, συγκαταλεγόταν και ένα compact crossover ονόματι SU EV, το οποίο κατά το τεκμήριο του φωτογραφικού φακού ξεκίνησε δοκιμές εξέλιξης στο δημόσιο οδικό δίκτυο και μάλιστα σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Με δεδομένη την πρόσφατη πρεμιέρα ενός πρωτότυπου με την ονομασία bZ Compact SUV Crossover στην έκθεση του Los Angeles τον Νοέμβριο του 2022, ο πειρασμός είναι σίγουρα μεγάλος να ταυτίσει κανείς το καμουφλαρισμένο δοκιμαστικό πρωτότυπο με την υπό εξέλιξη έκδοση παραγωγής εκείνου του concept, ωστόσο βάσει των διαθέσιμων πληροφοριών το δοκιμαστικό πρωτότυπο έχει μικρότερες διαστάσεις από το bZ Compact SUV crossover αλλά και έναν εντονότερο Coupe SUV σχεδιασμό που συμπίπτει απολύτως με το Small SU EV.

Αυτό που πάντως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο είναι ότι το Small SU EV δεν θα ονομάζεται έτσι ως έκδοση παραγωγής υιοθετώντας μια ονομασία πιο κοντά στα πρότυπα της Toyota που όμως δεν έχει διστάσει πολλές φορές να κάνει την έκπληξη.

Σε ό,τι αφορά το μυστήριο της ταυτότητάς του παρά την παρουσία των δηλωτικών για τον χαρακτήρα του διακριτικών EV στην ονομασία του, μια προσεκτική παρατήρηση στο πίσω τμήμα αποκαλύπτει την παρουσία μιας απόληξης για την εξάτμιση, στοιχείο που περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Αυτό που φαίνεται να δίνει κάποια λύση στο παραπάνω ερώτημα είναι η Toyota να προτίθεται να προσφέρει το compact crossover τόσο σε αμιγώς ηλεκτρική όσο και plug-in υβριδική έκδοση, αξιοποιώντας την συμβατή με αμφότερες τις τεχνολογίες, αρχιτεκτονική E3.

Όπως και να έχει, το ακόμα κρισιμότερο ερώτημα για το κατά πόσο τελικώς έχουμε να κάνουμε με τον διάδοχο του C-HR ο οποίος όντως θα διατεθεί σε plug-in υβριδική όσο και ηλεκτρική έκδοση ή για ένα άλλο, διαφορετικό μοντέλο θα το απαντήσει ο χρόνος καθώς, σύντομα θα υπάρξουν και άλλα δείγματα γραφής του μοντέλου που κρίνοντας από την εξέλιξη της… διαδικασίας εξέλιξης θα πρέπει να παρουσιαστεί προς τα τέλη της χρονιάς.

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024