Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ακάρ: Λάθος οι υπολογισμοί της Ελλάδας για το Καστελόριζο

Ακάρ: Λάθος οι υπολογισμοί της Ελλάδας για το Καστελόριζο

Ο κ. Ακάρ για μία ακόμη φορά έκανε το «άσπρο - μαύρο», κατηγορώντας την Ελλάδα για προκλητικές ενέργειες

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις  προχώρησε ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, τραβώντας και πάλι το σκοινί της έντασης με την Ελλάδα.

Ο κ. Ακάρ για μία ακόμη φορά έκανε το «άσπρο – μαύρο», κατηγορώντας την Ελλάδα για προκλητικές ενέργειες, ενώ στη συνέχεια προχώρησε σε ξεκάθαρες απειλές προειδοποιώντας ότι οι υπολογισμοί της Αθήνας για το Καστελόριζο είναι λανθασμένοι.

«Αν και απλώνουμε το χέρι της ειρήνης, η Ελλάδα επιμένει να συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική που αυξάνει την ένταση. Είμαστε σε επιφυλακή, δεν έχουμε επιτρέψει κανένα τετελεσμένο μέχρι στιγμής, ούτε θα το πράξουμε» είπε.

Νέες απειλές

Υποστήριξε ότι η Ελλάδα κατηγορεί ψευδώς την Τουρκία για επεκτατικότητα και ρεβιζιονιστικές πολιτικές για να καλύψει – όπως είπε – τα δικά της λάθη.

Στον ίδιο προκλητικό τόνο αναφέρθηκε και στο Καστελόριζο, σημειώνοντας : «Ακόμα επιμένουν να μην το βλέπουν. Θέλουν μία περιοχή θαλάσσια δικαιοδοσίας 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, εξοπλίζουν τα νησιά κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών. Οι δραστηριότητές μας είναι σε κατάσταση επαγρύπνησης. Δεν έχουμε επιτρέψει κανένα τετελεσμένο μέχρι στιγμής, ούτε θα το πράξουμε».

Ο τούρκος υπουργός Άμυνας ο οποίος συνέχισε το μπαράζ προκλητικών δηλώσεων, συμμετείχε σε πτήση αεροσκάφους την τελευταία ημέρα του χρόνου και επιθεώρησε από αέρος τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Γιατί αυξάνει την ένταση η Άγκυρα

Γιατί όμως το τελευταίο διάστημα η Άγκυρα έχει αυξήσει κατακόρυφα τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας; Αναλυτές εκτιμούν πως όσο πλησιάζουμε προς τις τουρκικές εκλογές και όσο ο  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βλέπει να βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις , τόσο η Άγκυρα θα αυξάνει την ένταση με την Ελλάδα, προσδοκώντας ότι θα αυξήσει έτσι τα ποσοστά του ο «σουλτάνος».

Τις προηγούμενες ημέρες, τόσο ο Ακάρ, όσο και ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών προχώρησαν σε νέο μπαράζ απειλών.

«Η Αθήνα κάνει βήματα για να προκαλέσει. Τα νησιά οπλίζονται και πρέπει να λάβουμε προφυλάξεις. Έχουμε πληροφορίες ότι έχει δημιουργηθεί κέντρο logistics και LNG στην Αλεξανδρούπολη» είχε αναφέρει πρόσφατα ο τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Δεν θα επιτρέψουμε παρενοχλήσεις. Δεν αφήσαμε καμία από τις παρενοχλήσεις αναπάντητη. Κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε και στο πεδίο και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, το έχουμε ήδη κάνει άλλωστε. Σίγουρα θα ανταποδώσουμε. Η Ελλάδα προβαίνει σε ανεξέλεγκτες ενέργειες», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024