Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Food Pass: Αρχές Φεβρουαρίου οι αιτήσεις - Ποια η διαδικασία

Food Pass: Αρχές Φεβρουαρίου οι αιτήσεις – Ποια η διαδικασία

Σε ένα μήνα αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για το food pass όπως ανακοίνωσε ο γγ Πληροφοριακών Συστημάτων, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος μιλώντας στο Mega.

Αρχές Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν οι υποβολές αιτήσεων για τους δικαιούχους του food pass, σύμφωνα με τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου στην εκπομπή «Μega Σαββατοκύριακο».

Εξήγησε πως η διαδικασία θα είναι παρόμοια με αυτήν για την απόκτηση του fuel pass. «Θα εισέλθει κανείς σε μία πλατφόρμα του gov.gr, αυτό θα γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου, και θα είναι μία διαδικασία η οποία θα κάνει κάθε πολίτης. Μετά την αίτησή του θα γίνονται όλα αυτόματα, όπως με το fuel pass. Δεν θα χρειαστεί να υποβάλει κάποια δικαιολογητικά θα φροντίσουμε να «τραβήξουμε» εμείς τα απαραίτητα στοιχεία», είπε αρχικά.

Σχετικά με την πίστωση του ποσού, όπως είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος θα γίνει τέλος Φεβρουαρίου.

Άυλη κάρτα – Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό

Για τις κατηγορίες της κάρτας αγορών ο κ. Αναγνωστόπουλος διευκρίνισε: «Ο πολίτης θα επιλέξει εάν θα πάρει την επιδότηση σε μία άυλη κάρτα, η οποία αποθηκεύεται στο κινητό του, ή σε τραπεζικό λογαριασμό. Εμείς προφανώς προτείνουμε την μέθοδο της άυλης κάρτας, να έχει κάποιος μαζί του το κινητό του τηλέφωνο με την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών και να τη χρησιμοποιήσει βάζοντάς το στο POS του καταστήματος λιανικού εμπορίου τροφίμων. Κάθε μήνα θα μπαίνουν χρήματα μέσα, εφόσον είναι 6μηνη κάρτα».

Οι δικαιούχοι – Τα εισοδηματικά κριτήρια

Δικαιούχοι είναι νοικοκυριά των οποίων το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα ανέρχεται έως 16.000 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό και 24.000 ευρώ για τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης, το οποίο προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο ή φιλοξενούμενο μέλος του νοικοκυριού.

Το περιουσιακό όριο ανέρχεται σε 250.000 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό και 400.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Οι δυνητικοί ωφελούμενοι περιλαμβάνουν περί τα 3,2 εκατομμύρια νοικοκυριά (εκ των 4,1 εκατομμυρίων νοικοκυριών), με περίπου 8,5 εκατομμύρια μέλη.

Το συνολικό κόστος του μέτρου για του έξι μήνες εκτιμάται σε 650 εκατ. ευρώ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024