Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Jon Venables: Αποφυλακίζεται ο φονιάς του James Bulger;

Jon Venables: Αποφυλακίζεται ο φονιάς του James Bulger;

Ένα βήμα πριν από την αποφυλάκιση ο Jon Venables; Είχε δολοφονήσει τον δίχρονο James Bulger όταν ήταν 10 ετών.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες ο δολοφόνος  Jon Venables θα μπορούσε να βγει από τη φυλακή. Αναμένεται να παρουσιαστεί στην Επιστροπή Αναστολών, καθώς έχει σημειώσει, όπως αναφέρεται, «θετική πρόοδο».

Ο Jon Venables με τον Robert Thompson είχαν δολοφονήσει τον δίχρονο James Bulger στο Bootle, τον Φεβρουάριο του 1993. Ήταν τότε δέκα ετών, με το αποτρόπαιο έγκλημα να συγκλονίζει το Ηνωμένο Βασίλειο και τον κόσμο.

Jon Venables και Robert Thompson

Η κρίσιμη ακρόαση του 40χρονου σήμερα Jon Venables έχει προγραμματιστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Βρίσκεται στη φυλακή για την απαγωγή και την άγρια δολοφονία του δίχρονου James Bulger το 1993.

Είχε επιστρέψει στη φυλακή το 2010 και το 2017 μετά τη σύλληψή του με εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στον υπολογιστή του.

Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στη The Sun, ο Jon Venables έχει «μεγάλες πιθανότητες» να αφεθεί ξανά ελεύθερος, καθώς σημείωσε «θετική πρόοδο» όσο βρισκόταν στη φυλακή.

Πριν την απόφαση, το Συμβούλιο Αναστολών θα εξετάσει έναν λεπτομερή φάκελο για τον δολοφόνο που συγκλόνισε την κοινή γνώμη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οποιαδήποτε πιθανότητα αποφυλάκισής του στις αρχές του 2023 θα έρθει παρά τις εκκλήσεις των μελών της οικογένειας του James Bulger να παραμείνει έγκλειστος.

Ο πατέρας του άγρια δολοφονημένου James Bulger, Ralph, κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης Dominic Raab να τηρήσει την υπόσχεσή του να «πατάξει» τους πιο βίαιους παραβάτες της χώρας.

«Ο Venables πρέπει να είναι στην κορυφή αυτής της λίστας και να μην ξαναδεί ποτέ το φως της ημέρας», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ήταν τον Οκτώβριο που είχε ζητήσει από την τότε πρωθυπουργό Liz Truss να αποτρέψει την αποφυλάκισή του. Υποστήριζε πως εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία. «Αν ο Venables κυκλοφορεί ελεύθερος, θα είναι η απόλυτη προδοσία».

Ο Jon Venables ήλπιζε να εξασφαλίσει την αποφυλάκισή του εγκαίρως για τα φετινά Χριστούγεννα. Η μητέρα του James Bulger, Denise, ήταν καιρό ανήσυχη για μια τέτοια εξέλιξη. Προετοιμάζεται για το τηλεφώνημα που θα την ενημερώνει πως ο Jon Venables είναι και πάλι ελεύθερος. Η εκπρόσωπός της ανέφερε πως τουλάχιστον θα περάσει τις γιορτές χωρίς να ανησυχεί για το αν ο δολοφόνος του γιου της κυκλοφορεί ξανά ελεύθερος.

Το χρονικό της άγριας δολοφονίας του James Bulger

Οι 10χρονοι τότε James Bulger και Robert Thompson είχαν αρπάξει τον 2χρονο James Bugler έξω από κρεοπωλείο στο Bootle, στο Merseyside. Το ακρωτηριασμένο σώμα του άτυχου παιδιού βρέθηκε σε σιδηροδρομική γραμμή στο Walton, στο Λίβερπουλ, μετά από δύο ημέρες. Έγιναν οι πιο νέοι δολοφόνοι στη σύγχρονη αγγλική ιστορία.

Κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία του James Bulger τον Νοέμβριο του 1993. Καταδικάστηκαν σε φυλάκιση μέχρι τα 18 τους χρόνια. Απελευθερώθηκαν το 2001, έχοντας εκτίσει 8 χρόνια της ποινής τους.

Είχε διασφαλιστεί το δικαίωμά τους στην ανωνυμία, καθώς είχαν πλέον νέες ταυτότητες. Ωστόσο ο Venables επέστρεψε στη φυλακή επειδή παραβίασε τους όρους αποφυλάκισής του. Είχε συλληφθεί με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Διαπιστώθηκε ότι είχε κατεβάσει και διανείμει εκατοντάδες εικόνες παιδικής κακοποίησης. Σε ορισμένες περιπτώσεις αφορούσαν βιασμούς θυμάτων ακόμα και δύο ετών.

Απελευθερώθηκε ξανά το 2013, με τους Denise και Ralph Bulger να δηλώνουν τρομοκρατημένοι από την απόφαση. «Είναι ζήτημα χρόνου να περάσει ξανά στην επιθυμία του για μικρά παιδιά. Ο Jon Venables είναι και ήταν πάντα δολοφόνος και δεν θα αλλάξει ποτέ. Θα είναι πάντα κίνδυνος για τα παιδιά. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να είναι στη φυλακή για μια ζωή» δήλωναν πριν από κάποια χρόνια οι γονείς του James.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024