Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
JonBenet Ramsey: Τα τελευταία της Χριστούγεννα - Άγνωστες λεπτομέρειες 26 χρόνια μετά

JonBenet Ramsey: Τα τελευταία της Χριστούγεννα – Άγνωστες λεπτομέρειες 26 χρόνια μετά

Η υπόθεση της άγριας δολοφονίας της JonBenet Ramsey παραμένει μέχρι σήμερα ανεξινχίαστη. Οι μνήμες που φέρνει στο μυαλό του ο πατέρας της.

Έχουν περάσει 26 χρόνια από την άγρια δολοφονία της 6χρονης βασίλισσας ομορφιάς JonBenet Ramsey. Ένα φρικτό έγκλημα που παραμένει μέχρι σήμερα ανεξιχνίαστο.

Ο πατέρας της JonBenet Ramsey, John, περιγράφει τις τελευταίες τους στιγμές μαζί τα μοιραία Χριστούγεννα του 1996. Οι υποψίες είχαν στραφεί εναντίον του ιδίου, της συζύγου του Patsy αλλά και του γιου τους Burke.

Η ηρωική πράξη 5χρονης στο τραγικό τροχαίο – Έχασε τους γονείς της, έσωσε το αδερφάκι της

Ο John αφηγήθηκε τις σπαρακτικές λεπτομέρειες από τα τελευταία του Χριστούγεννα με την κόρη του, λίγες ώρες προτού βρεθεί νεκρή στο υπόγειο του σπιτιού της οικογένειας.

Στα 79 του χρόνια, ο John Ramsey γυρίζει πίσω 26 χρόνια. Θυμάται μια στιγμή με τη μικρή του κόρη που μετανιώνει μέχρι σήμερα. Τα μοιραία Χριστούγεννα της είχαν αγοράσει ένα καινούριο ποδήλατο.

Η μικρή JonBenet Ramsey ήταν απίστευτα ενθουσιασμένη με το δώρο της. Ο John βγήκε από το σπίτι για να τη δει να κάνει πετάλι σε ένα δρομάκι κοντά στο σπίτι της οικογένειας.

Ο χρόνος περνούσε και έπρεπε να βιαστούν να γυρίσουν σπίτι. Θα πήγαιναν σε ένα φιλικό τους πρόσωπο για τα Χριστούγεννα. Αγνόησε τις εκκλήσεις της για μια ακόμα βόλτα.

Μια ανάμνηση που παραμένει, όπως σημειώνει, οδυνηρή. «Της είπα πρέπει να φύγουμε, θα αργήσουμε για το δείπνο». «Σε παρακαλώ μπαμπά, άσε με να κάνω άλλη μια βόλτα» του είπε η 6χρονη JonBenet Ramsey. Αρνήθηκε και της υποσχέθηκε να κάνουν ξανά βόλτα με το ποδήλατο την επόμενη μέρα.

«Φυσικά δεν υπήρχε αύριο… είναι μια σκέψη που με πληγώνει μέχρι τώρα».

Μια ανάμνηση που τον στοιχειώνει μέχρι σήμερα και ένα μάθημα ζωής για να μην είσαι ποτέ πολύ απασχολημένος για να περάσεις περισσότερο χρόνο με την οικογένειά σου. Γιατί δεν ξέρεις ποτέ τι πραγματικά σου επιφυλάσσει το μέλλον.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Μια μητέρα του είχε γράψει γράμμα, σημειώνοντας πως η απώλειά τους την έκανε να αφιερώνει πάντα πέντε λεπτά παραπάνω στο παιδί της όταν ζητούσε τον χρόνο της.

«Οπότε αυτό είναι άλλο ένα μάθημα ζωής. Μην είσαι τόσο απασχολημένος που να λες ότι πρέπει να περιμένουμε μέχρι αύριο. Αυτό είναι που θυμάμαι περισσότερο από εκείνη την ημέρα».

Η ανακάλυψη της δολοφονίας της JonBenet

Όταν επέστρεψαν αργά το βράδυ από το γεύμα στο φιλικό τους σπίτι, ο John θυμάται να μεταφέρει την κοιμισμένη κόρη του από το αυτοκίνητο και να την ανεβάζει στο κρεβάτι. Η μητέρα της Patsy θα της φορούσε τις πιτζάμες της.

Θα ξυπνούσαν την επόμενη μέρα από νωρίς για να συναντήσουν τα μεγαλύτερα παιδιά του John από τον πρώτο του γάμο και να περάσουν τις γιορτές σε μια κρουαζιέρα της Disney.

Ο John και η Patsy ξύπνησαν γύρω στις 6 το πρωί της 26ης Δεκεμβρίου. Ενώ ξυριζόταν, άκουσε τις κραυγές της συζύγου του. Η JonBenet δεν βρισκόταν στο δωμάτιό της. Είχαν βρει ένα περίεργο σημείωμα για λύτρα δυόμισι σελίδων στη σκάλα στο πίσω μέρος του σπιτιού.

Απαιτούσαν, σύμφωνα με το σημείωμα, 118.000 δολάρια για να τους επιστρέψουν την 6χρονη κόρη τους. Ώρες αργότερα, η JonBenet Ramsey βρέθηκε στο υπόγειο του σπιτιού από τον πατέρα της.

Ήταν ξαπλωμένη πάνω σε μια λευκή κουβέρτα. Η εικόνα καθησύχασε αρχικά τον πατέρα της. Μέχρι που όταν πλησίασε διαπίστωσε ότι τα χέρια της ήταν δεμένα πάνω από το κεφάλι της και είχε μονωτική ταινία στο στόμα της. Τα μάτια της ήταν κλειστά.

Άρχισε να ουρλιάζει και μετέφερε την κόρη του στον πάνω όροφο του σπιτιού. Ήταν η δεύτερη τραγωδία που έπληττε την οικογένειά του μέσα σε λιγότερο από πέντε χρόνια. Είχε χάσει τη μεγαλύτερη κόρη του Elizabeth Ramsey σε τροχαίο στις 8 Ιανουαρίου του 1992. Ήταν μόλις 22 ετών.

Οι υποψίες στους γονείς και τον αδερφό της JonBenet

Η ζωή του John και της Patsy άλλαξε για πάντα. Μέσα σε λίγες ημέρες κηρύχθηκαν ύποπτοι για τη δολοφονία της JonBenet και πρωταγωνιστούσαν στα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης.

Ο John κατηγορήθηκε ως παιδεραστής που σκηνοθέτησε την απαγωγή και τη δολοφονία της 6χρονης, σε μια προσπάθεια να κουκουλώσει τις κατηγορίες κακοποίησης.

Η Patsy κατηγορήθηκε πως σκότωσε την κόρη της, οργισμένη που η JonBenet είχε βρέξει ξανά το κρεβάτι της.

Ο μεγαλύτερος αδερφός της JonBenet, Burke, ήταν μόλις εννέα ετών. Οι υποψίες έπεσαν και πάνω του. Θεωρήθηκε ότι τη δολοφόνησε από ζήλια και οι γονείς του βοήθησαν στη συγκάλυψη για να μην περάσει τη ζωή του στη φυλακή.

Οι κατηγορίες εναντίον του και της συζύγου του Patsy δεν τους ενοχλούσαν σε μεγάλο βαθμό. Είχαν πληγωθεί σε απίστευτο βαθμό από την τραγική απώλεια της 6χρονης.

Το να βλέπουν όμως να στοχοποιείται ο μικρός τους γιος από τον Τύπο ήταν κάτι που δεν άντεχαν. «Το μόνο που μας βοήθησε ήταν η συνειδητοποίηση ότι έχουμε και άλλα παιδιά που μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ. Αυτό μας έκανε να ξεκινήσουμε και πάλι, εστιάζοντας σε αυτό».

Η φρενίτιδα των μέσων ενημέρωσης τα πρώτα δύο ή τρία χρόνια μετά τη δολοφονία της JonBenet λειτούργησε στο να επικεντρωθούν στον γιο τους Burke. Ήθελαν να τον προστατεύσουν και να του προσφέρουν την πιο φυσιολογική παιδική ηλικία που μπορούσαν υπό τις δεδομένες συνθήκες.

«Τα μέσα μας ακολουθούσαν παντού. Έπρεπε να σκεφτούμε πώς θα πάμε τον Burke στο σχολείο, αποφεύγοντας τους φωτογράφους. Δεν μπορούσαμε να μπούμε σε σούπερ μάρκετ χωρίς να δούμε τα ονόματα ή τις φωτογραφίες μας σε κάποιο εξώφυλλο. «Το έκανε ο αδερφός» ο χειρότερος τίτλος».

«Η Patsy ήταν μια πολύ δυνατή. Μια πολύ ευγενική γυναίκα και μια υπέροχη μητέρα. Επικεντρώθηκε πολύ στον Burke μετά την απώλεια της JonBenet για να του προσφέρουμε μια φυσιολογική παιδική ηλικία».

Νέα ζωή για τον Burke

Τα Χριστούγεννα έγιναν μια περίοδος που δεν μπόρεσαν να γιορτάσουν ξανά. Δεν μπορούσαν πια να στολίσουν και να γιορτάσουν όπως παλιά. Η θλίψη είχε σκεπάσει την οικογένειά τους. Προσπάθησαν μόνο για τον γιο τους Burke. Ήθελαν να του χαρίσουν πολύτιμες παιδικές αναμνήσεις.

Βρήκαν έτσι το κουράγιο να αρχίσουν να γιορτάζουν ξανά μετά από μερικά χρόνια. «Ήταν αρχικά πολύ οδυνηρό και εξακολουθεί να είναι. Μετά συνειδητοποιήσαμε ότι έπρεπε να θυμηθούμε τι σημαίνουν τα Χριστούγεννα και να το κάνουμε για χάρη του».

Οι φετινές γιορτές βρίσκουν τον Burke να τα περνά με τον πατέρα του John και την τρίτη σύζυγό του Jan Rousseaux-Ramsey στο σπίτι τους στην Ούτα. Η ζωή για τον John έχει μείνει σχεδόν στάσιμη τα τελευταία 26 χρόνια. Κάθε πρωί έρχεται στο μυαλό του η δολοφονία της κόρης του.

Ενώ αναζητά απεγνωσμένα απαντήσεις για το τι συνέβη τη μοιραία νύχτα, προσπαθεί να γεμίσει το μυαλό του με άλλα πράγματα. Αυτό που έχει παρατηρήσει μετά τη δολοφονία της JonBenet είναι πως δεν επιτρέπει πλέον στον εαυτό του να νιώθει ανέμελος ή ευτυχισμένος.

«Είναι κάτι που δεν κλείνει ποτέ. Δεν το ξεπερνάς. Προχωράς, αλλά είσαι ένας διαφορετικός άνθρωπος».

O John και η Patsy απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία από την εισαγγελία το 2008. Δύο χρόνια μετά τον θάνατο της Paatsy. Ο Burke δεν θεωρήθηκε ποτέ επίσημα ένοχος, παρά την έντονη φημολογία της εποχής.

Έχοντας κλείσει τα 79 του χρόνια, ο John αισθάνεται ότι τελειώνει ο χρόνος του. Θέλει απαντήσεις για τη δολοφονία της 6χρονης. Θέλει να διεξαχθεί νέα έρευνα, απευθύνοντας έκκληση στον κυβερνήτη του Κολοράντο. Η δολοφονία της JonBenet παραμένει μια από τις πιο διάσημες ανεξιχνίαστες υποθέσεις στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024