Φόρο τιμής στον εκλιπόντα Πελέαπέτισε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού (31/12) αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με την Εβερτον για την Premier League. Αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια του ίδιου και του συλλόγου προς την οικογένεια του «Βασιλιά», ο Ισπανός τεχνικός τόνισε χαρακτηριστικά: «Το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο χάρη σε τέτοιους ανθρώπους και παίκτες.
Νομίζω ότι το είπε ο Νεϊμάρ, πριν τον Πελέ το Νο 10 ήταν απλά ένας αριθμός και μετά έγινε κάτι ξεχωριστό, κάθε τοπ παίκτης θέλει το φοράει στην ομάδα του. Οσα έκανε για το ποδόσφαιρο είναι και θα μείνουν για πάντα εδώ. Δεν κέρδισε απλώς τρία Παγκόσμια Κύπελλα, η εμφάνισή του έφερε κάτι καινούριο. Δεν είχα γεννηθεί όταν έπαιζε, αλλά είναι σαν μία καλή ταινία. Η κληρονομιά μετά από τόσα χρόνια είναι ακόμη εδώ».
Ο Γκουαρντιόλα υπογράμμισε ακόμη ότι ο Πελέ θα ήταν κορυφαίος όποια εποχή κι αν έπαιζε. «Τώρα συνειδητοποιώ πόσο δυνατός ήταν και το ότι μπορούσε να κάνει τα πάντα. Ο κόσμος λέει ότι ο ρυθμός ήταν τελείως διαφορετικός. Αν έπαιζε τώρα, θα προσαρμοζόταν στο ρυθμό και στη ταχύτητα. Ηταν τόσο διαισθητικός σε ικανότητες και νοοτροπία, που θα μπορούσε να παίξει σε οποιαδήποτε γενιά».
Ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, προσκαλεί τον Ολλανδό πιανίστα Diederik Wissels και την Πορτογαλίδα ερμηνεύτρια Ana Rocha για μια ξεχωριστή συνάντηση στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Έλτσε, τη νίκησε εύκολα 4-1 και μείωσε στον ένα βαθμό τη διαφορά της από τη Μπαρτσελόνα που την Κυριακή υποδέχεται τη Σεβίλλη. Γκολ από τα 70 μέτρα πέτυχε ο Αρντά Γκιουλέρ!
Στο 35ο λεπτό ο Μαυροπάνος νίκησε τους πάντες στον αέρα μετά από κόρνερ και ισοφάρισε με δυνατή κεφαλιά για το τελικό 1-1 της Γουέστ Χαμ με τη Σίτι, δίνοντας... αέρα τίτλου στην Άρσεναλ!
Το γκολ του 29χρονου Ιβοριανού επιθετικού, Ζερεμί Μπογκά, στο 38' χάρισε την πολύτιμη νίκη στη «Βέκια Σινιόρα», που πλέον, πέρασε στην 4η θέση (Champions League) και περιμένει το ντέρμπι, Κόμο-Ρόμα.