Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καλλιτέχνες για ΠΔ: Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά

Καλλιτέχνες για ΠΔ: Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά

Οι εκπρόσωποι των καλλιτεχνών συναντήθηκαν με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Κουτσούμπα και ακολουθούν συναντήσεις με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και το Μέρα25.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος και Ακροάματος (Π.Ο.Θ.Α)  εξέδωσε νέα δυναμική ανακοίνωση που αφορά στη συνέχιση των κινητοποιήσεων των καλλιτεχνών ζητώντας την κατάργηση του ΠΔ 85/2022.

Η ανακοίνωση αναλυτικά

Συνεχίζουμε ακόμη πιο Δυναμικά.

Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις μας μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων μας για κατάργηση του ΠΔ 85/2022, απευθυνθήκαμε στα κόμματα της ευρύτερης αντιπολίτευσης, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις από τις συλλογικές εκπροσωπήσεις των εργαζομένων και των σπουδαστών με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κύριο Αλέξη Τσίπρα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη 28/12 και με τον Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, κύριο Δημήτρη Κουτσούμπα, σήμερα 30 Δεκεμβρίου.

Αναπτύξαμε τόσο τα αιτήματα όσο και τα επιχειρήματά μας σε σχέση με το επίμαχο ζήτημα. Επισημάναμε τις δυσμενείς αλλαγές που θα φέρει η νομοθετική αυτή ρύθμιση τόσο σε ουσιαστικό, όσο και σε συμβολικό επίπεδο, ενώ αναπτύξαμε τα επιχειρήματά μας για το πώς υποβαθμίζει την καλλιτεχνική εκπαίδευση, ακυρώνει τα πτυχία μας και μας υποβιβάζει επαγγελματικά και εργασιακά.

Ζητήσαμε να αποσυρθούν από το Προεδρικό Διάταγμα οι αναφορές στις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην τέχνη και τον πολιτισμό και να επανέλθουν τα επαγγέλματα μας, στο καθεστώς ΤΕ (ή ΠΕ για όσους κλάδους ίσχυε) για όλους. Απώτερος στόχος παραμένει η δημιουργία νέου Νομοθετικού Πλαισίου, το οποίο θα περιλαμβάνει ίδρυση δημόσιας τριτοβάθμιας ανώτατης εκπαίδευσης και λύση στο εκκρεμές πρόβλημα της αντιστοίχισης των πτυχίων.

Το κλίμα και οι δεσμεύσεις που λάβαμε σε σχέση με τα αιτήματά μας ήταν εξαιρετικά θετικές. Τόσο οι ηγεσίες των κομμάτων όσο και η κοινωνική αποδοχή των δίκαιων αιτημάτων μας, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά.

Την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζουμε συναντήσεις με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και το Μέρα25.

Ταυτόχρονα οργανώνουμε μεγάλη κινητοποίηση για την Τρίτη 10 Ιανουαρίου η οποία και θα καταλήξει στο υπουργείο Παιδείας.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024