Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαρινάκης σε Μπαλτάκο: «Πήρες εντολή από τον Μελισσανίδη για τον Φιλιππούση»

Μαρινάκης σε Μπαλτάκο: «Πήρες εντολή από τον Μελισσανίδη για τον Φιλιππούση»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τους έβγαλε στη… σέντρα για την CEO ιστορία της ΕΠΟ. Και ο Μπαλτάκος την επιβεβαίωσε.

Ήταν εκεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Και η παρουσία του έπαιξε καταλυτικό ρόλο προκειμένου η ΕΠΟ να μην μείνε ξανά δίχως πρόεδρο για δεύτερη φορά στους τελευταίους 15 μήνες. Ήταν παρόντας στην περίφημη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που το «σύστημα» ΑΕΚ μέσω του Ιάκωβου Φιλιππούση προσπάθησε να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια του Τάκη Μπαλτάκου.

Όμως η παρουσία του ισχυρού άνδρα της Super League ήταν αυστηρά θεσμική. Εκεί για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ούτε για τον Ιάκωβο του Γιάννακη, ούτε για τον Τάκη Μπαλτάκο που η «εκλογή» του αλλά και ο τρόπος με τον οποίο διατήρησε στη θέση του CEO είναι εξίσου πονεμένη ιστορία.

Παραδοχή Μπαλτάκου

Ο διάλογος που εξελίχθηκε μάλιστα κατά τη σημερινή συνεδρίαση είναι ενδεικτικός. Και η παραδοχή του Μπαλτάκου δεν χρειάζεται μετάφραση. Όποιος παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο μπαίνει στη σφαίρα του «μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ ή πολλούς για λίγο αλλά όχι όλους για πάντα».

Η συζήτηση ξεκίνησε με αφορμή την αποχή των οκτώ συμβούλων και του Φιλιππούση από την Εκτελεστική Επιτροπή.

Πιο συγκεκριμένα ο Μπαλτάκος ανέφερε ότι «δεν είναι ευχάριστο αυτό που συμβαίνει, καθώς δεσμέυτηκα προεκλογικά να μετατραπεί η ΕΠΟ σε κανονική ομοσπονδία. Δεν είναι εύκολο απαιτούνται ρηξικέλευθες αποφάσεις, αυτός είναι και ο λόγος που απουσιάζουν οκτώ σύμβουλοι, εγώ δεν κάνω πίσω».

Η απάντηση όμως ήρθε πληρωμένη από τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Αυτά που λέτε είναι ωραία αλλά δεν έχουν σχέση με τη πραγματικότητα. Εσείς επιλέξατε χωρίς καμία διαδικασία διευθύνοντα σύμβουλο μια… ρόμπα. τον Φιλιππούση, χωρίς να εξετάσετε βιογραφικά να εξαντλήσετε τα περιθώρια και να ακολουθήσετε τη σωστή διαδικασία».

«Για να κάνει τη δουλειά του ένας πρόεδρος πρέπει να είναι αυτόφωτος. Εδώ είχαμε το εξής: πήρες εντολή από τον Μελισσανίδη για να επιλεγεί Φιλιππούσης ως διευθύνων σύμβουλος. Δεν έκανες διαγωνισμό και τώρα τα λούζεσθε αυτά που έκανες. Δεν ήρθαν οι οκτώ σύμβουλοι της ΑΕΚ, οι άλλοι ήρθαν μόνο επειδή τους είπε ο Μάκης Γκαγκάτσης. Το σημερινό χάλι δεν το έχω ξαναδεί».

Προς τιμήν του ο Μπαλτάκος δεν τα αρνήθηκε όλα τα παραπάνω (δεν θα μπορούσε άλλωστε καθώς όλα αυτά είναι γνωστά στο ελληνικό ποδόσφαιρο). Είπε μόνο πως «αν έκανα άλλη πρόταση πέραν του Φιλιππούση, δεν πέρναγε, ήταν βασισμένη σε ισορροπίες» δηλώνοντας εμμέσως την ομηρία του στο «μπλοκ» της ΑΕΚ.

Παρέμβαση… Γκαγκάτση

Κάπου εκεί παρενέβη ο Μάκης Γκαγκάτσης θέλοντας με τη σειρά του να απολογηθεί για το άλλο μπλοκ της συμμαχίας, τους «7» του ΠΑΟΚ: «Δεν τους είπα να έρθουν ή όχι είναι θεσμικό το θέμα και θέμα σεβασμού προς το πρόσωπο του προέδρου και το δικό σας (σ.σ. εννοεί τον Μαρινάκη) στη Super League».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης όμως δεν είχε λόγο να μείνει παραπάνω σε αυτή τη συζήτηση. Απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο του ΠΑΟΚ αλλά προφανώς με διάθεση να ακούσουν άπαντες στο συμβούλιο είπε μόνον το εξής «Θέλεις να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο ή όχι; Θέλετε να κάνουμε πέντε πράγματα μαζί σας, ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, εθνική προπονητικό κέντρο;».

Και προφανώς αυτή είναι η ουσία. Υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο και όχι για τις… άκρες στην ΕΠΟ. Τα υπόλοιπα είναι προς λαϊκή κατανάλωση.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024