Σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 15 εκατ. ευρώ προχωρά η ΠΑΕ Ολυμπιακός στην αυριανή Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ (11.00). Το ποσό θα αναλάβει να καλύψει εξ ολοκλήρου για πολλοστή φορά ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
Ναι, για δεύτερη φορά μέσα στο 2022 η ΠΑΕ Ολυμπιακός προχωρά σε μια κίνηση Αύξησης του Μετοχικού της Κεφαλαίου την οποία αναλαμβάνει αποκλειστικά ο διοικητικός ηγέτης της. Η προηγούμενη ήταν της τάξης των 10 εκατ ευρώ (στην Γενική Συνέλευση της 28ης Φεβρουαρίου). Αυτή τη φορά το ποσό ανεβαίνει στα 15 εκατ ευρώ.
Και κάπως έτσι: Μόνο μέσα στο 2022 και αποκλειστικά από ΑΜΚ ο Βαγγέλης Μαρινάκης –που κάλυψε εξ ολοκλήρου και την προηγούμενη- βάζει στο ταμείο της ΠΑΕ Ολυμπιακός το ποσό των 25 εκατ ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες του club. Ένα τεράστιο ποσό το οποίο βεβαίως στην δική του περίπτωση δεν αποτελεί παρά απλά ένα μικρό μέρος της συνολικής επένδυσης του.
Έχει χαθεί το… μέτρημα από το καλοκαίρι του 2010 όταν ανέλαβε την ευθύνη και πήρε στα χέρια του το τιμόνι της Ερυθρόλευκης ΠΑΕ, ενώ φυσικά δεν ξεχνά κανείς και τα εκατ ευρώ που έχει διαθέσει για την επανεκκίνηση του Ερασιτέχνη και την μετατροπή του στον κορυφαίο πολύ-αθλητικό σύλλογο της Ευρώπης.
Πραγματικά θα είχε ενδιαφέρον κάποια στιγμή η συνολική αποτίμηση της επένδυσης αυτής που χάνεται από το πρώτο κιόλας καλοκαίρι σε επίπεδα τριψήφια (σε ότι αφορά πάντα σε εκατ ευρώ). Φυσικά η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου δεν είναι ακριβώς… καλό νέο για κάθε ποδοσφαιρική εταιρία. Μια ενέργεια άντλησης κεφαλαίου που επιβεβαιώνει τη σχετική ανάγκη.
Οι Ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν για δεύτερη συνεχόμενη ποδοσφαιρική σεζόν να κερδίσουν ένα εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ακόμη βρισκόμαστε στα απόνερα της «κρίσης» που σχημάτισε η πανδημία και στο ποδόσφαιρο αλλάζοντας σε σημαντικό βαθμό τα οικονομικά δεδομένα.
Όλα τα παραπάνω έπαιξαν ρόλο καταλυτικό στην εξέλιξη που από αύριο «σχηματοποιείται». Η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ είναι προγραμματισμένη για τις 11.00 το πρωί.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Η Άστον Βίλα πέρασε με 1-0 από την Πόλη επί της Φενέρμπαχτσε και η Λιόν «καθάρισε» με 1-0 τη Γιουνγκ Μπόις στην Ελβετία. Πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία της League Phase του Europa League.
LIVE: Μπράγκα – Νότιγχαμ Φόρεστ. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπράγκα – Νότιγχαμ Φόρεστ για την 7η αγωνιστική της League Phase του Europa League.
LIVE: Ουτρέχτη – Γκενκ. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ουτρέχτη – Γκενκ για την 7η αγωνιστική της League Phase του Europa League.
LIVE: Ρόμα – Στουτγκάρδη. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ρόμα – Στουτγκάρδη για την 7η αγωνιστική της League Phase του Europa League.