Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το πιο εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ της τελευταίας δεκαετίας στο Netflix

Το πιο εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ της τελευταίας δεκαετίας στο Netflix

Η ιστορία του Nicholas Barclay σε ένα από τα πιο συναρπαστικά ντοκιμαντέρ. Προστέθηκε στη λίστα του Netflix.

Ήταν το 1994 που ο 13χρονος Nicholas Barclay εξαφανίστηκε ενώ έπαιζε μπάσκετ με φίλους του στο Τέξας. Η οικογένειά του έλαβε ένα τηλεφώνημα ότι είχε βρεθεί τρία χρόνια αργότερα. Τίποτα, όμως, δεν ήταν όπως φαινόταν και η ιστορία του αναβιώνει στο Netflix.

Η παράξενη υπόθεση εξαφάνισης του Nicholas Barclay είναι το θέμα του The Imposter. Ένα βραβευμένο με BAFTA ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε πριν από δέκα χρόνια.

Εντάχθηκε πλέον στη λίστα με ντοκιμαντέρ αληθινών εγκλημάτων του Netflix. Οι θαυμαστές του το έχουν χαρακτηρίσει ως ένα από τα πιο εντυπωσιακά ντοκιμαντέρ της τελευταίας δεκαετίας.

Στο The Imposter περιγράφεται λεπτομερώς η υπόθεση του Nicholas Barclay, που εξαφανίστηκε ξαφνικά από το Σαν Αντόνιο του Τέξας. Οι αρχές υπέθεσαν ότι είχε δολοφονηθεί. Το πτώμα του δεν βρέθηκε ποτέ και έτσι ματαιώθηκε η έρευνα για τον 13χρονο.

Η απίστευτη ιστορία έγινε ντοκιμαντέρ

Το 1997 η οικογένειά του έλαβε ένα τηλεφώνημα που δεν περίμενε ποτέ. Τους ενημέρωναν πως ο γιος τους είχε βρεθεί μόνος του και φοβισμένος στην Ισπανία και θα μπορούσε πλέον να επιστρέψει σπίτι.

Ενώ η οικογένεια τον υποδέχτηκε, όλοι οι άλλοι μπορούσαν να διακρίνουν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Ο Nicholas Barclay ήταν ένα ξανθό παιδί με γαλανά μάτια που είχε μεγαλώσει στο Τέξας. Ο Nicholas που επέστρεψε λίγα χρόνια αργότερα έμοιαζε εντελώς διαφορετικός. Με καστανά μάτια, βαμμένα μαλλιά και γαλλική προφορά.

Ήταν πολλά τα ερωτήματα που προέκυψαν με την επιστροφή του. Δεν το κατάλαβε η οικογένεια ή ήταν απλά τόσο μεγάλη η ανάγκη τους να είναι ο γιος τους που απλά το δέχτηκαν ως αλήθεια.

Η ανατριχιαστική απάτη ήταν έργο του 23χρονου κατά συρροή απατεώνα Frederic Bourdin που εμφανίστηκε ως Nicholas. Η περίεργη όμως υπόθεση δεν τελειώνει εδώ.

Μέσα από προσωπικές μαρτυρίες μελών της οικογένειας του Nicholas Barclay, οι οποίες διανθίζονται με συνεντεύξεις του Frederic Bourdin, το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ μεταφέρει τους θεατές στις παράξενες ανατροπές της υπόθεσης. Μια υπόθεση που έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως αστυνομικό θρίλερ.

«Αξέχαστο, ανατριχιαστικό και συναισθηματικό, το The Imposter αφηγείται την αληθινή ιστορία ενός εφήβου από το Τέξας που εξαφανίστηκε το 1994. Και ως εκ θαύματος βρέθηκε μετά από τρία χρόνια χιλιάδες μίλια μακριά στη νότια Ισπανία» σημειώνεται στην επίσημη σύνοψη του ντοκιμαντέρ.

Παρά τις εξόφθαλμες ανακολουθίες στην υπόθεση, η οικογένεια του Nicholas Barclay έφερε τον χαμένο «γιο» της σπίτι για να ξαναρχίσει τη ζωή του στο Τέξας. Η αλήθεια αποδεικνύεται τελικά πιο παράξενη από τη φαντασία, καθώς αναδύεται η πραγματική ιστορία εξαφάνισης του 13χρονου αγοριού από το Τέξας.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024