Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
SpaceX: Υποψήφια για τη διάσωση αστροναυτών που εγκλωβίστηκαν στον ISS

SpaceX: Υποψήφια για τη διάσωση αστροναυτών που εγκλωβίστηκαν στον ISS

Δύο Ρώσοι και ένας Αμερικανός παγιδεύτηκαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έπειτα από διαρροή στο σκάφος που τους μετέφερε από τη Γη.

Δύο ρώσοι κοσμοναύτες και ένας αμερικανός αστροναύτης που βρίσκονται παγιδευμένοι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) λόγω βλάβης στο σκάφος που τους μετέφερε θα μπορούσαν τελικά να επιστρέψουν στη Γη με σκάφος της SpaceX, εκτιμά η NASA.

Οι τρεις άνδρες επρόκειτο να επιστρέψουν στη Γη στις αρχές του 2023 με το ίδιο ρωσικό σκάφος Soyuz που τους μετέφερε στο πολυεθνικό τροχιακό εργαστήριο τον Σεπτέμβριο.

H κάψουλα Soyuz, η οποία παραμένει σταθμευμένη στον ISS, παρουσίασε διαρροή ψυκτικού υγρού από το σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας στις 14 Δεκεμβρίου.

H NASA και η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos εξετάζουν τώρα αν η μικρή τρύπα που προκάλεσε τη διαρροή προήλθε από χτύπημα διαστημικού σκουπιδιού ή μετεωρίτη.

Ένα σύννεφο από σταγονίδια ψυκτικού υγρού διακρίνεται να διαρρέει απο το Soyuz στα δεξιά της εικόνας (NASA TV)

Αν η Ρωσία δεν εκτοξεύσει τελικά άλλο Soyuz για την επιστροφή του πληρώματος, η NASA θα μπορούσε να απευθυνθεί στη SpaceX του Έλον Μασκ.

«Απευθύναμε στη SpaceX κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την ικανότητά τους να μεταφέρουν επιπλέον μέλη του πληρώματος με το σκάφος Dragon, αυτή τη στιγμή όμως δεν εστιαζόμαστε σε αυτό το σχέδιο» απάντησε εκπρόσωπος της NASA σε ερώτηση του Reuters.

Το σκάφος Crew Dragon που βρίσκεται σταθμευμένο στoν ISS έχει τέσσερις θέσεις. Παραμένει ασαφές αν η NASA εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας πρόσθετων θέσεων ή την αποστολή διαφορετικού σκάφους Crew Dragon.

Οι τρεις άνδρες για τους οποίους αναζητείται μέσο διάσωσης είναι ο αμερικανός Φρανκ Ρούμπιο και οι ρώσοι Σεργκέι Προκόπιεφ και Ντιμίτρι Πετέλιν.

Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό βρίσκονται ακόμα τέσσερα μέλη του πληρώματος, δύο αστροναύτες της NASA, ένας Ιάπωνας και δύο Ρώσοι.

Το Crew Dragon της SpaceX και τα ρωσικά Soyuz είναι τα μόνα σκάφη που μπορούν να μεταφέρουν αστροναύτες από και προς τον ISS.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024